Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Еве ти пред Трамп колку беа тарифите.

Тарифите за коли што се увезуваат во САД 2.5%, тарифи на Американски возила експорт 5-125%. Освен Канада и Мексико, сите останати држави имаат минимум 100% поголеми тарифи него Америка. ЕУ 10% за УСА коли, УСА 2.5% за ЕУ коли. Разликата е 300%.

Country / BlocU.S. Tariff on CarsTheir Tariff on U.S. Cars
European Union (EU)2.5%10%
China2.5%15%
Japan2.5%~5%
Canada / Mexico0% (USMCA)6–8% (pre‑USMCA)
South Korea2.5%8%
Brazil2.5%35–55%
India2.5%60–125%
Australia2.5%5%
Russia2.5%15%
Turkey2.5%10%

Реципроцитет, не одмазднички тарифи. Напишав еден долг пост како ЕУ прави финтици за американски продукти да не може да се пласираат на нивни пазари. Да го најдам ќе ти го напишам.

Без индустија, САД ќе биде заложник на другите држави што произведуваат продукти да се користат во САД. Иако моментално изгледа лошо, кога сите тарифи ќе бидат средени и договорени, вредноста на доларот ќе се врати назад. Плус ќе има поттик за внатрешни компании да се наптреваруваат со продуктите од надвор.

Short Term ќе биде потешко, long term ќе биде многу подобро.

Ти ми даваш за коли тарифи, јас ти давам просечни тарифи. Значи кога ќе направиш збир на све, тарифите до скоро беа под 10 посто.

За Трамп реципроцитет е шиткање ГМО, храна полна шеќери и небезбедни возила. Ваљда има причина зошто цел свет ги одбива тие работи.

Ти ми даваш за коли тарифи, јас ти давам просечни тарифи. Значи кога ќе направиш збир на све, тарифите до скоро беа под 10 посто.

За Трамп реципроцитет е шиткање ГМО, храна полна шеќери и небезбедни возила.
Колите беа земени како пример, еве ми ти табела за сите просечни тарифи пред Трамп.

CountryTariff on U.S. Goods (Avg.)U.S. Tariff on Their Goods (Avg.)Ratio
India13.5%2.4%~5.6×
Brazil13.4%2.8%~4.8×
Turkey10.1%2.4%~4.2×
China9.9%2.5%~4.0×
Indonesia8.1%2.4%~3.4×
South Korea7.9%2.3%~3.4×
Mexico7.0%~0% (NAFTA)
Russia6.7%2.6%~2.6×
Thailand6.6%2.4%~2.8×
European Union5.2%2.5%~2.1×

Сваќаш зошто реков реципроцитет сега?

Колите беа земени како пример, еве ми ти табела за сите просечни тарифи пред Трамп.

CountryTariff on U.S. Goods (Avg.)U.S. Tariff on Their Goods (Avg.)Ratio
India13.5%2.4%~5.6×
Brazil13.4%2.8%~4.8×
Turkey10.1%2.4%~4.2×
China9.9%2.5%~4.0×
Indonesia8.1%2.4%~3.4×
South Korea7.9%2.3%~3.4×
Mexico7.0%~0% (NAFTA)
Russia6.7%2.6%~2.6×
Thailand6.6%2.4%~2.8×
European Union5.2%2.5%~2.1×

Сваќаш зошто реков реципроцитет сега?

Па тоа се бројките и јас ти велам. Да беше репроцитет ќе ги порамнеше бројките што си ги ставил. Но, работата е подлабока од тоа, целта е прифаќање на непожелна роба и нормално драстично покачување.

Кој ли го рашљакал Трамп да смени реторика према Путин? Ме интересира коментар на Јузе по повод ова.

Трамп му рече на Путин во првиот мандат дека ќе му лупоса нуклеарка ако ја нападни Украина, само што комунистичка штампа на го пренесе тоа во Еуропа. Целта на Трамп е да застани војната, притиска на кој можи за тоа да се оствари. Дали на Зељо, дали на Путин.
Па тоа се бројките и јас ти велам. Да беше репроцитет ќе ги порамнеше бројките што си ги ставил. Но, работата е подлабока од тоа, целта е прифаќање на непожелна роба и нормално драстично покачување.
Да ама тие бројки беа 50 години, сега ќе платат нешто екстра за тоа што користеле години наназад.

Ова батево Махмуд Калил личи на просечен Љуљзим Вљазрими од тоа селото на Фатиме. Не ме чуди што американците го држеле три ипол месеца без основа сем физиономија.

Сега ќе тужи и ќе заработи милиони долари само ради кавкаскиот сурат. Ќе си напраи харем братот...некој микс на америчко-сечен сон ќе тера таму, блазе си му. Веќе е маскота на ултра либералните луѓенца во САД.

Brazil responds strongly to U.S. customs measures.
Brazil has decided to halt all trade with the United States.

President Lula, after an emergency meeting with officials:

“Brazil doesn’t need trade with the United States.”

Brazil responds strongly to U.S. customs measures.
Brazil has decided to halt all trade with the United States.

President Lula, after an emergency meeting with officials:

“Brazil doesn’t need trade with the United States.”
Комуњарот од Бразил. Чек ко ќе му кажат дека моторите што ги земаат за Embraer се произведени во САД ќе се премисли.

Комуњарот од Бразил. Чек ко ќе му кажат дека моторите што ги земаат за Embraer се произведени во САД ќе се премисли.
Бар не е педофил.
Автоматски споено мислење:

Who sleeps better knowing President Donald J. Trump is in charge?

The pedophiles on the Epstein list

Последно уредено:
Под Бајден 300.000 малолетници беа "изгубени", да не речиме шверцувани како бело робје, ама весникот вика Трамп бил педофил, па ќе му верваме на весникот.

Жена му и децата толку не го фалеле колку овој погоре.

Поздрави до Кајгана, се надевам дека во иднина ќе плаќаат струја редовно, и се друго околу серверот, редовно да се подмачкуваат лагери, да се забришува редовно, исто и софтвер, фајлови, директории сето тоа да се купува навреме...
Гледаме дека има некоја голема борба од доле не си личи кој е кој. Колку до Епштајн, канел многу од елитата, но таму има хиерархија и ниво на индоктринација. Давам пример со Марина Абрамович - Spirit Cooking, под формата на перформанси индоктринира некој познати фаци, во почеток те канат на нешто интересно, и идеш се по навнатре до разни сатанистички спектакли со крв, трупови, готвење...

Целиот постмодерн е тоа, разликата е, кое која етапа е.
Трамп си сака убави жени, имал средби со Епштајн, му предлагал младо месо...
Убеден сум дека Трам не стигнал до нивото секс со момчиња, бебиња, ритуални убиства и пиење крв.
Дали вистина тоа со адренохром, кое е крв од мали деца, кој в момента на земањето се под силен стрес, страв, со кое им се дига адреналинотт, еликсир за долголетие. Зашто па да не е вистина тоа кое го користеле од древността разни култови, сега да не го користи дел елитата на НСП.

Факт е дека капитализмот заврши, некој сеуште не сакаат да признаат или да поверуваат. Дури некој се преценува мисли дека го фатил бога за муда, а уствари нема базови знаења и незнае како работи системот. Имам предвид Маск, тој е умен технократ, направил некој бизнис, се разбира државата донира, помогнал доста за изборите на Трамп, но за таа догма како работи капитализмот не е јасно. Да предлага дигитален долар, да ја елиминират ФЕД, и некаква антиутопија, но тие ствари не идат така.
Едниот центар е либерал фашистите Бајден, ФЕД, Лондон, ЕС, Другото е таа група позади Трамп, реални индустриалци предлагаат АУКУС, да се силен центар од многуполарноста. Колку до Илон, Зукерберг, Бил тоа се некакви зли гении, но немаат ресурс сами да направат нешто, тие се доле во хиерархијата, помислија дека може да станат газди- не не неможе.
Најголемата група слободните народи 6-7 милијарди се побунија по време на ковид операцијата, тоа беше последна шанса да се создаде НСП, така да ништо од тоа што сакат нема да стане, најголем реалист е Трамп, кога ќе ги намали апетитите околу границата на Аукус, америка ќе е еден силен играч во многуполарниот свет.
До нова година Трамп треба да го бутне доларот, да го преземе ФЕД, да ги откачи паразитите кој цицаат от ФЕД /ЕС, Англија/. Да ќе има инфлација, но колку побрзо го направи тоа толку подобро ќе стабилизира, за разлика од ЕС и Англија кој ќе банкротираат.
Хазин убаво ја објаснува таа материја, Кога ЕС, Лондон сами ќе емитираат валута, нема каде да се утилизира, и инфлацијата ќе е огромна, за разлика од САД каде е Волстрит и може да се камуфлира, пумпа дел од инфлацијата.

Копиум рефус се продава на темава. Кажување на вистината се смета како одбрана, што не ќе слушниш.
Автоматски споено мислење:

Малце исмевање на идеолошки заробените мозочиња.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom