КХЛ сезона 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Riddler
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Локација
Македонија,мала земја совршена за голем криминал
КХЛ (Континентална хокеарска лига) е професионална лига и под овој формат е основана во 2008 година.На почетокот броеше 24 тима од кои 21 од Русија и по еден тим од Белорусија,Латвија и Казахстан минатата сезона броеше 28 од кои два беа нови тимови Медвешчак (Хрватска) и Адмирал Владивосток (Русија) . Оваа сезона повторно ке брои 28 тима но со три нови члена кои ке се натпреваруваат за прв пат оваа сезона во КХЛ тоа се Јокерит (Финска), Сочи (Русија) и Лада Толјати (Русија).

Од минатата сезона ги нема тимовите на Спартак Москва (Русија),Донбас (Украина) и ЛЕВ Прага (Чешка).Спартак се откажа поради финансиски проблеми ,тимот на Донбас се откажа поради политичките случувања во Украина но најмногу поради тоа што салата која беше оштетена и третот тим ЛЕВ Прага финалистот во минатата сезона кој се повлече од КХЛ на изненадување на сите најверојатно поради финансии не знам точно. КХЛ е втора по квалитет хокераска лига во светот веднаш зад НХЛ и од година во година напредува.Досега КХЛ ја освојуваа 4 тима и тоа ,Казан Барс и Динамо Москва на двапати и Салават Уфа и Металург Магнитогорск по еднаш воедно Магнитогорск е и актуелен шампион .Лигата е поделена на две конференции Источна и Западна во секоја по две дивизии Чернишев,Харламов,Тарасов и Бобров.
Сезоната секоја година ја отвораат двата финалисти од минатата сезона мегутоа поради откажувањето на ЛЕВ таа чест ке му припадне на шампионот од пред две сезони Динамо Москва
Лигата започнува на 03/09/2014 со мечот Магнитогорск - Динамо М во 15 часот по македонско време

Источна Конференција

Чернишев дивизија
Адмирал Владивосток (Русија)
Амур Чабровск (Русија)
Авангард ОМСК (Русија)
Металург Новокузњецк (Русија)
Барис Астана (Казахстан)
Салават УФА (Русија)
Сибир Новосибирск (Русија)

Харламов дивизија
Казан Барс(Русија)
Автомобилист Јекатеринбург (Русија)
Магнитогорск Металург (Русија)
Нафтекхимик Нижнекамск (Русија)
Трактор Челјабинск (Русија)
Југра (Русија)
Лада Толјати (Русија)

Западна конференција

Боборов дивизија

Атлант Митиши (Русија)
Динамо Минск (Белорусија)
Динамо Рига (Латвија)
Јокерит (Финска)
Медвешчак (Хрватска)
СКА Сант Петерсбург (Русија)
Слован Братислава (Словачка)

Тарасов дивизија
ЦСКА Москва (Русија)
ХЦ Сочи (Русија)
Динамо Москва (Русија)
Локомотив Јарослав (Русија)
Северстал Череповац (Русија)
Торпедо Нижни Новогород (Русија)
Витјаз Подолск (Русија)

Толку сме бе? Мислев има повеќе што пратат :coffee:

Pratam i jas malku oti gi igram na tiket cesto pati odam so MANJE golovi 5.5 hehe :D

Inaku sekogas vo KHL navivam za AVANGARD OMSK , lani iako se ocekuvase mnogu na kraj FLOP!
Gledam godinava dobro pocnale.. pa taka navivam za niv vo KHL.

Магнитогорск пак одлично си продолжија и сезонава. Пак ќе се едни од фаворитите. Типувам финале дека ќе играат. А што им е на Локомотив Јарослав? Лани ги потепаа фаворитите мислев ќе им тргни сезонава ама јок. А изгледа дека СКА конечно се средија па ќе видиме до каде ќе одат

СКА фатија јак залет иако годинава најмалце беа агресивни на пазарот оваа сезона мегутоа новиве правила во КХЛ очигледно најдобро им легнаа нив али немора да значи секоја година газат во регуларен дел после тоа никаде ги нема.
Локомотив сменаа тренер затоа и такви резултати мегутоа и имаа тежок распоред на почеток поразите им се од ОМСК,Јокерит,Магнитогорск,СКА,Казан се се ова екипи кои се во топ 6 главни претенденти за освојување на КХЛ ланскиот тренер шо ги поеба и СКА и Динамо во плејофот дојде токму пред плејоф утакмиците не ми текнува на името Канаганец беше постар и лани вака се провлекоа во плејоф .
ЦСКА многу ме изненади до сега доста добри партии пружи играат доста добро.
Лада од шо сум глеал најочај тим ми гледаат

Како што рекоа коментаторите на СК лани, СКА има јаки индивидуалци но не функционираат како тим. Уствари тие не ни имаат тим :pos:Ќе видиме сезонава дали се испеглани како што треба. Од Лада очекував повеќе ама ништо. Штета е и што се откажаа Лев Прага.

Па и во право биле лани што е тимска игра покажа Магнитогорск Мозјакин,Зарипов и Ковар маме им плакаа на сите тимови во КХЛ.
Штета шо испадана Донбас Донетцк тие имаа што да понудат имаа и пари годинава сигурно ке имаа конкурентен тим али војната и шо им ја запалија салата ја заебаа работата а за ЛЕВ Прага како гром од ведро небо мавна дека ке се откажат од КХЛ и тие имаа солиден тим.
Еве од наредната сезона може пак без неколку екипи да останат Рига се држат на конец со финансиите исто и Северстал и Атлант

Магнитогорск ептен ми направија ќејф лани. За Донбас морам да се согласам па ваљда ќе се вратат в година ако се средат работите мада тешко таква работа, ќе им се распадни и тим и се ќе треба на ново да се градат. За доста тимови проблем се финансиите како што гледам. И логично. Скапа работа е хокејов, а има многу тимови на ајде да не речам не толку економски развиено подрачје како што е случај со НХЛ во САД и Канада.

Јокерит многу слабо последната третина им висеше голот ама на крај пак тепаа. Медвешчак што се не промашија :LOL: СКА рутинирано. Слован со Динамо Минск како за инает 2-2 за да ме паднат 4.5 + ги имав :tapp:

Цела недела баксуз ме следеше али вчера и Јарославл 4,5+ и Јокерит 1 ми се направија во последни секунди за тоа дека Јокерит имаа срека имаа и тоа голема.СКА на 1-1 отидов да ја бранам :LOL: Уште нив ги чекав гледам утре пак играат ете ти зицер во кладилница.
Денес Лада е спремна на уште еден пораз ми се чини а особено добра за гледање е Трактор - Авангард би требало да видинме добра игра и доста голови

Јас Јокерит 1 ги имав па во последен момент пред да уплатам допишав х за да биди 1х. Последната минута дури и си реков дека можи добра одлука да испадни 1х само да не примат гол и во истиот момент бапнаа гол и си тепаа чист 1 :LOL: СКА не знам што ти требало да браниш, да имав кладилница поблиску на 1-0 ќе одев да уплатам дека ќе ја вртат. Едноставно поквалитетни се каде каде. Медвешчак што промашуваа едно време почнав и да се смеам. Оди во контра чиста ситуација да шутира и ја мава 1 метро покрај гол :pos: Туку речи да одиме Сибир-ЦСКА да гледаме мислам има пренос на СК

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom