Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Разгуглај малце и ќе најдеш.
Можеш да си инсталираш iGO или CoPilot, проблемот кај iGO-то е што резолуцијата нема да одговара за твојот телефон, навигацијата ќе биде само на 3/4 од дисплејот ама пак ќе ја имаш мапата за Македонија а исто така и со инсталација на CoPilot-от ќе ја имаш мапата на Македонија.
Има решение за резолуцијата ќе најдеш apk фајл со поголема или помала резолуција за твојот Андроид.
Но проблемот со Igo што е дизајниран за Windows Mobile а верзијата на Андроид е асемблирана за Линукс значи нема официјална верзија од страна на производителот.
Можно е да работи побавно и да касни малце со сликата ,кај и да е ќе искочи верзијата за Линукс Гармин па че имаме можност да користиме оригинален софтвер за Андроид.
Гледам дека не разбираш баш од тие работи, HTC Sensation има резолуција од 540 X 960, досега за таа резолуција нема излезено соодветен софтвер од iGO, ако го инсталираш оној што е од HTC Desire HD ќе ја гледаш навигацијата само на 3/4 од дисплејот, колку сакаш измени прави во SYS текстот се ти е џабе.
Овде можеш да прочиташ повеќе за Андроидот, дали има или нема официјална верзија!
Едно знам дека ИГО си работи најдобро на своите уреди е сега не видов за Андроид специјална верзија,значи твојот телефон не е компатибилен а јас сум добро информиран.
Јас имам Сони Експирија x8 и кај мене верзијата за Андроид работи бавно по форумите видов дека сеуште нема верзија што работи побрзо кога ќе има информирај ме и линкот да ја симнам и тестирам.Поздрав