ROOT andriod

• Креатор на темата Креатор на темата Seniorita
  • Време на започнување Време на започнување

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
што точно значи rooted device? сакам да инсталирам на телефонот некои апликации ( од андроид маркетот ) и ми пишува дека телефонот мора да ми е root ..

е сега, што добивам со root, а што губам?

ако темава е дупла, 'ma bad ..

Во суштина значи дека корисникот на телефонот добива пристап до системските фајлови на телефонот, нешто како "admin user" со што се добива можност телефонот да биде модифициран од "корен", односно да се добива пристап до фајловите до коишто обичниот корисник нема пристап. Е сега ако не знаеш што правиш можеш сериозно да го зезнеш телефонот :).

:P

некој туторијал, по "квалитетен" ?

Уште нешто, најдов на еден форум (андроидсрбија) дека има 2.3.3 RC4 CyanogenMod7 за ЗТЕ Рејсер, е сеа, пошто линковите за download се избришани, најдов на друг форум 2.3.4 mooncake v.1.113 исто за рејсерот ..

како да напраам апдејт,од 2.1 на 2.3.4? :S

Не е страшно има и unroot методи, само прво барај добро, Св. Google ти е најдобар пријател;)

Со роот гаранцијата не се укинува гаранцијата. Може да се направи анроот кога сакаш. ГАРАНЦИЈАТА НЕ СЕ УКИНУВА.

Уште нешто, најдов на еден форум (андроидсрбија) дека има 2.3.3 RC4 CyanogenMod7 за ЗТЕ Рејсер, е сеа, пошто линковите за download се избришани, најдов на друг форум 2.3.4 mooncake v.1.113 исто за рејсерот ..

како да напраам апдејт,од 2.1 на 2.3.4? :S
Оди на Модако или XDA или ГСМ Македонија форумите.. таму има се.

знам, веќе направив upgrade од 2.1 на 2.3.4 :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom