Pravo na penzija

• Креатор на темата Креатор на темата Merlyn
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 ноември 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Pozdrav do site!
Ziveam vo Svedska,majka mi isto taka zivee ovdeka.Majka mi zemase penzija od pokojniot tatko ,nejzin soprug.Tatko mi rabotese kako privaten rabotnik(bese snajder)i site danoci gi plakase,otkako toj pocina,penzijata ja zemase majka mi se do sega,sega ne znam zosto penzijata ja prekinaa,zosto ne znam,dali ima nekoj so nekoj odgovor?

Na zalost ne gi poznavam svedskite zakoni. Dali beshe penzijata od Svedska, ili od Makedonija? Treba da se obratite na zavodot za penzii vo Svedska. Mora da ima nekoja pricina. Dali majkati e vo raboten odnos?

Мислам дека никој нема да може да ти помогне на форумов и најдобро ќе биде да ти контактирате Швеѓаните, штом од таму ви е пензијата.

Мислам дека на момакот пензијата од Македонија оди во Шветска каде што неговата почитувана Мајка ја рукотроши. Тоа се случувало се додека не биде прекината од страна на Македонските паридаватели во сРанство. Момакот и неговта мајка паѓаат во не толку лош стадиум на конфузија и вината на Македонцките "поштари" сакаат да ја најдат и обелоденат од страна на некој што искусил сличен лавиринт на шарените папири. Тие така барајќи доаѓаат до еден медиум наречен интернет. Одкако го прочитале мануелот за тоа како и што да прават, тие се обратиле до близката интертрафика во нивниот град/село и побарале паќет интернет за да можат да го прашаат гугл што се случува. Тој незнаејќи како да им одговори ги редиректирал(читај превод: пренасочил) на најголемиот Македонски форум. Тука тие гледајќи дека луѓето добиваат одговори од различен карактер, со голема умисла на она што го прават пишуваат кратка приказна, го осмислуваат прашањето добро и прецизно и се разбира литературно поставено и едноставно притискаат на копчето кое има за цел да отвори нова тема на истиот форум. Тука тие очекуваат одговор од оној што знае и не браат никакви досетки,присетки и сарказоими од страна на пишувателите и оние другите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom