Влез во МК со лична карта? Влез во МК.

• Креатор на темата Креатор на темата Непознат
  • Време на започнување Време на започнување

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
- Дали во МК може да се влезе/излезе на граница само со лична карта (биометр.)?

- И дали ако влезам со странска лична карта/пасош, но сум и МК државјанин истовремено, треба да се регистрирам во полиција како странец?

За првото прашање одговорот е НЕ! Надвор и во Македонија само со пасош.
За второто... Треба да имаш важечки македонски пасош без оглед на тоа дека имаш и странско државјанство, на граница секако
ќе ти побараат, и мислам дека не треба да се пријавуваш како странец во МВР

За првото прашање одговорот е НЕ! Надвор и во Македонија само со пасош.
За второто... Треба да имаш важечки македонски пасош без оглед на тоа дека имаш и странско државјанство, на граница секако
ќе ти побараат, и мислам дека не треба да се пријавуваш како странец во МВР

- е добро тогаш кој апсурд е да може да се влегува со лична карта од ЕУ, а со сопствената македонска да не може!...ако е ова вака тогаш ова е најголемиот нонсенс!

- имам видено како македонци влегуваат во мк само со странски документи, од ова не ми е јасно со каков статут се овие македонци кога влезат во мк САМО покажувајќи странски документи на граница. апсурдно е да треба да се регистрират во мвр, но сепак....дали може

па јас имам туристички објек и како што слушнав последно дека треба сите странски државјани да се пријавени во МВР без разлика дали се во хотел, приватен смештај итн. можно е да следат казни при излезот од државатазначи при нивното напуштање доколку не биле пријавени и то го слушнав од лице од МВР колку е точно незнам

па јас имам туристички објек и како што слушнав последно дека треба сите странски државјани да се пријавени во МВР без разлика дали се во хотел, приватен смештај итн. можно е да следат казни при излезот од државатазначи при нивното напуштање доколку не биле пријавени и то го слушнав од лице од МВР колку е точно незнам
Да де, ама странски државјани...
Сепак, би требало лицето со двојно државјанство, од кое едното е македонско во Македонија да се третира како македонски државјанин. Ако се откажал од македонското државјанство, тогаш има третман како странец.

Сите странци мора да се пријават во МВР.И да,точно е тоа дека може да имаат проблеми при излез од МК.

Сите странци мора да се пријават во МВР.И да,точно е тоа дека може да имаат проблеми при излез од МК.

без разлика дали се на ден или транзит врват низ мк со една вечер престој дали и тие треба да се пријават?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom