Drugar jas dva pati posegnav po mojot na 17 I 26... me spasi sitnica... nema I sto da se krie toa e realnosta koga zivees vo depresija.... mislite se crni 24/7 nemozes ni da gi smenis so pozitivni I da gi gledas demek sami ke isceznat stanuvaat beter..... samotijata e vecna cuvsrvo na napustenost, samotija bespomosnost, se se toa spiral na misli koga nemaat kraj......so borba I godini vaka zivot slucajno naletav na narcisizam, tema za koja denes mozam da napisam doktorat....
Problemot so mozokot e da najde resenie za problemot a toj sam go sozdava....na kraj doznav deka mojot brat I majka se bolni narcisi I deka ne etoa moja vina sto sum imal takva sudbina... so ova spoznavane site moi crni misli otidoa vo bestraga.
Kako sto napisa clenot pogore razmrdi se malku za pocetok otvori se posle ke sposznaes deka poradi nekoja trauma kako dete zivotot ti e sega katastrofa, nema nisto vo toa licno... ke se namali brojot na mislite do daska vo megubreme, sport meditacija prijateli, razgovor so nekoj ne si sam... site se so strav kaj site varira...... za kraj ke ti napisam najgolematq definicja sa samoubistvo...
SAMOubistvo e triumph ne egoto koga nemoze da pobedi so sitnite nastani, samiot toj se unistuva za da dokaze deka e vo pravo...... a sto e vo pravo....
Eden nesvesen komentator od nesvesniot mozok I zbir na glupi misli sto stanuvast opsesija.......