Што бизнис би отвориле без разлика колку треба да се вложи?

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan_g
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Епа вака деновиве незнам што ми стана све мислата ме тера на таа каков бизнис би се отворило во Македонија без разлика колку пари треба да се вложи за да се започне бизнис но бизнисот стварно да биде профитабилен.
Пред 3години таткоми пред да замине за Австалија сакаше да купи машина за изработка на тоалетна хартија и беше готов да ја купи ја најде на старо незнам точно колку беше цената но му излезе после за Австралија и замина е сега ме интереса некоја друг ваш предлог за бизнис што би бил профитабилен во Македонија без разлика колку треба да се вложи за да се започне со бизнисот.

Јас бев ептен запален за фарма на полжави.. незнам што конкретно имаш интерес но имаж серија на можности и во ИТ сферата.. колку за пример последниот компјутер ми го продаде и инсталираше тип топ 19 годишен бизнисмен, со фирма со се :) малиот му оди топ.. но во секој случај штом си посветен ќе ја избереш правата варијанта убеден сум..

Ме интересира бе нешто за производсто бе луѓе сериозни предлози некој производ што стварни ќе се продава во Македонија

Еве ти уште еден хинт фрее :)
Правевме некоја блиц анализа со пријателче пред некој ден.. македонското стопанство генерално има хронична потреба од нови решенија за амбалажа на п-водите.. или воопшто за амбалажа ..

Еве ти уште еден хинт фрее :)
Правевме некоја блиц анализа со пријателче пред некој ден.. македонското стопанство генерално има хронична потреба од нови решенија за амбалажа на п-водите.. или воопшто за амбалажа ..

Ova se odnesuva na PVC ambalaza? Znam deka Prilepska Pivarnica gi nabavuvase epruvetite za plasticna ambalaza od Austrija,sega mozebi Pepsico ima nekakva involviranost vo toa ili pak vo Makedonija nema dovolno kvaliteten proizvod za da go zadovoli kriteriumot sto go bara PP ili Pepsico.

Inaku moze da se pretpostavi koja kolicina na ambalaza PP im e potrebna samo za mesecno proizvodstvo.

За се џони, еве сети се колку сувенири имаш купено во убава и функционална амбалажа :) генерално тоа е проблем во целото стопанство..има многу можности, ама доаѓаат повторно некои други интереси во прашање.. па ако навлеземе подлабоко зошто е тоа така пак ќе ме окривите дека фаворизирам партии или пак оцрнувам некои етнички групи од РМ :smir:

Би купил голема количина на обработливо земјиште, би го направил овоштарник и после тоа би изградил фабрика за негова обработка... Би се произведувале сокови, компоти, мармалади итн :D Се надевам дека ке ви се допадне идеата... :smir:

Епа вака деновиве незнам што ми стана све мислата ме тера на таа каков бизнис би се отворило во Македонија без разлика колку пари треба да се вложи за да се започне бизнис но бизнисот стварно да биде профитабилен.
Пред 3години таткоми пред да замине за Австалија сакаше да купи машина за изработка на тоалетна хартија и беше готов да ја купи ја најде на старо незнам точно колку беше цената но му излезе после за Австралија и замина е сега ме интереса некоја друг ваш предлог за бизнис што би бил профитабилен во Македонија без разлика колку треба да се вложи за да се започне со бизнисот.

paaa...............mislam deka tatko ti go otkril najprofitabilniot...SE ISELIL VO AVSTRALIJA :)
malku e skapo , ama se isplati...
...za razlika od toa , bilo koja INVESTICIJA vo Makedonija e zaludno frlanje para...., ako nemas deal so vlada da prais dalaveri kako Ramstor, ili Swedmilk na primer...ili da selis OPASNA industrija od EU na deponijata Makedonija...

Oblozuvanje na sportski nastani(ozbilen sum )

Јас имам идеја!:)
Нема врска колку пари нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom