Пливање (помош, прашања, совети, новости)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
еве дојде и летото а со тоа барем кај нас во Македонија се отворија базените и сега сите пливачи може слободно да пливаат. Дали некој од вас има тренирано пливање, ватерполо или некој воден спорт. Кој се занимава со пливањето чисто рекреативно од кејф и задоволство. Кои ви се најомилените водени спортови, пливачи, пливачки. Овде може да постирате и резултати ако сретнете некаде по нет светски рекорди и слично.
Лично јас имам тренирано пливање и ватерполо пред неколку години а денес рекреативно пливам за одржување на кондицијата. омилен воден спорт ми е синхронизирано пливање и скокови во вода.

Јас не сум тренирал пливање, али многу го сакам пливањето. Не можев да тренирам пливање од причина што имам проблеми со синусите :(
Инаку одам на базен доста често. На времето пропусницата од Охис ми важеше 2 пати неделно и не пропуштав, а сега важи 1наш неделно и кога како одам. Ако има некој пропусница од ОКТА или Топлификација нека кажува одма - со тие пропусници може секој ден :)
НАЈДОБАР ФИЛИНГ Е КОГА ЌЕ ИЗЛЕЗЕШ ОД БАЗЕН... релаксиран, како сеуште да си пливаш над вода .... мераци - тотално ме опушта 8)

Омислени спортови во вода?
Пливање - butterfly и краул и скокови во вода 8)

мислам дека јас имам од ОКТА ама ќе видам за сигурно

Nesto sto mi prvi zadovolstvo e plivanjeto.Me relaksira ,opushta,ispolnuva.Aktivno poslednite godini ne se bavam no toa go pravev nekogah dosta redovno.

Plivanje e najubav mozen sport, jas nemam nikogas trenirano tuku samo rekreativno, sega letovo idam intenzivno na otvoreni bazeni i super se cuvstvuvam posle sekoe idenje na bazen, relaksirano na eden nacin i pomaga da se odrzi figuarata.Drug del e gnjurenjeto ama za zal poveke po turisticki mesta, iako e mnogu ubavo. Obozavam skokovi vo voda i odbojka vo voda e mnogu super i interesen sport.Najubaviot del posle plivanje, mi e relaksiranoto pienje kafe pored bazen:)

Пливање да, ама онака да си се "пљускаш" у вода. Три години имав предмет пливање во средно и преку такво ми беше од станување во 8 сабајле, за да голтам вода на Олимписки. Згора на тоа 3-ка имав на крај сите години! Од тогаш го имам замразено пливањето.

ja kao mala trenirav plivanje sea samo rekreativno. mene mnogu isto mi se svigja i mirisot na hlorot me vrakja vo detstvoto ;)
inache sestra mi bese apsuluten rekorder na makedonija vo prsno sea mislam deka i ostanaa ushte dva rekordi
si se gordeam so sestrichkata ;) ;) ;)

Како се вика сестричка ти?
За да се гордееме и ние со неа :D

А да закажеме една трка ние форумџииве... или еве нека не биде трка - нека биде обично “бањање“???

На собирот тоа а? =))))
Локација Охрид
Стил-Слободен

Кој победи, шо знам, ќе му смислиме нешо.
А?

може и маратон ако сакате, ја сум ги пливала малиот и средниот :lol:

коцка напиша:
може и маратон ако сакате, ја сум ги пливала малиот и средниот :lol:

Еј сеа ... не сум јас до толку... уствари колку е малиот? Можда имам пливано толкава релација :D Имам пливано релација Еуротел Струга - Пристаниште Ас и назад... не знам колку би му дошло тоа ...него нешто на кратко не зезај ... ја 50ка делфин да испливам и ке ми треба 2-3 саати да се соземам :P :P :P не сум до толку трениран :( , али за 50ка слободно неам галје

малиот е 2км и се е супер дур не дојдеш до пристаниште и коа ќе ги видиш тоа црните гадни тревишта таму и смрди и се :?

Еј па 2км и не е многу... него за ова последното имаш право... и јас се чудам како им се плива на пливачиве таму... Ај нека има треви (сум пливал и низ алги... баш некаде на пола пат пливање до Ас автокампот има алги и тоа не ми е толку језиво), ама тоа мирисот и вкусот на бензин и уље ... уффффф :evil: :evil: :evil:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom