Апел за подобро денес!

• Креатор на темата Креатор на темата Тикви4ка
  • Време на започнување Време на започнување

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
На времето постоеле суштетства на кои основната намена им било да печалат пари бидејќи ние, жените, сме биле привилегирани и ослободени од таа обврска... со текот на времето... и историската еволуција на жената, она почнала да се развива дотолку што можела да работи повеќе работи од еднаш, и да потроши повеќе пари отколку што погоре напоменатите суштетства можеле да заработат па макар и работеле 24/7.. Ова во историјата било забележано како еден од поголемите хендикепи на жената... Поради тоа интелегентната жена почнала да се образува и вработува за да си го обезбеди тоа што мажот неможе да и го обезбеди...
е тука е клучниот момент во развитокот на женскиот род...
бидејќи жените се интелегентни и способни почнале во секој поглед да ги надминуваат мажите, овие со текот на времето ја изгубиле оновната функција: правење пари...​

Затоа драги мои ...
Упатувам апел до сите вас, не за подобро утре туку ЗА ПОДОБРО ДЕНЕС
Доколку дома ви се влече маж со даљинско врака... треба да знаете дека тој е осамен и дека му е досадно. Затоа треба да воспоставит некој основен режим за да тој не се осеќа така:
расипете го телевизорот и скрите го далечинското...
Во флашите пиво ставите уве микс чај а пивото скрите го само за ваше лично уживање
покажите му колку е интересно да се мијат чинии...
Дајте му сам да се образува во поглед на користење на правосмукалката
машината за перење не е изумена од НАСА
Охрабрете го сам да се приближи до шпоретот, за да се увери дека нема да го удри гром...
Наградете го за неговата прва подготвена вечера со половина час пред телевизор (да не си набие комплекси кога истата ќе ја фрлите)
Давајте му дневен џепарлак доволен за 1/8бурек
Држете го подалеку од колата....
Составете му список со кого смее да се дружи...
Подалеку од фиксниот а никаков контакт со мобилен
Може да добие нова облека еднаш годишно
Варајте го, лажете го,
Мора да ви поднесува постојано сметка за секој негов чекор... или вградете му систем за следење доколку ама баш е неопходно да излезе
По потреба добро би му дошол ќотек...
ЗА ПОДОБРО ДЕНЕС... ДАЈТЕ ИМ РАБОТА НА БЕЗ*РБЕТНИЦИТЕ​

Штета што не можат да осетат пораѓај или абортус :(
Исто да додадам,однесете ги на депилација,колку да пробаат,не мора со некаква цел пошо ние ги сакаме и со влакна по нозете,за жал.

Тиквичке, многу огорчена ти. Тешко едно да ти се исполни од горе наведените.

hihi За твое добро се надевам дека ти се на заебанција пишани овие “методиве’’ и дека ни у лудило не размислуваш на нив или на слични вакви....

најомилени ми се овие:
Давајте му дневен џепарлак доволен за 1/8бурек
Држете го подалеку од колата....
Составете му список со кого смее да се дружи...
Подалеку од фиксниот а никаков контакт со мобилен
Може да добие нова облека еднаш годишно

hahahaha

Тиквичке, многу огорчена ти. Тешко едно да ти се исполни од горе наведените.

зашто мислиш дека тешко?
машкиот балкански менталитет наложува само жените да работат?
епа извини... доколку некој навистина си ја почитува жената те сопругата ке и помага во домашните обврски кои се ЗАЕДНИЧКИ а не само на жената...
татко ми е прилично читав иако се вртка покрај шпоретот.. башка и боље готви од мама...
и сеуште не му паднале рацете затоа што уклучил правосмукалка или машина...
ДОКОЛКУ ТИПОТ СО КОЈ КЕ ЖИВЕАМ МЕ ПОЧИТУВА И НЕ Е ЗВОСПИТУВАН КАКО МАМИНО СИНЧЕ ЌЕ СЕ ИСПОЛНАТ ПОВЕЌЕТО траст ми

Се сложувам со Тиквичка , нема да ми паднат рацете ни мене од малце готвење или чистење...

еј темава е стварно глупа... му покажувате на никола дека се грижите за неговите ефтини политики

Ajde gitla tamu feministki so militiristicki idei ,eve stetno vlijanie na TV.......................Sto e sega problem zavrsi ljubav u zaledze?.....ova mene mi zalicuva na prviot den nisto.vtoriot nisto tretiot den pocnav so levovo po malku,se blizi mundijalot ,pocna play off NBA ,pri kraj se prvenstvata na site ligi znaci deka se ne vlece bez PRICINA niz soba !!!!

Штета што не можат да осетат пораѓај или абортус :(
Исто да додадам,однесете ги на депилација,колку да пробаат,не мора со некаква цел пошо ние ги сакаме и со влакна по нозете,за жал.

Mislis deka e taka ednostavno vidi go odgovorot na modnoto studio "Nezna Zena"vo vrska so moeto pobaruvanje za depilacija na grudi pred godisen odmor(Nick Sloter Tropical Heat odamna e demode) citiram:.............................................................................................

Pocutuvan gospodine Stulic se izvinuvame deka ne sme vo moznost da izvrsime depilacija na gradite zosto dobivme izvestuvanje od Zemjodelskata Zadruga "Pelagonija" deka kombajnot e zafaten najmalku mesec dena so
godinasnava zetva.

Modno studio "Nezna Zena"

Темава само покажува колку се нервирате за глупи работи,и ми покажувате на Никола дека е во право.
Тиквичке,ако имаше креативност ти да ја отвориш прва темава,ќе те поштував...
Вака како бедна лејм реплика,и своевиден огорчен ремет врз Никола,само се бламираш самата.

ДОКОЛКУ ТИПОТ СО КОЈ КЕ ЖИВЕАМ МЕ ПОЧИТУВА И НЕ Е ВОСПИТУВАН КАКО МАМИНО СИНЧЕ ЌЕ СЕ ИСПОЛНАТ ПОВЕЌЕТО траст ми

Ти ќе го тренираш?

Или тој ќе те откачи?

Шо попрво? :)

Place your bets.

зашто мислиш дека тешко?
машкиот балкански менталитет наложува само жените да работат?
епа извини... доколку некој навистина си ја почитува жената те сопругата ке и помага во домашните обврски кои се ЗАЕДНИЧКИ а не само на жената...
татко ми е прилично читав иако се вртка покрај шпоретот.. башка и боље готви од мама...
и сеуште не му паднале рацете затоа што уклучил правосмукалка или машина...
ДОКОЛКУ ТИПОТ СО КОЈ КЕ ЖИВЕАМ МЕ ПОЧИТУВА И НЕ Е ЗВОСПИТУВАН КАКО МАМИНО СИНЧЕ ЌЕ СЕ ИСПОЛНАТ ПОВЕЌЕТО траст ми
До кога со тоа балкански менталитет со таков однос и мислење..........ќе си останеш сама на 40 г.:salut:

Tемава ти е дрн-дрн јариња...одраз на високо ниво на фрустрација..прво..нидге не пишува дека кај нас наложуваат дека само жената работи, не знам од кај го извадивте ова...башка тоа било одсекогаш така,поради фактот дека мажите биле тие што оделе повеќе на работа, а жените имале повеќе слободно време

Topic failed! Please try again.

Темава не ти требаше,све земаш при срце што ќе ти каже друг тоа е чудо едно...со ова само му ги дигаш акциите до таван на Никола и ништо друго.

И сеа како што стојат работиве треба Никола да обесува однесување на мажот врз жената неговата тема,а ти со своите истомисленички да се браните тука на оваа тема.Секој си има право на свое мислење,Никола е со драстично назадно размислување таму тоа горе-доле сите се сложија, ама очигледно дека многумина не ја разбраа поентата па почнаа да споредуваат машки со женски успеси во сфера на најголеми човечки достигнувања што апсолутно немаше благе везе со почетниот пост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom