Глодари (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата Kar-Kan-Gangli
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 мај 2007
Мислења
92
Поени од реакции
0
Ме интересира дали некој од форумов чува Морско прасе и да ми каже
за целата негова потребна нега и каде може да се купат низ Скопјево
Дали се чува исто како Хрчак дека еднаш имам чувано ама избега.
За сите заинтересирани,еве линк за разни видови прасиња:
http://www.diddly-di.fsnet.co.uk/Breeds & Varieties.htm
:helou:

Пред неколку години еден другар ми рече зедов морско прасе .... ја си мислев дека нешо во аквариум ќе е , и ко појдов домаму му викам абе кај е водата ? и шо барат глушечов в аквариум ? ...... и тогаш дознав што е морско прасе , слатки се

Абе јас сакам да си зеам од Гевгелија... 500 денари ми рече ама без аквариум :) Многу се слатки, а јадат се што е зеленчук и овошје, ама буквално се :) Е сега мислам оти вода не треба да му се дава али тоа е тоа :)

Јас имам чувано морско прасе.Се продава каде што се продаваат и хрчаци и папагали и риби.Ќе го чуваш во аквариум со пилевина и можеш да му даваш да јаде зеленчук.Поготово зелка или краставица.Моше и патлиџан.Значи зеленчук што содржи повеќе вода зашто на него не смееш да му даваш вода.

jas cuvav morsko prase zemi si epten se ubavi i interesni samo mnogu prljaat i civkaat :) a za voda ne mu davav ama mislam deka smee da mu davas a za jadenje se jadat.gi ima vo sekoja predavnica za zivotni po 300 den se.ima i posebna hrana za niv koga ek kupuvas rasprasaj se.pozdrav

Абе јас чував,ама совет неможам да ти датам,пошо моите го средуваа,јас можам да ти кажам како најлесно и најбрзо да го угњавиш...многу се слатки...Малце смрдат колку и да ги чистиш и да им мењаш се внатре...прасе па ти...хехехехехе

А каде може да се набави едно такво прасенце?

Абе јас чував,ама совет неможам да ти датам,пошо моите го средуваа,јас можам да ти кажам како најлесно и најбрзо да го угњавиш...многу се слатки...Малце смрдат колку и да ги чистиш и да им мењаш се внатре...прасе па ти...хехехехехе

Лесно е да се фалиш дека имаш но ела чувајго:):):)

Он!

Прекрасни се човече, но подалеку од мене, знам да бидам премногу“нежен“ со слатки работи без да сакам.

Бошко (моето м.прасе) беше како дупната вреќа,многу често јадеше.Јадеше една тревка (насекаде расте) и зеленчук .Не знам што друго можеш да му даваш.Испушта многу убав звук :) ,така го наоѓав низ дома.Многу какаше,без осет се,ама ептен е мило и мекано.

ХАХА и морско прасе имало.:pos: прв пат слушам за ова.:pos2:

А каде може да се набави едно такво прасенце?
Во едно 50 % низ пет продавнициве низ скопјево има морски прасиња... тие не се канибалисти како хрчаците и растат поголеми, живеат и по повеќе од 9 години (зависност како го чувате) се хранат само со растенија и не пијат вода (вегетаријанци се) Друго што ве интересира прашајте (јас чував три истовремено али заа жал после 9 години ми починаа)

Имам подарено вакво морско прасе за роденден на еден другар и знам го чуваа во аквариум поголем подоцна земаа поголем зашто прасето расни. Многу мирисаше и незнаеја што да прават. Ама беше многу убаво и златно. Го хранеа со зелка, салата моркови и слично. Се продава во продавници за животни било каде.

[media]http://img248.imageshack.us/img248/8007/mojtesrcuvcinjawu3.jpg[/media]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom