„Повредување“ на партнерот

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Да, да... Чисто за да го нервирам или за да поверам до кај се границите на прифаќање на моите глупости:)
Ништо страшно не е де, мислам дека и он неколку пати ми го прави истово. Се додека не е злобно и нема вистинско повредување, а и фала Богу - без претерување - немам проблем.

*

Тогаш тоа не е љубов туку некоја чудна потреба да бидеш во близина на некој и постојано да го повредуваш.:smir:

Ммм .. можеби не.

Замисли ја следната ситуација, се познаваат долго, биле исто така до пред некое време долго време во врска и повторно се или цело време се, не е битно и сега после 2, 3, 4 години ... има моменти кога сакаш да го лупнеш со тавче по глава зошто те нервира како го пуши цигарот и сега нема зошто да те нервира, ама ете тие крукчиња кои си ги прави он знае дека тебе те нервираат и дел од неговото задоволство е твоето нервирање и се вртите постојано во истиот круг.

Никогаш не би сте се оставиле меѓусебно, се обожавате, но ете ... тие мали „стварчиња“ знаат потполно да ве излудат и да ве повредат на некој начин, но сигурно не се доказ дека вие немате љубов.:toe:

Ммм .. можеби не.

Замисли ја следната ситуација, се познаваат долго, биле исто така до пред некое време долго време во врска и повторно се или цело време се, не е битно и сега после 2, 3, 4 години ... има моменти кога сакаш да го лупнеш со тавче по глава зошто те нервира како го пуши цигарот и сега нема зошто да те нервира, ама ете тие крукчиња кои си ги прави он знае дека тебе те нервираат и дел од неговото задоволство е твоето нервирање и се вртите постојано во истиот круг.

Никогаш не би сте се оставиле меѓусебно, се обожавате, но ете ... тие мали „стварчиња“ знаат потполно да ве излудат и да ве повредат на некој начин, но сигурно не се доказ дека вие немате љубов.:toe:
Чекај сега темава е за мали ситници кои ти одат на нерви или за повредување на партнерот???

Нормално дека постојат мали ситници кои сметаат кај секого, но не до тој степен за да те повредат. Секој си има свои навики кои ги имал и нема зошто да ги менува. Кога сакаш некого ти го сакаш со сите негови маани и доблести нели?:wink:
Сосем друго е повредувањето на партнерот.:toe:

Во примерот што ми го спомна ќе ти кажам дека е само момент кога си во некое чудно расположение. Тоа не е повредување на партнерот туку само ситница која ти оди на нерви.

pa sea...ne deka imas potreba da go povreduvas,tuku ednostavno da ti bide malce pointeresno i da se razmrda partnerot..ako e vo granicite na normalata i ako ne preminuva edna dr linija-linija na bezobraznost i bezozirnost ok..iako toa ne e so cel da se povredi..vo nikoj slucaj..ne bi trebalo se slucuva ama se slucuva...

Никад не би си простил такво нешто! Се случува ненамерно да повредиме,ама ќе направам се што можам за да го исправам тоа.Ипак не било намерно и не сум мислел да го направам тоа.Личносите што ми значат секогаш ги ставам на прво место.

Не зборувам за една кавга или еден ваш импулсивен испад...зборувам за една ваша карактерна особина,која постојано се повторува и го повредува партнерот/парнерката.

Хммм Една кавга може да е кобна за врската затоа што ние мислиме дека тоа било една кавга а уствари с собирало од поодамна и ете оп сеа пукнала тиквата,а ние уште во заблуда дека е од една кавга...тоа се должи баш на таа некоја карактеристика која нон стоп се повторувала...па мајкому немора да ми каже партнерот что му смета сама ке осетам и ке сменам...мада мене искрено тешко ми идат тие работи и мењање на карактер после 20 години...тоа тоа јас сум таква и секогаш кога се дешавало нешто такво ми било ептен криво ама ептен меѓутоа тешко е да смениш некоја навика која е веке дел од тебе....знам дека иам мани и знам што му смета на партнерот мој...полека полека се менуваш само да не стане кобно додека се мењаш пртнерот да го нема више во твојот живот....меѓутоа љубовта зазема сила овде а стрплиовста е дел од неа:smir:

Не само во љубовта, туку и во останатите врски се случува некогаш несвесно да ги повредиме оние кои ги сакаме.

Не верувам дека тоа може да се искорени, меѓутоа убаво е едноставно убаво да се расчистуваат работите, партнерот да знае дека е сакан и дека такви работи се случуваат и дека не е тоа намерно.

Во секоја врска такви работи се случуваат. Кај некои врски почесто, кај некои поретко.

Се разбирам сметам дека треба да се има одредена доза самоконтрола. Како и да е, верувам дека за стабилна, убава врска исполнета со љубов ваквите работи нема да бидат пречка за таа да опстои.

Па не дека некад сме биле тоа,али ипак,извини ако сум те повредил. Не сум сакал и сиурно било после некоја твоја провокација.

Кога сме кај Повредување .. Лично познавам една девојка која вели дека го сака дечко И ,Ама тој ја повредува .. Не Со Зборови , Не Со Постапки .. Туку јавно ја тепа .. Ја мава по главата , и мава шамари .. А она само збори "Ako Me Тепа , Важно Ме Сака " ... Таквите Не Ги Сваќам Ама Баш Ич.. !

Секој си има по некоја мана шо другиот ќе мора да ја толерира за да опстане врската...ако двајца сакаат да им опстане врската,преминуваат преку ситуациите кога биле повредени од партнерот и врската си продолжува понатака...а инаку никој не е совршен па само едниот да прави испади а другиот да трпи...кај секој се наоѓа по нешто.

Кога сме кај Повредување .. Лично познавам една девојка која вели дека го сака дечко И ,Ама тој ја повредува .. Не Со Зборови , Не Со Постапки .. Туку јавно ја тепа .. Ја мава по главата , и мава шамари .. А она само збори "Ako Me Тепа , Важно Ме Сака " ... Таквите Не Ги Сваќам Ама Баш Ич.. !

Oh lele mori majko....:pos:

Секој си има маани кој другиот треба да ги свати и прифати ако сакаат двајцата да опстане таа врска. Се разбира се си има граници и двајцата се обидуваат да искоренат нешто што го прават ненамерно а со тоа го повредуваат другиот. (психички не физички како примерот погоре) но некои маани остануваат како такви и тоа е еден вид тест дали таа врска ќе опстане..никој не е совршен.

Ми се има случено да го направам токму тоа, во моменти на нервоза, да го навредам и после тоа нормално дека не се чувствувам убаво и го сакам уште повеќе од претходно.Имам потреба да го изгушкам и да му се извинам милион пати бидејќи сум му се истурила а сиротиот не бил за ништо крив. Но, луѓе сме тоа ти е ....:back:

НАјнормално е во една врска да има недоразбирања,без разлика дали се помали или поголеми.Ако гледам дека со моето однесување и моите постапки го повредувам партнерот ќе ги сменам колку можам.Но ќе го очекувам истото и од него.ПА никој не се совршен.А инаку намерно да го повредувам или он мене не.Тоа значи дека нема почитување меѓу нас двајца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom