Желба и реализација

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Локација
Zurich, Switzerland
Веб-сајт
www.kajgana.com
Акција-реакција.

Сакав да прашам пошо мене онака као да ме мачи колку толку.
Сите ние имаме некакви си љубовно сексуални желби.
Тоа шо сакам да прашам е што вие правите за да ги реализирате истите? Или воопшто не правите ништо водејќи се по тоа се што е мое ќе си дојде?

Фала ви на исцрпните одговори однапред, и одназад!
:D

Akcija pred sve . Nikogas ili mnogu retko ostavam bo bilo koe pole vo zivoto dali bilo ljubovno , poslovno , drustveno da ostavam samo na misla , od misla zelba ne se ziveej . CARPE DIEM

StormAngel напиша:
Тоа шо сакам да прашам е што вие правите за да ги реализирате истите? Или воопшто не правите ништо водејќи се по тоа се што е мое ќе си дојде?

Фала ви на исцрпните одговори однапред, и одназад!
:D

Тоа што е мое ќе си дојде ... не, не така, барем за овој муабет :pos:
За да си ги реализирам моите желби си се трудам да покажам кои ми се уствари. Ако неможам директно да си кажам ... кружам, ама битно некако мора да се реагира :)
Е сега, до партнерот е колку од нив ќе се изреализираат ... не секој би ти правел што сакаш :P

pearl напиша:
Што е мое ќе си дојде, само ако јас поминам покрај него!

Единствена константа во универзумот се промените, а за да има промени треба постојано да чекориме.

Животот е изненадување само за оние кои постојано чекорат. Некогаш ќе ти донесе сонце, некогаш магла, некогаш ќе те извади на ливада, некогаш ќе те пикне во шума без да знаеш каде луташ, но никогаш не престанувај да чекориш. А за изборите кои ги правиме по пат, како што не учи економијата, за секој од нив постои опортунитетен трошок. Едното добива за сметка на другото.

Сепак, постојат желби чија реализација не застарува. Некои желби можеби сме приморани да ги ставиме on hold и да се навратиме на нив подоцна, но тоа не ги прави out of date. Исто како кога ќе добиеме чоколадо на поклон и го ставаме во фиока за подоцна, меѓутоа кога ќе се навратиме на него уживањето нема да биде ништо помало.

Љубовта, доколку е искрена, не е временски и просторно ограничена. Љубовта е како осветена водичка, никогаш не се расипува, само нашиот поглед додека ја гледаме може да се замагли. Меѓутоа, таа секогаш ќе остане кристално чиста.

Сторми, се надевам дека успеав да одговорам на твоите дилеми и прашања.
Те гушкам :)
Wow deep! Hmm od lichno iskustvo mislam deka za da se probaat i isprobaat mnogu raboti vo seksot, prvo i osnovno chovek treba da bide vo podolga vrska. Na toj nachin partnerite si gi zapoznavaat telata i potrebite eden na drug, ima se pomalku od onaa glupava vozdrzhanost i se shto treba ponatamu e... hrabrost da se predlozhi nekoja gadotija :pos: :pos: :pos:
Ili mozhebi jas sum preterano prokleto monogamen?! :shock:

Genetski sme kodirani da imame takvi "skrieni nagoni" kon neshto shto sme slushnale, videle ili sonuvale.... no vo toj genetski kod postoi i toj ultimalen sram deka sekogash ke se "plashime" toa da go isplukame onaka na prva.... taka da koga ke se najde taa vistinska licnost na koja shto i se doveruvame i so koja sme najkomotni so tekot na vremeto tie "skrieni nagoni" ke isplivaat na povrshina.... i togash... kako shto nashite kolegi anglichani bi rekle: Only the sky is the limit :pos:

Na mene barem najbitno nesto u zivotot mi e rabotite shto gi imam i shto kje gi imam da gi postignam sama bez pomos od nikogo(normalno kolku shto toa moze ) .I taka i u ljubovta,seksot,vrskata konkretno. Mislam deka najgolemite uspesi vo zivotot covekot gi postignuva koga samiot bez pritisok i pomos od nikogo raboti na niv.Reakcijata ,osobeno vo ljubovta, e najbitna od se. Pomina vremeto na " maskite priogjaat prvi".Denes zenskite se povekje prevzemaat inicijativa dali za prv sostanok,prv pat seks ili bilo sho. Jas licno bev inicijator na prviot date :) i prviot baknez so decko mi i eve idam 5 god :) .Ona shto sakam da kazam e -JUST DO IT :pos: :pos: Ako sakas da imas seks pobaraj go toa pa i da te odbijat ne e golema zaguba.Sekogash ima vtor,tret,cetvrt pat za se. Najvishe dobivaat onie koi rizikuvaat .Pozdrav :wink:

шуми, ливади, магли...:)

кажи за да легнеш некоја прашуваш или си со некоја, сакаш да пробаш нешто поразлично, а таа не се согласува, или можеби сакаш да ги придвижиш работите во друга насока..
или нешто трето..
Како и да е, како и со парите така и со жените.
Ако немаш големо наследство или не си ептен убав (или шизик еве), ќе треба да работиш.

Пробувам да си ги исполнам желбите...ако прифати партнерот арно ако не не форсирам ништо ама goodbye не е далеку..

Бре, се демагози...

Него и темава некако не е баш најјасно поставена...

- И кажуваш што сакаш, што не сте пробале заеднички до сега, па што не си пробал и воопшто можеби. Ако имаш среќа и неа да ја пали тоа, ќе ја натртиш како што сакаш, ќе ти го шмукне или можеби и ќе голтне... Можеби ќе прифати и тројка...К'смет. Или го остваруваш со неа, или бараш и понатаму. Или се помируваш дека тешко која би прифатила.

Ама, некогаш и ќе си ја лупнеш главата и ќе си речеш: "И јас аздисувам".

Tocno,no mislam deka najlesno se ostvaruvaat so stalen partner,togas najubavo e otvoreno i direkno kon ostvaruvanje na zelbite!
Zosto da ne i onaka zivotov so kosmicka brzina proaga!
Dokolku e so nekoj so koj ne se poznavame dobro ...treba vnimatelno zatoa sto postoi moznost da se izvadime od pamet! :wink:

Ле , чак и Сторм почнал да се секса. ААААуууу ;)))

епа, Стормко , све зависи од фантазиите кои ги поседуваш.

Да речеме, секс во када-џакузи уз 55 свеќи околу, па кунилингуси врз ивицата од џакузито, па подводни урнебеси.. ехххх

Јас ти давам зелено светло! Чак ако треба и некои јаки музички цд-еа ќе ти дам за да ојачаш атмосферата ..

Е сеа, ако фантазиите ти се, некакви кои се гнасни(за повеќето жени) тоггаш не знам. Не се надевај многу многу.. боље фантазирај си и свиркај си :))
пушти си поркче тоа кое те пали и замислувај дека си ти тој јакиот Дечко!!

но сепак,
мислам дека е редно да кажеш за какви конкретно фантазии станува збор,. дај пример?
не е ваљда
да си ја отворил темава само онака колку да имаш темичка на Лјубов и Секкс ?

ај :idea:

изабелке драга,
Нема да дојде време за да кунингулусно си ги кажам своите фантазии.
Многу опширно прашав. Дали желбите кои ги добивате...дали љубовни или сексуални, ви остануваат само тоа, или по секоја цена сакате да ги реализирате.

А ја за твоите знам, опасно моме си ти, жифти кулингулусот под вода.

ех !

ROZA напиша:

Tocno,no mislam deka najlesno se ostvaruvaat so stalen partner,togas najubavo e otvoreno i direkno kon ostvaruvanje na zelbite!
Zosto da ne i onaka zivotov so kosmicka brzina proaga!
Dokolku e so nekoj so koj ne se poznavame dobro ...treba vnimatelno zatoa sto postoi moznost da se izvadime od pamet! :wink:
Мислам дека грешиш. Сега ќе ти кашам и зошто - нормално. Во право си за тоа дека со стален партнер најубаво, отворено и директно се пристапува кон остварување на жеелбите.

Е сега доаѓа главното: бидејќи збориме за остварување претежно на перверзии (малку е тешко да се дефинира "перверзија", но според мојата дефиниција - се на што двајцата партнери пристануваат доброволно не е перверзно). И во најголем број од случаите, едниот партнер останува извисен. Па дај ти се молам, прочитај ги коментарите во темата за голтањето, 2 или 3 девојки се изјаснија дека голтаат или би голтнале, не па за други работи. Стален партнер, 5 години врска на пример и секоја вечер ја молиш да голтне или да и свршиш на некој дел од телото каде што ти е желба?

Е тука лежи и една од главните причини за неверствата. Со случаен партнер или "уан најт стенд" некогаш човек може да си исполни многу скриени желби за кои што молел долго време и не му се исполниле.

Za mene nisho ne e perverzno...Jas sum da se isproba se...nemat vrska to sluchaen ili stalen partner...Makar sho ne praktikuvam sluchajni parneri..ama ako vekje bi se desilo i ako vekje sum se presramila edna vecher da imam seks so nekogo..ke imam onaka ko sho znam da imam.Deneshno vreme sekoj se prajt parche...koj pojke koj pomalce ama se prajt..koj so chutenkata koj ne ....Nisho ne e sramota..se e normalno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom