Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
Rabotnoto mesto bara sekoj den tri saati vozhna na den, pa pak citam redovno:

Vo momentot:

Tom Wolfe - I am Charlotte Simmons
Amazon Link: http://www.amazon.com/exec/obidos/t...312-8581465?v=glance&s=books&n=507846

a po doma, malku fantasy

Lois McMaster Bujold - Curse of Chalion
Amazon Link: http://www.amazon.com/exec/obidos/t...312-8581465?v=glance&s=books&n=507846

Prvata e novata kniga od Tom Wolfe, i stvrano e dobro ogledalo na amerikanski college a plus toa nudi dobra prilika da si go osvezhite angliskiot so nekoi dobri termini.

Vtorata kniga e Fantasy, taka interesna, cela serija e, pa verojatno ke citam i drugi...

A sto citate vie vo momentov?

Едитирано од модератор: Секој пост напишан само со наслов и автор а без било какво објаснување зошто токму тоа, ќе биде избришан. Благодарам.

Во моментов читам само по форумов, а и пишувам. Неам време да фатам некоја добра книга да прочитам. Која ја препорачувате за мене, човек со малку време и нерви за читање долги книги?

шо те интересира? тематика?

иначе, јас читам коранот и

Karl Brugger - Die Chronik von Akakor

superex od tracey cox... hrvatsko izdanje...

I genetika - ispit za postdiplomski :wink:

Ајнеида ја читам, се зафатив со римска митологија затоа што спремам испит. Сега за сега немам време да прочитам нешто надвор од програмата :cry:

општа правна историја - сима аврамовиќ

мноооооооогу е добра :mrgreen:

mi pusci edna druhgarka eptem jako knidze malo .....Virginia Wolf -the room of the one's own...

уф ама сте старомодни

од форумот на кајгана подобро читање нигде не се наоѓа :pos:

Odamna nemam procitano dobra kniga, i mnogu mi nedostasuva toa. Citav mnogu porano.

Poslednite nekolku godini citanjeto mi se sveduva na strucna literatura, i detski slikovnici za spienje :D

Читам две напоредно. Зависи од расположение

Клетници - Виктор Иго

Разговори со Конески од Цане Андреевски
Неверојатна едноставност во изразувањето на Блаже Конески
Само еден дел
...Кога ќе се влезе во дворот, куќата останува од портата десно. Таа е на кат. Има приземје и кат. Покривот се спушта, така што кон сокакот е пониска, изгледа ниска. Но, спрема дворот таа си е куќа на кат со дрвен балкон, примитивен. Се излегува од горниот кат на балконот. Лево е просторот за овците и козите. Потоа идат амбарите. Натаму се шири гумното, до крајот на дворот. Во еден ќош е буништето, од десно се плената и трлото. Тука воловите се сместуваат. Има од десно копи. Сосем во дното на дворот има бунар. Тоа е прв бунар ископан во нашето село. Татко ми бил тој што го ископал тој бунар. Нашето село има извор. Изворот е малку подалеку и секогаш се оскудавело за вода, лете.
...

Читам и се чудам со каква леснотија и едноставност се изразува
Има многу што да се научи од вакви книги
Блаже Конески :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom