Блискост

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам за вториот дел, ама знам за првиот.
Никогаш не престана привлекувањето и после врската цело време постоеше, само поради одредени фактори се мораше да заврши и да продолжи со поинакво темпо и размислување.

Судбина, така требало да биде ... :)
Да и јас така си се тешам, али знаеш некои работи кога не требало да бидат во тој временски период значи не требало да бидат.
Само добро е додека привлекувањето е само на моменти, ако премине во перменетна состојба ... тогаш веќе работите стануваат лоши.:nesum:

да

Ви се случило ли да постигнете поголема блискост со некоја личност откако ќе ја завршите врската.
Сте биле заедно одреден временски период, се завршило на најфин начин, сте останале добри пријатели и после се да дојдете до точка да бидете поблиски со истата таа личност сега после се, после врска?
Дали тоа не буди сомнежи дека таа личност можеби и покрај се е вистинската личност за вас?
Зошто било потребно тоа да се случи за да се разберете подобро?
Колку емоциите играат улога во цела таа ситуација?:toe:

Да се случило , колку тажно чувство е тоа , летаргичност опиеност во свет на емоции неисполнети на дофат на раката а нозете ти кажуваат не.Многу тажно чувство кое прераснало во еден повисок степен на љубов кој никогаш нема да можеме да го расипеме. Чувство на жртвување поради неа самата , повлекување иако знаеш дека е таа таа особа за тебе. Можеби сум бил и кукавица тогаш но се лажам себе си дека така треба да биде и ден денеска. Ах љубав :smir:

Мислам дека многу зависи од причините за кои завршила врската и чива одлука била таа. Ми се случило да останаме пријатели ама не ми се случило да имам сомнежи за таа личност и да сакам да бидеме заедно пак. Сепак ако требало да биде нели нема причина за делење.
Научив дека најдобро е да си само на едно чисто пријателско здраво додека не ти се сталожат чувствата. :3:

Да и јас така си се тешам, али знаеш некои работи кога не требало да бидат во тој временски период значи не требало да бидат.
Само добро е додека привлекувањето е само на моменти, ако премине во перменетна состојба ... тогаш веќе работите стануваат лоши.:nesum:

Нема зошто така да размислуваш, моментално се треба да се доживува. Ако денес не успеало, не значи дека утре нема да успее? Ама па може и утре нема да успее, може и задутре ... така да пак судбината ни крои како ќе биде. :)

Инаку ако привлекувањето преминало во стална состојба тогаш тука настапува на сцена самоконтролата. Животот продолжува понатаму, треба да се продолжи со друг. Доколку било правото со тој|таа тогаш ако повторно се спојат жичките се ќе се врати назад како ништо и да не се променило.

Не ми се случило ни пријател да останам :smir:

Нема зошто така да размислуваш, моментално се треба да се доживува. Ако денес не успеало, не значи дека утре нема да успее? Ама па може и утре нема да успее, може и задутре ... така да пак судбината ни крои како ќе биде. :)

Инаку ако привлекувањето преминало во стална состојба тогаш тука настапува на сцена самоконтролата. Животот продолжува понатаму, треба да се продолжи со друг. Доколку било правото со тој|таа тогаш ако повторно се спојат жичките се ќе се врати назад како ништо и да не се променило.
Секако тука се сложуваме самоконтролата игра голема улога, тоа иде нешто како реприза на истиот филм.
Но повторно, можеби околностите нема да бидат исти, што значи и исходот би можел да биде различен, ако имаме екстериерни причини а не некој проблем помеѓу партнерите.
Според мене, сами ја бираме судбината, можеби дури и можеме сами да ја контролираме со нашите избори, значи ... се останува на нас.
Да, самоконтрола...:smir:

Idev so eden tip u 1va godina samo eden mesec i posle raskinavme za gluposti:) se muvavme posle toa use nekoe vreme, i od toas, do sea, use kontaktirame:) mn sme bliski, go znae sekoj detal od mojot zivot, i ne ni go smetam ko bivsi...ko bratce mi e :/

Idev so eden tip u 1va godina samo eden mesec i posle raskinavme za gluposti:) se muvavme posle toa use nekoe vreme, i od toas, do sea, use kontaktirame:) mn sme bliski, go znae sekoj detal od mojot zivot, i ne ni go smetam ko bivsi...ko bratce mi e :/

:) Епа така некако иде, голем дел од времето, моментите не се рачунаат.

Не ми се има случено и нема да ми се случи. Кога е крај на се... Едноставно личноста х повеќе не постои за мене и јас не постојам за неа. Толку.

тоа може да се слѕчи доколку во врската со таа личност немало љубов.а ако имало љубов,чувства тогаш нема шанси.а мене не ми се случило тоа.единствена личност со која сум блиска тоа е мојот дечко.

тоа може да се слѕчи доколку во врската со таа личност немало љубов.а ако имало љубов,чувства тогаш нема шанси.
Не мора да значи. Знаеме дека најчесто врските завршуваат ако исчезне или воопшто не се роди љубовта. Ретки се случаите, но постојат, кога една врска прекинува од други причини.
Како и да е, откако и двајцата ќе сфатат дека подобро им е да не се во врска, ако имаат и двајцата желба, може да изградат пријателство. Ретко е и ова, но има случаи.

Не ми се случило да останам блиска со некој со кој сум идела, а не знам ни дали е можно. Вистинската пријателска блискост подразбира и да си кажувате за нови љубови, а тоа тешко може да помине без љубомора, каење, па дури и омраза. Јас на прмер сум посесивна, не сакам да гледам некој бивш дечко со други женски, па веројатно затоа и прекинува блискоста.

Па да, ми се случило на некој начин.
Само што не ми пробудило сомнежи дека е тоа вистинската личност за мене, напротив тоа ми помогнало да сфатам дека во врска нема да не биде, но дека како пријатели одлично функционираме. Што не е ништо чудно, се случува.
Некогаш едноставно има луѓе кои подобро функционираат како пријатели, отколку во врска.

Секогаш сум сакала врската да ја завршам на добар начин, да не праам сцени, да не се тепаме, караме на крај, и ми одело по план , и ден денес има бивши со кои се среќавам и ептен супер ни иде муабетот, онака другарски, дури со еден од нив ептен си останавме пријателчиња и си го викам братче, ама за да помислам дека тој е вистинскиот и пак да се вратам во врска е тоа не сум дозволила да се случи, поради една проста причина како што велат постарите лебот кога еднаш ќе се скрши колку и да го лепиш, спојуваш секогаш ќе ја гледа линијата на раскинот или секогаш ќе се навраќаш на тоа зошто веќе еднаш сте ставиле крај и сега пак се од почеток? Некако не ми е својствено и затоа , ако во ситуација сум осетила дека некој сака примирје или враќање , одма точка ставам и со пријателство и со се, нема потреба, кој ми гарантира дека за ден, недела, месец итн... нема пак да се разидеме?? И тоа со многу лоша завршница?? Затоа кај што веќе си плукнал нема лижење, пријателство да, почитувам и применувам, но повеќе од тоа не.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom