Pelister 2008
Ветеран
- Член од
- 28 ноември 2010
- Мислења
- 1.054
- Поени од реакции
- 594
Добредојдовте во заедничка група за сите што сакаат да дискутираат и инвестираат во американски и европски акции, криптовалути, злато и ETF-и. Кои апликации ги користите за трејдување . Што е short , што е buy , bullish , bearish , leverage , candles , scalpers .
Едноставно секој да може да дојди до информации за тоа што го интересира .
Целта ми е пред се да си споделуваме мислења, потенцијални акции, технички и фундаментални анализи, вести и стратегии за профитабилно тргување.
Добредојдени се сите – од почетници до напредни! Ова не е некој совет затоа што во светот на тргување нема некоја гаранција ама има некоја можност и сметам дека и со некој си 50 евра одвојување од месечен буџет , мислејќи на иднината двоја и на вашите деца на долг рок е многу океј идеја .
Теми: Nvidia, HIVE, MicroStrategy, SP500, FTSE, BTC, злато, ETF-и, leverage стратегии итн.
Споделете која акција ја следите, што купувате или продавате, и зошто!
Формирање на структура за анализа .
Мојата идеа би изгледала вака во моментов :
Мое е да почниме да си се едуцираме да си помагаме оти лично јас невервам во оние шо прат маркетинзи ,
Можеш секоја недела да објавуваш PDF со идеи и кратки анализи за:
Едноставно секој да може да дојди до информации за тоа што го интересира .
Целта ми е пред се да си споделуваме мислења, потенцијални акции, технички и фундаментални анализи, вести и стратегии за профитабилно тргување.
Добредојдени се сите – од почетници до напредни! Ова не е некој совет затоа што во светот на тргување нема некоја гаранција ама има некоја можност и сметам дека и со некој си 50 евра одвојување од месечен буџет , мислејќи на иднината двоја и на вашите деца на долг рок е многу океј идеја .
Теми: Nvidia, HIVE, MicroStrategy, SP500, FTSE, BTC, злато, ETF-и, leverage стратегии итн.
Споделете која акција ја следите, што купувате или продавате, и зошто!
Формирање на структура за анализа .
Мојата идеа би изгледала вака во моментов :
- Понеделник: Трговски идеи и потенцијални акции за таа недела
- Вторник да имаме анализа за акции на подолг рок каков потенцијал имаат кој се ризиците што би требало да очекуваме . Доколку бидеме повеќе можиме и некоја група во која би се допишуваме или споделувале идеи на дневно нив без никој да наметнува мислење односно едноставно да си се едуцираме , можеби е некој подобар во крипто , некој следи микро макро Бизниси , друг навтени деривати и секој ќе можи да сподели свое размислување и да го образложи без разлика дали е почетник.
- Среда: Ажурирање на позициите
- Петок: Резиме, профити/загуби;
Мое е да почниме да си се едуцираме да си помагаме оти лично јас невервам во оние шо прат маркетинзи ,
Можеш секоја недела да објавуваш PDF со идеи и кратки анализи за:
- Најжешки акции
- Потенцијални зделки со leverage
- Злато/крипто трендови