Cevahir Mall Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Само едно нешто не ми се допаѓа. Истите продавници, истата роба, само ќе те шетаат за бројче.

Одиш во Ист Гејт, бараш М... "нема дечко, во Сити Мол и Џевахир Мол имаш по уште едно парче"
Одиш во Сити Мол... "ааа дечко нема тука, во систем вика дека има, ама во магацин не, оди во Џевахир мол"
...и така наместо цела залиха да им е во една-две продавници, ќе си ја распоредат робата низ секој мол во Скопје :(
Така е подобро зара да има само во сити мол, ејч енд ејм во ист гејт итн и ти шетај се по цело скопје, додека некој пто е од Ѓорче, Карпош да нема потреба да иде до истгејт или пак некој од Илинден да се ака до Карпош…
Мислиш ако има еден дуќан бројчиња ке има во изобилство? И да има повеќе серии пак ке им дојде крајот и пак може да не најдеш бројче и да плукаш, мислиш имаат магацини да примат бог знае колку роба па му сметло што отварале секаде

Скопските молови ја опслужуваат цела Македонија.
Цела држава е централизирана во тоа смрдливо канцерогено егоистичко дувло.

Ко ги видов пред Нова Година, 2 автобуси од Прилеп. 2 X 80 = 160 души ко се гргнаа во Сити Мол.
Што правите? Еве организирана шопинг тура!!! Алооо!
Некоја зрпала во Витаминка, Гентерм.... што ти ја знам... Го потела газот за 25000-30000ден. и 30-40% од платата ќе ја остави во Скопје. Значи не низ чаршија по Прилепо него во Скопје! Е таа е таа централизација на трговска и финансиска моќ што ја има Скопје и затоа има толку молови.

Мене не ми е јасно како им е исплатливо на фирмиве да даваат по толку пари за кирии во вакви мали молови кога тој обрт не го прават.

Ќе ги дадам за пример спорт вижн. Имаат отворено во капитол, имаат аутлет кај крстот карши Џевахир и отворија сега во новиов retail што е кај Бриколаж. Имаат три дуќана во радиус од 2км и во работен ден во сите тие живо пиле не влегува.

Мене не ми е јасно како им е исплатливо на фирмиве да даваат по толку пари за кирии во вакви мали молови кога тој обрт не го прават.

Ќе ги дадам за пример спорт вижн. Имаат отворено во капитол, имаат аутлет кај крстот карши Џевахир и отворија сега во новиов retail што е кај Бриколаж. Имаат три дуќана во радиус од 2км и во работен ден во сите тие живо пиле не влегува.
За да не ги земи дуќаните конкуренцијата.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Тој аутлет кај крстот веќе го затворија т.е преместија кај новиот retail парк кај Бриколаж. Кај крстот остана само Најк продавницата.

Скопските молови ја опслужуваат цела Македонија.
Цела држава е централизирана во тоа смрдливо канцерогено егоистичко дувло.

Ко ги видов пред Нова Година, 2 автобуси од Прилеп. 2 X 80 = 160 души ко се гргнаа во Сити Мол.
Што правите? Еве организирана шопинг тура!!! Алооо!
Некоја зрпала во Витаминка, Гентерм.... што ти ја знам... Го потела газот за 25000-30000ден. и 30-40% од платата ќе ја остави во Скопје. Значи не низ чаршија по Прилепо него во Скопје! Е таа е таа централизација на трговска и финансиска моќ што ја има Скопје и затоа има толку молови.

Да, ама таа централизација е политички направена уназад од 2006 година навака...
Сега веќе нема излез. Кога ќе почнеш од цела МК да ги пикаш во еден куп државни институции стационирани во Скопје, и еден куп лични приватни компании, и да ги примамуваш со тоа. После ти паѓа моќта на ценкање во партија, што ќе им понудиш подобро ? Младите низ МК од партија, нивните родители ти бараат СК работа.

И резултат е ова што го пиша ти погоре...

Без МекДоналдс ништо не праиме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom