Состојба на улиците во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Murloc
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 јуни 2018
Мислења
124
Поени од реакции
367
Ја отварам оваа тема да продискутираме за состојбата на улиците во главниот град.
Лично што највеќе ми пречи е лошата или никаква обележаност и катастрофално лошо осветлување. Буквално навечер кога времето е врнежливо е поприлично ризично за возење. На голем дел од улиците нема никакви линии, не се гледаат пешачките премини, плус со намаленото осветлување е руски рулет и за пешаците. Искрено не знам како тие што доаѓаат од страна и не го познаваат добро градот се снаоѓаат.
Да не додавам за шахтите, секоја шахта своја политика, една нема рамна со улица.
Тотална не грижа, се повеќе наликуваме на Блиски Исток и Индија. Не можат да кажат дека се нема пари за фарба и улично светло да се пушти асално, кога на сите страни се расфрлаат со пари за глупости.
Сепак се работи за безбедност и човечки животи. Треба да обрне многу поголемо внимание од надлежните.

Слушав дека западњациве па викале многу дека се расфрламе со струја и сме осветлувале се и свашта. Не било одржливо нашето, требало да нема светло.
Бидејќи нема пари за месечина, едно големо огледало на крстот на водно, и 2-3 рефлектори кон огледалото :D

На пример, не знам каква боја користат за хоризонтална сигнализација ама очигледно не е воопшто квалитетна штом веќе е избледена после 10 дена откако ќе ја постават.

Sho znam mislam da procentualno Skopje si e dosta soliden so road condition, osven ete onaa kaj prugite kvantaski sho morat pod hitno da se sredit i nekoj drugi pominorni. Mislam da SK najgolem problem e slaba infrastrukturna povrzanost I slaba sobrakajna kultura od tamo proizlegvit i ovoj haos sho se desavat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom