Кој е најскап спорт според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата direktorot
  • Време на започнување Време на започнување

Најплатен спорт според вас?

• Вкупно гласачи
    7
  • Гласањето е завршено на .
Триатлонот без конкуренција.За секој од 3те спорта треба опрема од минимум 500 евра поединечно а за велосипедот да не правиме муабет колку е скап.

Али триатлонот е еднократен трошок....точак таков за триатлон е околу 6000 евра(карбонски рам) и еднаш го купуваш и го мењаш еднаш во годината.А скијањето е другачие.На пример 7 дневна скијачка карта на Аспен е 600 евра каде се тука капиите,скијачката опрема,тренерите,мажата,бормашините............Поздрав(мое мислење):helou:

Па нема да скијаш на Аспен,ке си скијаш на Маврово

Проблемот е тоа што на Маврово воведоа цени како во Киѕбил,Австрија цената на картата во маврово е 950 денари а во Киѕбил е 1200 денари.А споредба помеѓу овие два скијачки центри е невозможна.....

Проблемот е тоа што на Маврово воведоа цени како во Киѕбил,Австрија цената на картата во маврово е 950 денари а во Киѕбил е 1200 денари.А споредба помеѓу овие два скијачки центри е невозможна.....

Па и стартарината за триатлон натпревар во Аланија е 35 евра а за во Белград е 400 денари.:toe::smir:

се сложвам со влатко, футбалот е најскап спорт зато шо најмногу пари се вртет во него. не дека опремата е скапа. а исто така и во формула 1 се вртет многу пари.

Убедливо најсакап е формула 1 -џабе расправање погуглајте малку ќе видите.
Ако збориме за спортови како на пример колку ќе ме чини да спортувам јас нешто.
Мислам дека скијањето е скапо, но поскапо е скокање од авион како се викаше-падобранство де.

се сложвам со влатко, футбалот е најскап спорт зато шо најмногу пари се вртет во него. не дека опремата е скапа. а исто така и во формула 1 се вртет многу пари.
Тука дискутираме не за најбогат,туку за најскап спорт.
За најбогат Формула 1 е на врвот и јас се сложувам,но ние дискутираме за парите што треба да ги потрошиш за да се занимаваш.
Фудбал можеш секој ден да играш во кое било време од денот и денар да не потрошиш за ништо.:wink:

Според мене најскап е скијањето кое го обожавам како спорт, и сама увидов што се треба да се купи за да бидеш целосно опремен. Ако се зборува за опрема значи скијање, зборувам за Македонија, а околу фудбалот се вртат најмногу пари да.

значи прашањево на темата е која опрема е најскапа а не кој спор е најскап. Оти ако гледаме дека скијање на аспен е 600 евра епа јас за европско првенство во карате кое траеше 18 саати платив 850 евра :)

значи по опрема најскапо според мене е, кхм... повеќето екстремни спортови се разбира, мислам дека е парагјалдерството... :)

kako moze formula 1 da go smetate za sport....pa toa nema dopirna tocka so sport

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom