Белорусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ne_sum_ja
  • Време на започнување Време на започнување
Forum e kokonac, forum...Ama ti si glupa i ogranicena, i ne znajs deka ti devojko sama si odbiras kogo citas. Eve ti si odbrala zivotot da ti vrvi citajki me mene i sledejki me tuka, a jas tebe devojce, nitu sum te citiral prv, nitu pa si mi potrebna da te chitam, ednostavno nebitna si mi, stopati ti imam kazano. Ajde najdi si nekoj tamu da te onadi, dosta dosaduvas.

normalno ke te citiram... volku glup clen sme nemale nikogas... smesno e kolku gluposti u eden den mozes da napises i toa na nekolku temi :pos:

totalen antitalent si za sve... aj sega pak objasni kako IZVRSNIOT ogran na EU e nebiten... :lolzz:

normalno ke te citiram... volku glup clen sme nemale nikogas... smesno e kolku gluposti u eden den mozes da napises i toa na nekolku temi :pos:

totalen antitalent si za sve... aj sega pak objasni kako IZVRSNIOT ogran na EU e nebiten... :lolzz:
Девојче, дај олабај бе, не те сакам... Ти немаш интелигенција сијалица да мениш, а камоли да одлучуваш кој каков е, ама ај нејсе, на секој дебил му дале компјутер и телефон денеска, кај ќе те знаевме дека бегаш ако немаше интернет?

Девојче, дај олабај бе, не те сакам... Ти немаш интелигенција сијалица да мениш, а камоли да одлучуваш кој каков е, ама ај нејсе, на секој дебил му дале компјутер и телефон денеска, кај ќе те знаевме дека бегаш ако немаше интернет?

taman rabota da me sakas be glup eden jas te mocam kaj stignam i ic ne e tesko tolku materijal ni stef na vremeto ne ostavase... kakva budetinka

Ne gleam problem vo vakvi dogovori. Arapive odamna gi praktikuvaat ovie metodi. Glavnata rabota e da se drzi do dogovorenoto, odnosno oni se za taa rabota i vo nieden slucaj da ne dobijat drzavjanstvo ili prestoj. Im gi zimas pasosite i koa kje zavrsat jadat kloci.

E sea ako se dozovlat nekakvi loopholes, integracii, si ebale majkata i gi ceka svedsko scenario.

Ne gleam problem vo vakvi dogovori. Arapive odamna gi praktikuvaat ovie metodi. Glavnata rabota e da se drzi do dogovorenoto, odnosno oni se za taa rabota i vo nieden slucaj da ne dobijat drzavjanstvo ili prestoj. Im gi zimas pasosite i koa kje zavrsat jadat kloci.

E sea ako se dozovlat nekakvi loopholes, integracii, si ebale majkata i gi ceka svedsko scenario.

Иначе тргнато е орото и кај нас со разни Непалци и Бангладешани, ама ваљда дека не се комуњарите не власт не е толку проблем. :D

Иначе тргнато е орото и кај нас со разни Непалци и Бангладешани, ама ваљда дека не се комуњарите не власт не е толку проблем. :D
Zadnjo so slusnav od kolegi vo fabrikive, nepalicve ne bile zadovolni i kje si odele. Skapa bila hranata i nemale racun :D

Овој Лукашенко веднага требит да се смени.
Демократи каде сте спиете ајде една шарена да видиме, замислете шо напраил (донесол диктаторски закон), , секое семејство кое има 3 деца добива стан од државата алоо кај го има тоа доста веќе со диктатура.

П.С.
@The xx , пред некој ден еден твој “пријател“ бараше врски за работа во Белорусија, ако уште не се снашол да му се јавам на г-дин Брко да прати гаранција за него, а шо велиш?! :)

видов еднаш Бангладешани у Кам, прво мислев цигани, но многу поцрни се, рамно на црнци, али не црнци.

Да да.. Веќе можат да се заприметат, по кафетерии, по молови и слично..Прво никаде ги немаше...

видов еднаш Бангладешани у Кам, прво мислев цигани, но многу поцрни се, рамно на црнци, али не црнци.

Како цигани посипани со пепел. Чудна нијанса некоја.

По градежниве фирми ги плаќаат по 600 евра плус смештај и храна

Има едни црни има и едни нешто како арапите исунчани бангладешани/непалци, а и цигани ги имаме црни, а имаме и бели, имам колега шо е циган и е бел како мене, брат му е темно бел,
а овие од Бангладеш/Непал работат по градежништво и друг колега ги начекал на автобуска за на работа и ги запрашувал од дека се, кај шо дека, ептен радознал е,
и овие биле од Бангладеш, таму платата и била 300 евра некаде овдека за 500 работеле со платено сместување и 2 оброци, за неколку месеци научиле македонски да се разбираат колку толку.

Нема ни месец како беше, со колегата одеме и овој виде еден циго/бангладашанец и почна да му мава, е ејјј оди овам:pos: и овој дојде и колегата почна да го запрашува ти беше на автобуската, овој вика НЕ, колегата абе ти беше :pos:, НЕ НЕ кажува, и овој беше од Бангладеш само не беше истиот изгледа и овој разбираше шо му се зборе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom