Ex Yu

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Локација
Frankfurt
Веб-сајт
www.iluzionist.com.mk
Azra, Bijelo Dugme, Riblja Corba, Prljavo Kazaliste, EKV, Film, Haustor, Elektricni Orgazam, Pankrti, Idoli, Patrola... Се групи кои ги ибележаа 70', 80' и 90'.
Која е вашата најомилена YU Grupa и што мислите за истите. Дали било подобро тогаш или пак сега со турбо фолков?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Mislam deka ima vakva tema... moze slicna e :)
Togas bilo podobro vo pogled na taa muzika, napravija hitovi sto traat i sto ke traat... gi obozavam ovie pesni, ovie grupi! nemam nekoja posebno omilena grupa, nekako site tie mi se posebni i mi se pesni sto zasekogas ke se slusaat!
ednostavno ne zamenlivi se!

Мене најмногу ми се свиѓаат Рибља Чорба зато шо може да ме насмеат в крај. А инаку Бело Дугме некако почнаа да ме нервираат нивните мелодии, некако од глава не ми излегуваат.

Мене Азра во последно време ми се врти во winamp. Контроверзниот во тоа време Jonny е бог за рокот.

Ex yu песниве ми се така станати одбивни шо лично ги ставам на исто рамниште со Цеца.

Ex yu песниве ми се така станати одбивни шо лично ги ставам на исто рамниште со Цеца.
Ако го прочитаат кафански типови постов тогаш YU Рокот ќе го сакаат повеќе од родителите дома. Поради тоа што Цеца е икона за нив.
Во мојов случај ќе кажам дека си далеку од вистината.

Ако го прочитаат кафански типови постов тогаш YU Рокот ќе го сакаат повеќе од родителите дома. Поради тоа што Цеца е икона за нив.
Во мојов случај ќе кажам дека си далеку од вистината.

Зато го вметнав зборот „лично“. ;) Без навреда.

Сите групи ги слушам, стварно им се топ песните, а мој фаворит е Рибља чорба, едноставно секоја нивна песна сама ми се лепи за уво

Дугме, Филм, Чорба, Бајага, Балашевиќ....Респект кон сите

Moram i jas da te demantiram. Ceca zaviva a ovie peat. Inace moe mislenje e deka site se ok, adokaz za toa e deka pesnite seuste se vrtat po radija i kafici.

Ги слушам скоро сите од горенаведените. Од нив Азра, Прљаво Казалиште, ЕКВ, Електрични оргазам ми се омилени. И нормално Ван Гог :)

Не дека слушам многу..ама поштувам Чорба,ЕКВ,Ван Гог, Балашевиќ
и Азра нормално :ojea:

gi obozavam azra, haustor, riblja corba, bjelo dugme, i idoli se super

Site sto gi napiša plus Vatreni Poljubac, Yu Grupa, Divlje Jagode, Neki to vole vruće, Indeksi... imavme i edna naša - Memorija, ne znam dali baš beše rok ili disko ritam no seedno dobra beše.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom