Што е....коњак?

  • Креатор на темата Креатор на темата Лопов
  • Време на започнување Време на започнување

Лопов

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.548
Поени од реакции
4.390
Ова подразбира и слични ствари: вињак, курвозје итн....
Како се разликува од класична ракија....
И можда од типови на бренди?
 
Коњак смее да се нарекува само дестилат добиен од областа Коњак во Франција и на ниеднио друго место. Сите останати се бренди, ракии, вињаци..
 
Коњак смее да се нарекува само дестилат добиен од областа Коњак во Франција и на ниеднио друго место. Сите останати се бренди, ракии, вињаци..
Тоа е копирајт за да пунат џебови. Ништо магично тука. Дрн дрн географски уникатно, дрн дрн поднебје, дрн дрн сорта грозје. Права за фалење и адврертајзинг , ништо екстра. Истото се прави со кашкавал/сирење.
 
Тоа е копирајт за да пунат џебови. Ништо магично тука. Дрн дрн географски уникатно, дрн дрн поднебје, дрн дрн сорта грозје. Права за фалење и адврертајзинг , ништо екстра. Истото се прави со кашкавал/сирење.
За да напушеш вакво нешто треба да си тотален лаик во винарството и дестилираните пијалоци. Како што секое едно уникатно вино е заштитено географски и тероарно истото е и со дестилатите.
 
кога сме веќе на темава дали знае некој дали коњакот има врска со растението Konjac flower/plant?
 
За да напушеш вакво нешто треба да си тотален лаик во винарството и дестилираните пијалоци. Како што секое едно уникатно вино е заштитено географски и тероарно истото е и со дестилатите.
Taка тврдат... за жал, по информиран со во економика. Така да , знаејќи како идат тие ствари позади сцените...
80% од профитот им е од тапијата. Таа тапија дека само тоа подрачје дека може да го прави тој специфичен производ е причината зошто се толку скупи.
Прават монопол, и преку монополот си прават престиж. Преку престижот си прават профит, нормално преку дополнителни инвестиции.
 
Стев, во иднина кога ќе отвараш теми, те молам да не бидат како да пребаруваш на гугл. Објасни ни малку повеќе за да има и дискусија. Вака е како квиз.

Останатите, ве молам, ако не можете да придонесете за дискусија, скокнете тема.
 
Не. Тоа е тип на арум(кала, филодендрон, антуриум, дефинбахија ит) чиј корен се преработува во тн конјак желе.
Иначе не, коњак се прави од грозје, со тапија.
Автоматски споено мислење:

Стев, во иднина кога ќе отвараш теми, те молам да не бидат како да пребаруваш на гугл. Објасни ни малку повеќе за да има и дискусија. Вака е како квиз.

Останатите, ве молам, ако не можете да придонесете за дискусија, скокнете тема.
Ме интересира за текстура и осет. Што физички е нешто, а не од каде доаѓа и како се прави.
 
Taка тврдат... за жал, по информиран со во економика. Така да , знаејќи како идат тие ствари позади сцените...
80% од профитот им е од тапијата. Таа тапија дека само тоа подрачје дека може да го прави тој специфичен производ е причината зошто се толку скупи.
Прават монопол, и преку монополот си прават престиж. Преку престижот си прават профит, нормално преку дополнителни инвестиции.
Причината зошто се толку скапи се во специфичноста, името и знаењето во правење на таков дестилат. Никој не прави монопол. Така америкаците си ја имаат грапата( oригинално италјанска)
, грците метаксата, ние ракијата, србите вињакот итн итн.. Коњакот се смета за престижен пијалок и си има култура на пиење, не е како ракијата.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom