Дигитално цртање е ова на таблет или?Ееех што убаво, цветчиња, пејсажи.. Абе ја нешто друго сањам, изгледа полудев у карантин
Прегледај го приврзокот 250385
Прегледај го приврзокот 250386
Прегледај го приврзокот 250387
Да на таблет во Photoshop.Дигитално цртање е ова на таблет или?
Обично со акрилните бои најубаво се слика на платно или на дрво. Ако веќе одбираш хартија, гледај да биде некоја дебела (од типот за водени бои). Ако земаш платно, убаво би било да е од мајка премачкано со посебен слој (gesso) што помагаат акрилните бои да се задржат на платното и да не бидат впиени.planiram da i kupam set za crtanje/slikanje na vnuka mi, ama poima nemam od tematikava.
Akrylmålning 44 st set, Ohuhu 24 rör med akrylfärger, 12 penslar, 3 dukpaneler, 1 justerbar skrivbordsbox, staffli, 1 målningsdyna (12 ark), 1 sträckt duk, färgpalett och färghjul : Amazon.se: Hobby & hantverk
Akrylmålning 44 st set, Ohuhu 24 rör med akrylfärger, 12 penslar, 3 dukpaneler, 1 justerbar skrivbordsbox, staffli, 1 målningsdyna (12 ark), 1 sträckt duk, färgpalett och färghjul : Amazon.se: Hobby & hantverkwww.amazon.se
planiram ova ili nesto slicno. e sega gledam nesto acrylic boi, i nekoi "canvas" platno/hartija sto i da e.
prasanjata mi se:
1. za tie acrylic boi, dali treba posebni canvas-platna/hartija za crtanje?
2. kolku gi ima tie materijali (canvasi) za dokupuvanje)?
ne go dopisav celo, mislev dali vo mkd lesno se naogjaat tie materijali, ama mi kazaa deka ima na slikarskipribor.mk se.Обично со акрилните бои најубаво се слика на платно или на дрво. Ако веќе одбираш хартија, гледај да биде некоја дебела (од типот за водени бои). Ако земаш платно, убаво би било да е од мајка премачкано со посебен слој (gesso) што помагаат акрилните бои да се задржат на платното и да не бидат впиени.
А второто прашање не ти го сфатив..