MajMyH
EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
- Член од
- 11 септември 2011
- Мислења
- 2.630
- Поени од реакции
- 2.256
околу 200 денари се движи не е исплатливо да се шитка на црн пазар сеуште го има во земјоделски аптекиМене ми се гади од дуплата хипокризија кога некој како овој член ми пререкува за првата намена на животните.
Модерно општество демек не требало да се јаде месо, човекот е трево(о)пасен, има супституција за хранливи материи... Ајде, а целото човештво што се бавело со сточарство, демек само ради млеко? Не бидете смешни.
Друго ме интересира, колкава е цената на тој безбоен отров во земјоделските аптеки? Пошо ако има висока цена, се знае причината за негова продажба - црн пазар.

Една дигресија, не гледам дека некој спомна за ~500.000 илјади јагниња што секоја година се колат/извезуваат да се колат од Македонија? А солжи крокодилски се ронат за кучињата ? Оние што шират зарази, беснило и напаѓаат во глунтици навечер?
Ми се гади просто од хипокризијата на луѓето.
Јадете пилешко, свинско, јунешко, јагнешко?
А не сакате да знаете од каде доаѓа месото? Кога е во аморфна форма на хамбургер, и вие не гледате кога говедето во кланица е удирано со чекан по глава, дури му прска крв од очите, паѓа на земја во агонија од болка, но поради смачканиот мал мозок е одземено во краците неспособно да мрда, а потоа со нож е заклано, тогаш е во ред нели? Или просто не ви е грижа, само затоа што вие не го гледате, и го галите вашиот мил пекинзер в скут, хранејќи го со конзерва првокласно месо.
Дволични бесрамници.
Сурова класификација друже, ова ти е исто ко класите кај луѓето, оние со кеш во џебот и „сина крв“ можат да прават што сакаат око да не им трепне, ако скине конци некој од нив го плачи целиот свет небаре голем човек бил, а од нас „обичните“ луѓе може да сме многу попаметни и поинтелигенти од тие копилиња али за нас ги боли само најблиските, а во светот сме смо една мала дамка. Кога замине некој политичар, водач, естраден уметник сите квичат наоколу е мене од тоа ми се гади, релативна работа е колку тие биле способни и надарени, меѓу обичните луѓе има многуууу попаметни и понадарени за било која работа од тие таму, но родени во погрешно време на погрешно место, така да заеби ја етиката.
Така е и со животните ете луѓето си ги класифицирале и му дале ранг и нив, кучето ќе биде чувар и другар и ќе го жалат, мачката исто, украсните птици пак исто (значи скоро се по надворешен изглед), овцата, свињата, живината.... се во тој низок дел од пирамидата фрлени и ќе служат само за храна.