Совети околу мотоцикли

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Возев на подалечна релација од градот со еден другар со 50 ц скутер и на сред пат се скина каишот моторот пали ама даваш гас не оде колку пари коште еден каиш?
300-400 денара ама ако моторот ти е поскап земи си поскап каиш :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
300-400 денара ама ако моторот ти е поскап земи си поскап каиш :)
поише е каишот... за среден квалитет, е негде околу 1000-1100 денари.. нај кинеските каиши се помеѓу 600-700 денари... а поквалитетните идат и до 2500

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
поише е каишот... за среден квалитет, е негде околу 1000-1100 денари.. нај кинеските каиши се помеѓу 600-700 денари... а поквалитетните идат и до 2500
Незнам неам купувано само сакав да му кажам колку поскап мотор толку појак каиш :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Ве молам да ми кажете каде има продавници за мото опрема во Скопје освен Динамикс.

Конкретно, ме интересира да купам кацига (SHOEI, HJC, AVG, SCORPION, ARAI, ... )

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Максима, Макпетрол Хонда.. ама не знам кај се точно, разгуглај се..

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ве молам да ми кажете каде има продавници за мото опрема во Скопје освен Динамикс.

Конкретно, ме интересира да купам кацига (SHOEI, HJC, AVG, SCORPION, ARAI, ... )
Nolan i uste nekoja marka imas vo makpetrol kaj sto bese star cveten pazar
mislam deka vo dynamix ima najgolem izbor i najeftini ceni
isto taka pobaraj vo moto market kaj tutunska banka na raskrsnicata vo blizina na ramstor (kakvi marki ima nezz tocno)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Знае ли некој колку кошта осигурувањето за скутер 50 цц?

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
800 мислам дека беше ама само првио пат е задолжително(првата година)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
800 мислам дека беше ама само првио пат е задолжително(првата година)
грешка си... помалку од 800 е (околу 700 е) и задолжително е секоја година... инаку 300 евра глоба ако немаш, односно во рок од 8 дена е 150 евра, па ти сега види... така вели законот, а така велат и неколку другарчиња што си платија...

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
грешка си... помалку од 800 е (околу 700 е) и задолжително е секоја година... инаку 300 евра глоба ако немаш, односно во рок од 8 дена е 150 евра, па ти сега види... така вели законот, а така велат и неколку другарчиња што си платија...
Во ред како и да е фала ви на двајцата.

Gixxer

Premier Сasual Dating - Verified Ladies
Член од
9 декември 2010
Мислења
131
Поени од реакции
89

Shoei официјално не носи никој, во Динамикс има заостанати работи, исто и за HJC, AVG имаш во Динамикс, Scorpion и Arai можат да ти донесат во Максима (качанички пат, од Скопје накај Косово патот), ама немаат на лагер.

Те интересира конкретно некој модел или онака прашуваш? Имам другарче што може од Louis да ти донесе што и да ти треба за разумна цена ако го нема кај нас..

Продавници за мото опрема во Скопје имаш во новиот салон на Хонда карши Беверли Хилс, Динамикс на Рузвелтова, Максима на излез од Скопје, МотоМаркет на раскрсницата пред Водњанска (карши Ziraat Banka), МотоЈове после Александар Палас на семафорот десно па првата уличка лево, Хеми мото во еднонасочната уличка во Керамидница накај Саем..

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Shoei официјално не носи никој, во Динамикс има заостанати работи, исто и за HJC, AVG имаш во Динамикс, Scorpion и Arai можат да ти донесат во Максима (качанички пат, од Скопје накај Косово патот), ама немаат на лагер.

Те интересира конкретно некој модел или онака прашуваш? Имам другарче што може од Louis да ти донесе што и да ти треба за разумна цена ако го нема кај нас..

Продавници за мото опрема во Скопје имаш во новиот салон на Хонда карши Беверли Хилс, Динамикс на Рузвелтова, Максима на излез од Скопје, МотоМаркет на раскрсницата пред Водњанска (карши Ziraat Banka), МотоЈове после Александар Палас на семафорот десно па првата уличка лево, Хеми мото во еднонасочната уличка во Керамидница накај Саем..

Нема друже се распрашав секаде, бев во сите. Во динамикс имаше една SHOEI заостаната, голема... во максима немаше ич избор, прашав и за Scorpion таму рекоа не можат да ми донесат. Во Диро, пошто увезуваат HCJ бев, имаше неколку заостанати тиња модели. Се утепав од барање и од тоа што го имаше направив избор, ја земав оваа: http://www.motosprint-shop.com/en/helmet--x-lite-x-702-sport-tourer-white-13/6884_2006.html само црна.

Фала на одговорот сепак

Gixxer

Premier Сasual Dating - Verified Ladies
Член од
9 декември 2010
Мислења
131
Поени од реакции
89
Одличен избор!

Член од
9 април 2012
Мислења
25
Поени од реакции
5
mi treba sovet okolu elektronika za motor, motorot ne pali, nema struja do svekicite,
a vergla... sto znaci ne e mehanicki problemot.
nekoj dobar majstor sto razbira i moze da go locira problemot,
da posocite nekoj i broj kontakt bilo sto...

Kajgana Shop

На врв Bottom