Скопје е во Дарданија, WTF!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Едно исто бе да се вергла, аман.
Албанците работат неуморно и непрекинато на проектот голема Албанија.
Некогаш областа Дарданија била со главен град Скопје.
Следната криза од обрачот на Скопје ќе се пука кон скопските општини.
Погледнете го Скопје од Водно и ќе видите како се затвара кругот на Скопје.
Тоа ти е позната албанска тактика на сардисување на град.
И се претпоставува дека кризата ќе ги фати пола скопјани со папучки, витлери, пудра и кремче на косата.
Ќе има многу плачење по ТВ и радио станиците.

Аљи како маж со маж, ако не тепаш, бујрум цела Македонија до Крива Паланка, ако го губиш нема амнестија преку Шара како Мојсеј што ги водеше Евреите.
Тоа треба на Аљи да му се понуди, а не ќе глумиле лудило.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
sozofrenikot pak ima napadi....losa rabota,bice belaja...:violent1:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
sozofrenikot pak ima napadi....losa rabota,bice belaja...:violent1:
Каква беља, какво регрутирање, мобилизација, не гледаш цела нација гледа Операција Триумф...

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Abe neka vi kisni!
Ete toa e, Dardanija, ke ni tekne utre drugiden ke kazeme i Dalmatija, posle ke ni tekne ke kazime i Grcija, Italija, Rim...
Vie sedete i statirajte. Ne ve biduva za drugo.

Додека тука ми продаваш ташаци,оди помогни им на браќа ти во Грција,оти навистина им треба помош.
Гејците кон нив се однесуваат како кон животни.
Па,в дејствителност сте тоа де.:toe:

Ај скитер сеа.

Член од
25 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Vie Albancite(i golem del od Makedoncite) zaboravate deka drzhavata se vika Republika Makedonija a toa znachi drzhava na Makedonskiot narod i sekoj obid za preimenuvanje na Makedonija so gluposti ko dardania, ilirida itn..e direkten napad vrz suverenitetot na Republika Makedonija a shto e zhalosno za Makedonija e toa go pravite vo glavniot grad.
Nemame pravna drzhava koja gi brani nacionalnite interesi na svojot narod, Albancite toa go zloupotrebuvaat i ostanuva samo prashanjeto koga ke dojde do konechiot sudir.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ве молам другари албанци, простетему на Бенз за изразот “Албанци“, него само го понесоа емоциите па се изрази фигуритативно.

Ништо лошо не мислеше.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Za site sto ne znaat SKUPI (SKOPJE) vo 3 vek p.n.e. e gradeno od DARDANCITE , veruvam deka znaete koi se dardancite neli?
Дарданците не постојат повеќе. Исто така ни Илирите. Од древните народи кои се споменувале пред иљадници години, тука се уште само Македонците. Се ова наоколу се тазе дојденци, без корен овде.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ве молам другари албанци, простетему на Бенз за изразот “Албанци“, него само го понесоа емоциите па се изрази фигуритативно.

Ништо лошо не мислеше.
Oj, jebemti smisla za ironija tvoja.... ni za toa ne te biva

http://uk.youtube.com/watch?v=uHLn_8Jea8s

Zevsus ko poracano mi dojde videoto, pa go pozajmiv :)

Zimi mene, da ne bea tie makedonci so koi sto sekojdnevno kontaktiram i koi mi se drugari, da ne bea tie semejstva makedonski so koi decenii nanazad se druzime, da slikata za makedonskoto opstestvo ja dobivav od nekolku debili na forumov, prvoto so ke go napravev ke bese trganje na akcija da ja delam, ili vo najmala raka da im dadam bezrezervna podrska na tie koi sto planiraat takvo nesto. :toe:

Дарданците не постојат повеќе. Исто така ни Илирите. Од древните народи кои се споменувале пред иљадници години, тука се уште само Македонците. Се ова наоколу се тазе дојденци, без корен овде.
Kade se toa Makedoncite? Kaj tebe doma?

p.s. sakas do beskraj vaka kretenski da se nadmudruvame?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Zimi mene, da ne bea tie makedonci so koi sto sekojdnevno kontaktiram i koi mi se drugari, da ne bea tie semejstva makedonski so koi decenii nanazad se druzime, da slikata za makedonskoto opstestvo ja dobivav od nekolku debili na forumov, prvoto so ke go napravev ke bese trganje na akcija da ja delam, ili vo najmala raka da im dadam bezrezervna podrska na tie koi sto planiraat takvo nesto. :toe:
Dobro sto si svesen deka ne se pravi mislenje za cel narod samo vrz baza od forum :wink:.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Kade se toa Makedoncite? Kaj tebe doma?

p.s. sakas do beskraj vaka kretenski da se nadmudruvame?
Се слагам, Jас ќе мудрувам а ти кретеносвај

Македонија - Македонци
Албанци не можат да бидат Дарданци па ни Илири а богами ни Шќипетари. Очигледен е недостаток на идентитет кој очајнички се обидува да се замени со наврат на нос прилепување како наследници на некој стар и одамна исчезнат народ. Дардани си биле, си имале некоја своја област дарданија, си живееле и полека низ историјата потиснати и притиснати од подобри, побројни, понадмоќни.... народи, си исчезнале. Ма колку да ги сакате и љубите крушите, сепак Дарданија е земја на народ чии бог се викал Дардан а не дека саделе круши.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Па најубаво ке биде да се продолжи со дискусија онаму каде што и започна, во темата за отварањето на Музејот на ОНА .

Еве дел од преводот .
- Вредностите на музеите имаат своја цена. Срцето ми вели дека историјата се раѓа токму во Скопје, древниот град во срцето на Дарданија. Со векови сите патриоти се труделе, но ние денеска имаме среќа да го прославиме отворањето на музејот. И борците од Косово се тука за да ни честитаат. Албанците денес живеат слободно. Албанија е во НАТО, Косово е независно. И Албанците во Македонија го слават знамето - рече Ахмети.Историчарот Скендер Асани истакна дека музејот е најголемиот настан за Албанците по 2001 година.

- извор

п.с. Прво дигнаа рака на Македонскиот народ, сега и Музеј отвараат за истите, па оваа земја е Утопија за секого, освен за нас, Македонците.:toe:
п.м.с. За блондираното, е нив ги признавме .
N - Nova
A - Albanska
T- Teroristicka
O - Organizacija

Kajgana Shop

На врв Bottom