Сите убави мисли ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
Life isn't about the amount of the breaths you take.. it's about moments that take your breath away...

...Ти ноќе можеш да се скриеш од Сонцето, но никогаш од сопственото срце- каде што живее господарот Нарајана. Сите Светови ги посматраaт твоите дела и затоа проштевањето е Дарма...

...Отвори го срцето. Напушти ја лутината. Верувај ми, твоите неколку денови се изброени;брзо реши се сега, не губејќи ни миг!...

извадок од ,, Махабхарата"

Site ubavini gi primame preku srceto.
Ocite samo se zalazuvaat deka ja gledat ubavinata. Tie se prozorci na srceto, a prozorcite sami ne gledat niz niv se gleda.

In a land without learning only the fools believe.

Внимавај на мислите - тие стануваат зборови.
Внимавај на зборовите - тие преминуваат во дело.
Внимавај на делата - тие стануваат навики.
Внимавај на навиките - тие стануваат дел од твојот карактер.
Внимавај на карактерот, зашто тој станува твојата судбина.

СТАНИ за тоа во што веруваш...дури и тоа да значи дека ќе стоиш САМ!

"I trust you" is better compliment than "I love you", because you may not always trust the person you love, but you can always love the person you trust.

мојот ценет професор Д.М. еднаш ни кажа: подобро е да ти се плашат, отколку да те сакаат
ми се допаѓа мислава. влева моќ!

Ниту еден ветар нe може да му помогне на брод кој што не знае на
каде патува

Ако сакаш да бидеш среќен, не настојувај секогаш да бидеш во право!

Голем број од нашите незадоволства се јавуваат затоа што се споредуваме со секого!

Сите знаат дека ако се постојано преокупирани со тоа колку се претпазливи, сигурно ќе се сопнат на нешто.
Гертруда Стајн

Vistinskata vera e edna: Ljubov sprema se sto e zivo
Lav Tolstoj

Mnogu odamna nekade procitav i mi se dopadna ovaa misla:
-Srekata e kako pazarot!
Ako mozes malku da pricekas,
cenata i paga!

It is not the mountain that wears us down, it is the small pebble in our shoe!

The humans are like moths, we reach for the stars as the moth is drawn to the light, and as the moth gets burned and dies, we too get burned. The question is why we too do not die, but continue to live?
- I'll say it is because we use our wings not to fly, but to keep us down, and whereas the moth just flies to the light, we want to master it, to command it.

- Garfield's lore

...kolku ima zrnca vo pesokot???...kolku sto ima kapki vo vodata i kolku sto ima zvezdi na neboto...

Koj ednas ke se napie od izvorot na Ljubovta veke ne ke moze svojata zed da ja zgasne na drugi izvori.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom