INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 3.815
- Поени од реакции
- 6.373
Секако некоја чизма ќе не гази. Дали ќе е турска, руска или америчка чизма е чизма притиска на врат.
Не сум јас русофоб туку империјалофоб. Жител сум на мала земја, мал народ и мојот став е дека треба да си коректен со големите сили, а не им лижеш газ или да војуваш во нивно име. Дојди до тој level, па да праиме муабет. Ако праите разлика меѓу јенките и големата мечка пошо „јазикот ни бил сличен, словенски браќа“ и слични говна, тогаш единствен извор на надворешна политика ви е трендоленд (и ми е жал за вас русофилите, а смеење ми изазива овој што живее у западна Европа и тажи по Сибир - мислам патетика до крв).Во Македонија немаме русофилија, туку русофобија - ти си добар пример за тоа.
Ќе се согласам со тебе, но под услов со русофилијата истовремено да бидат забранети со закон и еурофилијата и амерофилијата.
Највеќе до пред 100 години се одело Стамбол на печалба. И Солун бил наш и СтамболНе сум јас русофоб туку империјалофоб. Жител сум на мала земја, мал народ и мојот став е дека треба да си коректен со големите сили, а не им лижеш газ или да војуваш во нивно име. Дојди до тој level, па да праиме муабет. Ако праите разлика меѓу јенките и големата мечка пошо „јазикот ни бил сличен, словенски браќа“ и слични говна, тогаш единствен извор на надворешна политика ви е трендоленд (и ми е жал за вас русофилите, а смеење ми изазива овој што живее у западна Европа и тажи по Сибир - мислам патетика до крв).
Тие приказни за "јазикот ни бил сличен, словенски браќа" продавај им ги на твоите по дома, ене ги американците и Британците традиционални партнери и сојузници се` речиси од осамостојувањето на САД. Всушност, дури и после американската револуционерна борба, откако САД се` формирани како независна и самостојна држава, најголемиот трговски партнер на тазе формираната независна и самостојна држава САД била Велика Британија.Не сум јас русофоб туку империјалофоб. Жител сум на мала земја, мал народ и мојот став е дека треба да си коректен со големите сили, а не им лижеш газ или да војуваш во нивно име. Дојди до тој level, па да праиме муабет. Ако праите разлика меѓу јенките и големата мечка пошо „јазикот ни бил сличен, словенски браќа“ и слични говна, тогаш единствен извор на надворешна политика ви е трендоленд (и ми е жал за вас русофилите, а смеење ми изазива овој што живее у западна Европа и тажи по Сибир - мислам патетика до крв).
Земи ти читни од Офф.нет , Мирке, ти повеќе ги спомнуваш од мене, очигледно се фиксаш на нив.@Dexter26 хусеин, не ти требаше есеј за да ми докажуеш дека некој не е добар со нас, опширен си ко трендо и бетмен заедно. Русија нема влијание пошо ја боли стапот за нас, а да имаше интерес ќе ве читав како ја пцуете поише од мене. Не се мачи да ми докажуваш обратно, место тоа фати читни нешто ама офф-оффнет (има и други автори освен богдан и трендо).
Не би да те вреѓам сељачки....фиксање....ајЗеми ти читни од Офф.нет , Мирке, ти повеќе ги спомнуваш од мене, очигледно се фиксаш на нив.
Ама изгледа не ти се доволни Трендо и Офф.нет , па сега се фиксаш и на Русија, во спротивно би ја игнорирал темава.![]()
Не ме вреѓаш мене воопшто, верувај ми, од првата реплика која ми ја имаш упатено на форумов се вреѓаш исклучиво себеси со изразите "вморон", "сендвич", "куртон" и останати изрази кои ти доаѓаат на памет секој пат кога остануваш без конкретни аргументи за да ги поткрепиш твоите коментари.Не би да те вреѓам сељачки....фиксање....ај
Ах бе кристиан...Куртон логика:
Ако живееш во Македонија и ја критикуваш Македонија, тоа е нормално, прогресивно.
Ако живееш на Запад и го критикуваш Западот, ти си будала, идиот, неблагодарен.
Јас тие изрази ги користам со штабска вморонска багра, пошо тоа е најретардиран слој од општествово кој не разбира нормален говор. Тоа е заради подобро разбирање со нив, а не дека тоа ми е нивото.Не ме вреѓаш мене воопшто, верувај ми, од првата реплика која ми ја имаш упатено на форумов се вреѓаш исклучиво себеси со изразите "вморон", "сендвич", "куртон" и останати изрази кои ти доаѓаат на памет секој пат кога остануваш без конкретни аргументи за да ги поткрепиш твоите коментари.
Верувај ми, првиот пат кога ќе ме навредиш ќе ти посочам дека си ме навредил.
Па да де, исто и Западот кога ко критикуваш ја критикуваш неговата политика и процесите внатре.Не ја критикуваш Македонија, туку сељачките процеси у нејзе.
Исто и на тебе никој не ти прави проблем да идеш на Запад. Куферите и чао.Никој не му праи проблем да се пресели у Русија.
Но сепак истите тие изрази ги употребуваш и во твоите реплики кон мене, што говори дека не знаеш да препознаеш партиски тролови на форумов.Јас тие изрази ги користам со штабска вморонска багра, пошо тоа е најретардиран слој од општествово кој не разбира нормален говор. Тоа е заради подобро разбирање со нив, а не дека тоа ми е нивото.
Зошто на запад? Јас на пример многу ја ценам јапонската култура, работливост, посветеност на работа, јапонската кујна. Немам никаква лажна расна конекција со нив како што ти имаш со луѓето у тренерки и демоде шарени кошули од север. И пак не генерализирам....и во Јапонија има глупи луѓе сигурно. Интелектуалното ниво не ми дозволува да створам ваква оргазмична пристрасност и слепо бранење на држава.....држава ееееј.Па да де, исто и Западот кога ко критикуваш ја критикуваш неговата политика и процесите внатре.
А ти што си мислеше?
Исто и на тебе никој не ти прави проблем да идеш на Запад. Куферите и чао.
Уште си тука бе?
Нема да ги читам, не си троши време.Но сепак истите тие изрази ги употребуваш и во твоите реплики кон мене, што говори дека не знаеш да препознаеш партиски тролови на форумов.
За да ти го подобрам сетилото за откривање на партиски тролови, можам да ти испратам линкови од мои коментари на овој и на други форуми на кои сум им реплицирал на пвеводбениците додека беа на власт од 2006 до 2017 година, но не сакам до толку да ти го олеснам присуството на форумов, вака си поинтересен.![]()
Па тука сте негде со Ставро кога се работи на интелектуално ниво.Интелектуалното ниво не ми дозволува да створам
Не можам да ги следам, не.Мислам дека у повеќе наврати ти иам повторено дека не можеш да ги следиш моите постови, затоа нема долго да пишувам.
Единствено нешто што би те поврзало тебе со јапонската култура е харакири.многу ја ценам јапонската култура, работливост, посветеност на работа, јапонската кујна. Немам никаква лажна расна конекција со нив
Па и ти можеш твојата пристрасност кон башар и шија исламот да ја артикулираш у тоа нивното жртвување, знаеш они како го праат тоа...Па тука сте негде со Ставро кога се работи на интелектуално ниво.
Разбирам.
Не можам да ги следам, не.
У секој случај, фала.[DOUBLEPOST=1528144160][/DOUBLEPOST]
Единствено нешто што би те поврзало тебе со јапонската култура е харакири.
Ама за тоа треба да имаш чест и доблест, така да очигледно е дека ќе продолжиш да паразитираш овде во Македонија
и да му ја трошиш пензијата на дедо ти, дишејки го воздухот за џабе.