Попис 2021

Член од
7 септември 2016
Мислења
12.282
Поени од реакции
20.080
Ваљда зашто мораше, пошто 20 години немаше абер и бевме во ранг на 4/5 држави од Африка.
...точно! и јас мислам дека мораше... да се плати предизборното ветување на % на застапеност на малцинството од албанска етникум, ветувано 30% најмалку, а ова парадава од попис, мачкање очи, стари граѓани да се потресуваат од што не се попишале да трчат по пунктовите да се попишат, чекајќи со сатови и да не завршат работа, затоа што ниеден попишувач не им дојде воопшто во населбата, ова ли е сериозен попис или исплата на ветувањето што мора да го испорачат инаку ќе игра калашников!
 
Член од
12 март 2009
Мислења
17.165
Поени од реакции
12.234
Член од
8 февруари 2020
Мислења
2.269
Поени од реакции
3.287
Тие што не биле попишани биле ''статистичка грешка'' тоа го имало во сите држави во светот, изјасни маричиќ.
Ако сум статистичка грешка, гајле ми е, но да не излезат вистинити гласините за казни, нормално за Македонците. Околу 500 Македонци, што ги бркале попишувачите, ќе им стигнат казни.

Јас официјално никого не одбив, ама не ни бев на адресата на која се водам. :toe:
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
6.360
Поени од реакции
3.589
Уште не му е јасно некому зошто треба попис.
 
Член од
21 септември 2011
Мислења
526
Поени од реакции
1.388
Нели викавте дека нема повеќе од 18% шипци? Што ви е сега крив начинот на потпишување ?
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
6.360
Поени од реакции
3.589
Нас ни е јасно зошто треба попис... Но на многумина не им е јасно дека немавме попис.
Веројатно имавме попис, бројот од 1,8 милиони жители одговара на очекувањата, луѓето што следат и разбираат, не се зачудени.

Ќе очекуваме и деталните податоци да ги добиеме за да се увериме.

Насекаде ни пресметуваат просеци со 2 милиони жители: почни од акуелното со короната, продолжи со БДП по глава на жител, возила по глава на жител, корисници на интернет, убиства, родени, умрени, млади, стари, вода, струја, канализација, соби.

Пописот дава најдобро отсликување за цело население.
Автоматски споено мислење:

Нели викавте дека нема повеќе од 18% шипци? Што ви е сега крив начинот на потпишување ?
18% никој не спомнал, 17% да, 13% да.
 
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.030
Поени од реакции
3.888
Уште не му е јасно некому зошто треба попис.
Зошто требаше потпис? За да се дознае кој се грее на дрва кој на парно кој на клима? Со тоа ќе се дотера државата во ред?
Или Колку соби имам дома?
Или во која Религија верувам?
Тоа се тие битни прашања со кои ќе се насочува економијата и развитокот на општините и градовите?

Државата има Компјутерски систем во кој со ЕМБГ знае:
 • Име и Презиме, Година на раѓање Место на раѓање Државјанство и Националност
 • Финаниска состојба
 • Брачен Семеен статус
 • Посед на Имот, Квадратура, Движен и Недвижен имот
 • Криминално досие
 • Електронски Здравствен картон со дијагнози
 • Работно место и Месечни примања
За што е потребно од нив јас да се исповедувам на прашалници?
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
12.282
Поени од реакции
20.080
Зошто требаше потпис? За да се дознае кој се грее на дрва кој на парно кој на клима? Со тоа ќе се дотера државата во ред?
Или Колку соби имам дома?
Или во која Религија верувам?
Тоа се тие битни прашања со кои ќе се насочува економијата и развитокот на општините и градовите?

Државата има Компјутерски систем во кој со ЕМБГ знае:
 • Име и Презиме, Година на раѓање Место на раѓање Државјанство и Националност
 • Финаниска состојба
 • Брачен Семеен статус
 • Посед на Имот, Квадратура, Движен и Недвижен имот
 • Криминално досие
 • Електронски Здравствен картон со дијагнози
 • Работно место и Месечни примања
За што е потребно од нив јас да се исповедувам на прашалници?
...дали пиеш чешмовача или купечка вода! :pos:
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
10.468
Поени од реакции
20.966
Тоа мене ме радува, Албанци да се 30% и да плескаат јако северномакедонските газови. Да молите за поделба ама да не ви го пуштаат газот дур не ги приберат Скопје, Куманово и Чашка.

ДДВ да го направат 25% и да работите ко магариња за да ги нараните илјадниците попишани жители во Студеничани, Арачиново, Желино и Теарце.
За почеток им дадоа на деците да учат за лгбт+, а се надевам дека за 2-3 години ќе им воведат задолжителен албански уште во прво одделение.
Исто се надевам дека ќе дојде денот кога Скопје ќе биде дел од Голема Албанија, и на сред плоштад наместо споменикот од Аце да има споменик на Аљи.
А на оваа администрацијата што се радува на пола работно време во Петок, им посакувам да им турат по еден црнец на врата и да ги опашува на влез и излез. Плус, барем 30% да ги избркаат, и на нивно место да ги вработат рандом љутви и аделини, а овие што ќе останат да им ја работат и нивната работа.
Исто се надевам дека Бугарија ќе побара да го сменат и ова име, а Србија да се побуни и на новото што ќе го даде Бугарија, и за општо добро да не спојат со Косово.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.329
Поени од реакции
8.431
a zamisli kolku treba da si ulav da ne primetis deka e namesten u start, i si sopstveno izleguvanje da im dades legitimitet na paradata
А ако не излезиш не попис стварно мислиш дека ќе го прогласат за нелигитимен?
 
Член од
22 февруари 2021
Мислења
6
Поени од реакции
15
Реалното резидентно население на Македонија не е повеќе од 1.750.000.Се што е нагоре од таа бројка го намалува процентот на етничките Македонци.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom