Платата во техномаркет - продавач

• Креатор на темата Креатор на темата dwa
  • Време на започнување Време на започнување

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.237
Поени од реакции
352
Дали некој знае како се движи платата,фиксна проценти ... ?

деветдесет илјади, повеќе не верувам

Нека не те лажат другариве плата било толку и толку.
Да на почеток е мала околу 9000 до 11000макс
Ама пази прва година душата нема да знаеш кај ти е али затоа после ти ја покачуваат и плата и бенефиции.Значи пред се гледаат лојалност.После првата година самите те викаат на разговор и ти велат дека ради доброто работење на фирма бла-бла одлучувме да им дадеме повисоки примања на вработените со цел уште повеќе да ги стимулираме да работат повредно и затоа сега вашите примања се од 13,000 до 15,000ден.

Значи за да стигнеш приближно до просечната плата во Р.М. од 20.500 ден. треба да се окозиш од лојалност (работа). :-(

Sent from my U8600 using Tapatalk 2

Да, да бидеш лојален 1 година, ама може да ти кажат дека не си се покажал па да попиеш отказ. И повторно да примат наместо тебе некој за 9000.

Нека не те лажат другариве плата било толку и толку.
Да на почеток е мала околу 9000 до 11000макс
Ама пази прва година душата нема да знаеш кај ти е али затоа после ти ја покачуваат и плата и бенефиции.Значи пред се гледаат лојалност.После првата година самите те викаат на разговор и ти велат дека ради доброто работење на фирма бла-бла одлучувме да им дадеме повисоки примања на вработените со цел уште повеќе да ги стимулираме да работат повредно и затоа сега вашите примања се од 13,000 до 15,000ден.
ова од сигурни извори? :)

Za Tehnomarket ne znam no Neptun pocetna 15 000.Ako ja naucis rabotata i artiklite 18 000 i plus procent na profit na prodavnicata i nikogas ne se pod 25 000.

Za Tehnomarket ne znam no Neptun pocetna 15 000.Ako ja naucis rabotata i artiklite 18 000 i plus procent na profit na prodavnicata i nikogas ne se pod 25 000.
Не е точно. Мене пред 6 месеци, ми понудија првот месец 8000 вториот 9000 и третиот 10 000 кои се водат како обука, а после тоа ако се задоволни од мојата работа, 12-13 000+ процент од продажба. Значи нема повеќе од 15-16 000 да биде платата. Ја одбив оваа понуда, а можда требаше да ја прифатам.

Не е точно. Мене пред 6 месеци, ми понудија првот месец 8000 вториот 9000 и третиот 10 000 кои се водат како обука, а после тоа ако се задоволни од мојата работа, 12-13 000+ процент од продажба. Значи нема повеќе од 15-16 000 да биде платата. Ја одбив оваа понуда, а можда требаше да ја прифатам.

тоа им е само трик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom