Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене ми средија виза од туристичка агенција, а патот, сместувањето и екскурзиите во Дубаи сам си ги организирав.Здраво, некој да даде точна информација каде може да се извади туристичка виза(за 1-2 недели или месец зависи колку најкратко има) за Дубаи ?
ako si bil vo skoro vreme, da pisi nesto detalji kolku bi kostalo celo patuvanje?Мене ми средија виза од туристичка агенција, а патот, сместувањето и екскурзиите во Дубаи сам си ги организирав.
Значи само однесов пасош во агенцијата и после некое време имав виза. Без главоболки![]()
Точно пред 2 години бев, почеток на март, се вратив на 11ти март и на 13ти затворија граници поради коронаako si bil vo skoro vreme, da pisi nesto detalji kolku bi kostalo celo patuvanje?
rang na ceni, letovi, smestaj, tamu nekoi poseti koi se plakjaat i slicno, i covid protokoli.
odamna sakam da odam, ama epten me nervira delot so baraat viza, a sega so covid i pcr i vakcini i svasta.
Идеш транзит преку Дубаи , така да тие 4 часа помеѓу летови ќе ги поминеш на аеродром , а за тоа не ти е потребна виза . Виза ти треба ако сакаш да излезеш од аеродром и да одиш во градот , а за тоа секако немаш време . Обрни вмимание само од кој терминал ти е следниот лет . Дубаи меѓународен аеродром има 4 терминали , па ако слеташ пример на 1ца , а следниот лет ти е на 2ка , треба да одиш со метро меѓу терминалите. Е сега ако леташ со Wizzair преку Софија , тој не оди на интернационалниот , туку оди на друг помал аеродром , заборавив како се викаше , а тој е далеку у пм , па за да дојдеш на интернационалниот ќе мора да земеш шатл или такси , а за тоа ти треба виза пошто ќе мораш да излезеш надвор ( вака беше до пред 3-4 год ) …Дали ми треба виза за трансфер лет во Дубаи? Патувам за Азија во октомври па прашањето ми е, дали за 4 часовен стоп во Дубаи ќе ми бараат виза? Некои агенции ми рекоа да, некои не.
Автоматски споено мислење:
Дали ми треба виза за трансфер лет во Дубаи? Патувам за Азија во октомври па прашањето ми е, дали за 4 часовен стоп во Дубаи ќе ми бараат виза? Некои агенции ми рекоа да, некои не.
Letam Hamburg-Dubai-Bali, naodenje imam 4 sati layover a na vrakjanje 10. Razgovarav so agencii i so agenti, nekoi mi rekoa NE, nekoi DA. Nikoj nema tocen odgovor. Ps. Letam so EmiratesИдеш транзит преку Дубаи , така да тие 4 часа помеѓу летови ќе ги поминеш на аеродром , а за тоа не ти е потребна виза . Виза ти треба ако сакаш да излезеш од аеродром и да одиш во градот , а за тоа секако немаш време . Обрни вмимание само од кој терминал ти е следниот лет . Дубаи меѓународен аеродром има 4 терминали , па ако слеташ пример на 1ца , а следниот лет ти е на 2ка , треба да одиш со метро меѓу терминалите. Е сега ако леташ со Wizzair преку Софија , тој не оди на интернационалниот , туку оди на друг помал аеродром , заборавив како се викаше , а тој е далеку у пм , па за да дојдеш на интернационалниот ќе мора да земеш шатл или такси , а за тоа ти треба виза пошто ќе мораш да излезеш надвор ( вака беше до пред 3-4 год ) …
Двата лета ти со емирати ? Ако е така тогаш ќе слеташ на терминал 1 и од таму ќе фатиш следен лет . За натака немаш време за излегување и ќе си преседиш 4 часа на аеродром и виза не ти треба . За на враќање пошто имаш повише време , ако сакаш да излезеш ќе мора да имаш виза . Ако немаш виза ќе си седиш цело време на аеродром . За транзитирање само низ аеродром не требаат визи .Letam Hamburg-Dubai-Bali, naodenje imam 4 sati layover a na vrakjanje 10. Razgovarav so agencii i so agenti, nekoi mi rekoa NE, nekoi DA. Nikoj nema tocen odgovor. Ps. Letam so Emirates
Јас сум тука веќе 8 години, јави се во ДМ слободно ако треба нешто.Не најдов соодветна тема, ќе ја искористсм оваа. Има ли некој наш тука што живее во Дубаи?
bi sakalНе најдов соодветна тема, ќе ја искористсм оваа. Има ли некој наш тука што живее во Дубаи?
Фала, веќе разговаравме со @Cakii и беше од супер помош, ми ги одговори сите прашања. И јас имам пријатели и роднини таму, ама излезени се малку од реалноста, па ми требаше некој помлад и поупатен да ми даде одговори. Уште подобро што Цаки е во истиот сектор, па беше од супер помош.bi sakalodam skoro sekoja godina i imam bliski prijateli koi se tamu 10+ godini. ako ti treba neshto info ili pomosh za tamu pishi vo poraka slobodno.
Ajde prvo ti, pa i jas vo nekoja bliska idnina. So srekja!Фала, веќе разговаравме со @Cakii и беше од супер помош, ми ги одговори сите прашања. И јас имам пријатели и роднини таму, ама излезени се малку од реалноста, па ми требаше некој помлад и поупатен да ми даде одговори. Уште подобро што Цаки е во истиот сектор, па беше од супер помош.
Се надевам до крајот на годинава ќе направам релокација во Дубаи.