Колекционери на Драгоцени Камења

Член од
24 мај 2014
Мислења
4.311
Поени од реакции
4.333
Најголем дел од кристалите без декларација не се ни кристали другари копии на кристали се, азијциве се толку увежбани што по структура знаат да направат кристал идентичен на вистински и за да поприми вибрација го чуваат кај вистински кристали, мој пријател доста искусен во кристало терапија кажува дека има толку добри копии што и него би го збуниле, исто така кул информација е дека бизнисот со фалсификување кристали е еден од најголемите фалсификатни бизниси на светско ниво. :)
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
5.645
Поени од реакции
16.384
Најголем дел од кристалите без декларација не се ни кристали другари копии на кристали се, азијциве се толку увежбани што по структура знаат да направат кристал идентичен на вистински и за да поприми вибрација го чуваат кај вистински кристали, мој пријател доста искусен во кристало терапија кажува дека има толку добри копии што и него би го збуниле, исто така кул информација е дека бизнисот со фалсификување кристали е еден од најголемите фалсификатни бизниси на светско ниво. :)
Има финти да откриеш според јачината на кристалот и изгледот.
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
4.311
Поени од реакции
4.333
Има финти да откриеш според јачината на кристалот и изгледот.
Енергетичарите ги ценат според вибрација а иначе Агда од технички аспект сум слушнал дека т.н. вени и аорти низ структурата на кристалот се репер за квалитет. :)
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
5.645
Поени од реакции
16.384
Енергетичарите ги ценат според вибрација а иначе Агда од технички аспект сум слушнал дека т.н. вени и аорти низ структурата на кристалот се репер за квалитет. :)
Не разбирам.
 
D

Daedalus

Гостин
Енергетичарите ги ценат според вибрација а иначе Агда од технички аспект сум слушнал дека т.н. вени и аорти низ структурата на кристалот се репер за квалитет. :)
Какви се тие инструменти кои енергетичарите ги користат за мерење на вибрацијата?
Ја земав горски кристал и се убив од прашуење по пазари за таков инструмент, немаат. Ако самите енергетичари се инструментот, кој ми го препорачуеш вака?
Само глеј да е наштелуван по некој стандард.
 
Член од
5 јуни 2012
Мислења
4.661
Поени од реакции
5.750
Какви се тие инструменти кои енергетичарите ги користат за мерење на вибрацијата?
Ја земав горски кристал и се убив од прашуење по пазари за таков инструмент, немаат. Ако самите енергетичари се инструментот, кој ми го препорачуеш вака?
Само глеј да е наштелуван по некој стандард.
Има енергометри кои ги штелува познатиот Лосомонов институт од Петерсбург, Русија. Не знам дали и кој би можел да ги увезува во МК, треба да се праша проконзулот во руската амбасада. Мислам дека во Битола е ова.
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
4.311
Поени од реакции
4.333
Какви се тие инструменти кои енергетичарите ги користат за мерење на вибрацијата?
Ја земав горски кристал и се убив од прашуење по пазари за таков инструмент, немаат. Ако самите енергетичари се инструментот, кој ми го препорачуеш вака?
Само глеј да е наштелуван по некој стандард.
Самите енергетичари се инструментот всушност енергетичар е широк поим мислев на луѓе што лечат со космичка енергија и нив ги пишав зошто од нив сум поднаучил за кристалите иначе и радиестезистите се врв во поглед на енергетско ценење на кристалите а постои веке одамна и специјалност во лечење, исцелување со кристалите кристалотерапија (кристалотерапевт), во суштина се цени енергијата на кристалот и секој што ја разбира и чувствува повеке може да процени.[DOUBLEPOST=1496485391][/DOUBLEPOST]Ке ви кажам една интересна вежба, земете го кристалот во лева рака онака нормално, ни стегнато ни лабаво и опуштете се потполно по можност во мирна просторија, натаму е таинство, чекам да пишете кој што, како :)
 
Последно уредено:
D

Daedalus

Гостин
Има енергометри кои ги штелува познатиот Лосомонов институт од Петерсбург, Русија. Не знам дали и кој би можел да ги увезува во МК, треба да се праша проконзулот во руската амбасада. Мислам дека во Битола е ова.
Дај жити све, дознај за работава, хитно ми треба. Пане Андов, ми кажа дека кристалов има спиритуален набој од 10 sC (спиритуален полнеж), нешо околу 100 kJ. Е сеа, ние сме двајца дома, за мир на една особа, требаат 4 sC. Ова би требало да е таман, а еве вчера пак се спукавме за глупост. Мислам дека ме заеба овој, кристалов е макс. 7 sC, а и нема многу вени.
Ако е така, да му го вратам.
 

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
3.930
Поени од реакции
12.173
Дај жити све, дознај за работава, хитно ми треба. Пане Андов, ми кажа дека кристалов има спиритуален набој од 10 sC (спиритуален полнеж), нешо околу 100 kJ. Е сеа, ние сме двајца дома, за мир на една особа, требаат 4 sC. Ова би требало да е таман, а еве вчера пак се спукавме за глупост. Мислам дека ме заеба овој, кристалов е макс. 7 sC, а и нема многу вени.
Ако е така, да му го вратам.
Ако нема добар проток на енергија во кристалот, провери да не има некоја вена затната. Ако има, фрли го, ризик е да го чуваш таков.

Затнати вени може да доведат до спиритуален инфаркт на кристалот т.е може да ти пукне во рака и да ти нанесе сериозни последици по животот.
 
D

Daedalus

Гостин
Ако нема добар проток на енергија во кристалот, провери да не има некоја вена затната. Ако има, фрли го, ризик е да го чуваш таков.

Затнати вени може да доведат до спиритуален инфаркт на кристалот т.е може да ти пукне во рака и да ти нанесе сериозни последици по животот.
Ми се деси ова еднаш, ама мислам дека стануеше збор за поголема вена, ко вена кева.
Памтам дека астралното тело ми беше оштетено, па моравме да бараме чаре кај локалниот оџа.
Едно 5 џинови ми најде, два сукубуса, еден инкубус (не знам какви се законите за хомоеротско силување у астралот), па и 3 џуџиња.

Сва среќа, оџава беше занаетлија со искуство, сторивме сунет еден и ја решивме.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
5.645
Поени од реакции
16.384
Еве ги овоа атеистиве дојдоа и ни ја усраа и оваа тема.

Енергетичарите ги ценат според вибрација а иначе Агда од технички аспект сум слушнал дека т.н. вени и аорти низ структурата на кристалот се репер за квалитет. :)
Ај објасни ми повеќе за тие вени и аорти низ структурата на кристалот, многу ме интересира.[DOUBLEPOST=1496504999][/DOUBLEPOST]Во последно време сум опседната со лодолит. Ме фасцинираат со нивните „мали светови“ во нив. :) На сликиве ни малку не можев да доловам што сѐ има внатре.

^E5A295461C13EC2E5376EE5FA5022C46889AFF01676BA9F00D^pimgpsh_fullsize_distr.jpg ^3B38D7A3CF9B3A0987DE0044D194B37DF1F0BB7027BB264A64^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

^70915BA549D8E661C79EE87432D78702A1F0081523E822C3ED^pimgpsh_fullsize_distr.jpg
 
Последно уредено:
Член од
24 мај 2014
Мислења
4.311
Поени од реакции
4.333
Еве ги овоа атеистиве дојдоа и ни ја усраа и оваа тема.Ај објасни ми повеќе за тие вени и аорти низ структурата на кристалот, многу ме интересира.[DOUBLEPOST=1496504999][/DOUBLEPOST]Во последно време сум опседната со лодолит. Ме фасцинираат со нивните „мали светови“ во нив. :) На сликиве ни малку не можев да доловам што сѐ има внатре.

Прегледај го приврзокот 172326 Прегледај го приврзокот 172327

Прегледај го приврзокот 172328
Премалку знам за тоа, тоа се веке по стручни проценки, ми покажале сум видел како изгледа и обично се забележувале кај поголемите парчиња.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
5.645
Поени од реакции
16.384
Само што купив 70 лодолити. Ќе ми треба поголема маса наскоро. :D
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
4.311
Поени од реакции
4.333
Мојата скромна колекција, имам уште 6, 7 парчиња кои не се на сликава
WP_20170529_15_37_15_Pro.jpg
Овој ми е принова, Флуорит од кај Деко
WP_20170630_15_50_01_Pro.jpg
WP_20170630_15_50_43_Pro.jpg
 
На врв Bottom