Кои се позитивните работи што ги направи НИКОЛА ГРУЕВСКИ?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
не е лош насловот...
само за разлика од темата: Глупостите на бц, оваа првава ќе е многу пуста
Abe na glupostite na G'uevski mu se smee cela EU zaedno vo paket so balkanot i poshiroko...Ako e glupost da ti obezbedi drzhava tebe nekoj so ime granica i vojska toa e drugo prashanje.I daj aman kazhi kolku godini imash vaka ne go biva...imash 17 polni ili koga polnish 18?Mislam ako nemash pravo na glas sho se zamarash so politika...dete si.
 

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
sve so naprai gruevski e super, a sve so napraija sdsm e shit!
Eve edno vetuvanje na G'uevski od mnogute pa ti vidi sho naprail.

Премиерот пред 3-4 дена кажа дека ниската и неисплатлива за производство цена на млекото, како и неплаќањето на откупеното млеко не е владин проблем и дека производителите тоа треба да го договараат со млекарниците. Пред 3 години, кога беше опозиционер, го тврдеше спротивното - дека цената и откупот на млекото треба да се владин проблем.
Производителите на домати во Струмичко деновиве со трактори го газат своето производство пред откупните центри. Цените од по 2-3 денари за килограм ги сметаат за понижувачки. Откупот на грозјето и оваа година е проследено со ценовни тензии и протести.

I ushte neshto, dali nekoj znae do kade e rabotata so otkupniot punkt na "Agrokor" vo Strumica?Jas ke vi kazam.Do nikade.Uste edna portokalova lazga.Sega patlidzanite ke zavrsat na deponija,pa dogodina pak neka glasaat za VMRO!

Скапана аграрна политика

Изгазени тони домати, истурени стотици литри млеко, фрлени лубеници, дињи и грозје по улиците. Вака Македонија се справува со глобалната криза за храна. Додека во светот се бара килограм повеќе земјоделски производи, што за исхрана што за биогориво, кај нас родот скапува на нивите и по пазарите. Секоја година во исто време иста слика. И никој не е бара решение. Земјоделците бараат од Владата да им најде пласман. Од Владата сега се правдаат дека не можат да се мешаат во пазарната економија, а пред избори ветуваа извоз на целото производство. Така не се знае кој е во право, дали производителите, кои се држат до ветеното, или министрите, кои ги „почитуваат“ пазарните правила.
 

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Покажа како треба да се водат кампањи и како да се рекламира власта. Е сеа дали тоа е добро или не....:helou:
 
Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Хехе рано наутро сте силни бе СДС-ОВЦИ. Кога нема живо пиле.
 
Член од
25 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Najvazhnoto e shto imame Makedonec za Premier.
Vo SDS e sve ona ostanato djubre koe ne e ni vamu nit tamu, zatoa ne im zameruvajte za nivnite stavovi vo vrska so imeto, znameto itn.., ne im znachi nishto ako nije petokraka.
 

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Раст на БДП на 6%, најголем во историјата на Македонија.
Раст на извозот на земјоделски производи за 30%.
Пораст на плати и пензии од 20 до 30%.
До август странски инвестиции 250 милиони евра.
Најниски даноци во Европа.
Намалување на придонеси за здравствено, пензиско и вработување, вкупно 10%.
Плаошник, Скопско Кале, Стоби, и други археолошки локалитети.
Инвестиции во спортско рекреативни објекти, салата во Скопје, другите помали сали во Македонија, градскио стадион, базени, тениски игралишта, стипендии за успешни спортисти.
Компјутер за секое дете.
Ваучери за компјутери.
Демонополизација на телефонијата, мобилна и фиксна.
Отварање на прашањето за Македонците од Беломорска Македонија.
Одбрана на името.
Без големи корупциски скандали.

Слабости.
Се уште присутен непотизам.
Примитивни партиски кадри во 2 и 3 ешалон.
Слаба надворешна политика.
Лошо изведени тендери.
 

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
173
Се што Н.Г. направил е моментална и популистичка политика со исклучок на ваучерите ( мада и тие беа популизам во тој бизнис сум, небеше се како што се кажуваше но ок е постапката, би рекол убав начин на перење пари ). Не ми се допаѓа тоа што целата негова популарност и слава ја темели на уништување на самоуништените СДСМ-овци и во пљукање на нивното име. Се што тие направиле нечини ( као демек да направиле нешто ) и се што он направил чини ( као да направил и он нешто ). Имено Груевски заради неговата неспособност ќе не внесе во се полош живот од типот на поскап стандард и заглавеност во банките со кредити пошто платата ти иде на сметка а не у кеш ( па само дали знаете колкаво е искушението за народот денес да одбие дебитна картичка од трансакционата сметка и да ја замени со кредитна, а нема да го врати кредитиот? ). Политиката која ја води со името е катасртофална а исто така и надворешната политика воопшто. Се на се несум задоволен од ништо што се случува овдека до сега на политички план од НИЕДНА ВЛАДА ДО СЕГА. Инаку покачувањата на платите и пензиите се во ред но се прашал ли некој, доколку се сеќавате и имате малце поише години работно искуство, како пред 10 год земав 10.000 ден плата и можев да купам многу повеќе и да заштедам за одмор отколку сега кога земам 20.000 ден и неможам да си дозволам многу луксузи и шетање а никако неможам сам да си дозволам одмор на море кој до пред 5-6 години мож4ев да си го дозволам? Живеам без кредити и хипотеки но 90% од народот неможе да живее како мене, а јас не сум ни средна класа според куповната моќ која ја имам.

Сопствената некомпетентност ја кријат и удираат по џебот на народот ( пример лиценците за алкохол, ако ми дојде гостин дома после 7 саат треба да се е*ам засто неможам едно пиво да купам). Велам ја кријат зашто нема више начин како да земаат пари во вид на даноци или незнам што па удри по народот и воведи лиценци кои мора да ги имаат, па покрај чиста пара од нив ќе има и од ддв на поскапениот алкохол ( мора да поскапи ако вака продолжи )А истото е и со воведувањето на рефискализација и земање пари од трговците за да пишувало промет од македонски производи ( колку продавници се по 200 ЕУ па сметајте ) и се тоа нели ви личи на лошо водење на политика? Никогаш не сум бил приврзаник на партија и сум објективен, не ги сакам никои досега што владееле со Македонија, но како што тргнала работава нема да бидам уште долго граѓанин на оваа држава па така да не ми е ни гајле многу што се случува, си го бркам и јас својот интерес. :toe:
so ispakjanje na raka plata potesko se kontrolira uplatata za penzisko, i kako moze da e gruevski kriv ako ti si zavlegol vo mini kreditiranje so kartickata od smetkata na banka. so isplatata preku bankarska smetka se razrobotuva i bezgotovinskoto plakjanje sto bi trebalo da ublazi i rabotenje na sivata ekonomija.

i na kraj cela analiza koga si napravil i ko vikas ne mi e galje za drzavata ocekuvas da nekoj te esapi za diskutant
 
H

HITCH

Гостин
Позитивно откога му почна мандатот новиов не знам некако му се нижат негативни работи. Донесува чудни закони, води воопшто чудна политика. Позитивни се писмата што ги прати, законот и воопшто поддршката за Македонците од Беломорскиот дел на Македонија...
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Позитивно откога му почна мандатот новиов не знам некако му се нижат негативни работи. Донесува чудни закони, води воопшто чудна политика. Позитивни се писмата што ги прати, законот и воопшто поддршката за Македонците од Беломорскиот дел на Македонија...
не памтам и не ми текнува ниту една позитивна работа со кој сме се мрднале од мртвата точка за тоа си во право законите му се чудни и смешни незнам што му стана на човекот:toe:
 

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
Najvazhnoto e shto imame Makedonec za Premier.
Kolku shto beshe Ljubcho Makedonec tolku e i ovoj Makedonec.

Хехе рано наутро сте силни бе СДС-ОВЦИ. Кога нема живо пиле.
Koga sakash debatiranje so tebe i vo sekoe vreme...denje ili nokje...samo chisto sumnjam deka kje me demantirash so argument ili fakt ili ke si ja pochnite onaa vashata ako nema argument pa aj pcuenje i vregjanje.
 

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Пишуе дека треба да се водат?????
Извади од контекст сеа.Ај батали . Не го свати пишаново ко шо е пишано.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom