Депилирање, бричење - машки

• Креатор на темата Креатор на темата i.van777
  • Време на започнување Време на започнување
На лице се бричам еднаш на 2 месеци можда шознам можда и поретко...пазуви еднаш неделно до кај 10 дена максимум...а гениталии ги прам со крема за депилирање топ ми е мачкаш после 3 мин се тушираш едно влакненце немат :D ни иритации ни чешање нишо

Колку од вас редовно се депилираат или бричат било каде по телото. Или само преку лето? Дали практикувате редовно бричење на гради, пазуви и гениталии? Повеќе депилирате од срам пред други или...?
Имам приметено дека се повеќе машки кај нас (па и славните во светот) оставаат влакна на гради и пазуви. Незамарање, мода или мрза? И јас порано повеќе се потресував да сум "среден", сеа некако сеедно...
П.С. да се разбереме, хигиената нема везе со отстранувањето/оставањето влакна.

Не требало да отвораш нова тема. На темата депилација повеќе коментираат форумџиите отколку форумџиките.

Се бричам на лице може еднаш на 3 недели,под мишка на 15-тина дена,доле ремонт го правам еднаш на два месеца,на други места немам влакна,а и касно почна брадата да ми расте,на 21 година,а и доле почна покасно..

Лице на 1-2 месеци, не ми расте брада јбг. Под мишка на 10-15 дена. Гениталии на секој 1 месец.

Замисли летно време на 10-15 дена.
За другото подобро ич него на еден месец. :D

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Замисли летно време на 10-15 дена.
За другото подобро ич него на еден месец. :D

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Dobro zavisi od covek do covek. Licno mene ne mi rastat vlakna tolku mnogu za da licam na Yeti.

Не знаев во која тема да го поставам прашањево па еве тука дека е најнова темава.Имам 20 години и зошто на брадава кај (брадата) под устата имам кафеави влакна а инаку ми е и црна косата и брадата црна само таму имам кафејави влакна?

Не знаев во која тема да го поставам прашањево па еве тука дека е најнова темава.Имам 20 години и зошто на брадава кај (брадата) под устата имам кафеави влакна а инаку ми е и црна косата и брадата црна само таму имам кафејави влакна?
Ваљда ген некој. Се дешава кај многу.

На лице се бричам еднаш на 2 месеци можда шознам можда и поретко...пазуви еднаш неделно до кај 10 дена максимум...а гениталии ги прам со крема за депилирање топ ми е мачкаш после 3 мин се тушираш едно влакненце немат :D ни иритации ни чешање нишо
Kako se vikaa taa krema so se mackas i kako se koristi ???

Не се бричам по тело, многу глупо и непотребни иритации. Користам машинка.
Под мишка редовно, еднаш на 1-2 недели.
Гениталии машинка на сантим-пола сантим еднаш месечно. (ако е на пократко, машинката може да те изкасапи таму)
На гради и немам нешто посебно влакна.
Нозе сум како орангутан, можам плетенки да правам :) затоа пред летна сезона сечам се со машинка на едно 1-2 сантима да изгледа природно.

Не би препорачал на мажи да се бричат на гениталии, непотребни иритации и осекотини може.
Кремите исто не би препорачал, може да сезамисли колкав отров треба да биде едно ставање да предизвика пад на влакна.

И мене ме интересира тоа кремата како изгледа зш одамна користев една од веет ама не сум ја видел по супермаркети.

Здраво, имам 15 години и планирам да почнам да го бричам долниот дел, ме интересира дали треба тоа да го правам. Ако треба ме што можам да користам и дали треба да кажам на моите. Фала однапред за одговорите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom