Дали би патувале сами?

Член од
31 август 2019
Мислења
277
Поени од реакции
25
Здраво,

Имам 24 години, финансиски сум колку толку стабилен и сакам да патувам некаде летово. Но, не сакам сам да патувам, а девојка немам и сите мои другари си имаат испланирано патувања во парови во кои јас не сум поканет бидејќи немам девојка .

Дали можете да ми дадете насоки како да најдам некои настани за луѓе како мене? Разгледував puzzle group ама претпоставувам дека таму се пријавуваат друштва од повеќе луѓе.

Член од
30 јануари 2009
Мислења
490
Поени од реакции
437
Букирај си во било кој хостел во Шпанија, би ти ја препорачал Палма де Мајорка,не очекувај апсолутно ништо и ќе најдеш друштво во првиот пола саат откако ќе влезеш во хостелот, а вечерта ќе се најдеш во друштво на опуштени девојки(не фригидни како нашиве тука) и ќе имаш лето за паметење :) Good luck and have fun

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Не знам колку ќе ти биде од помош ама обично во хостели има дружби, повеќето луѓе се така дојдени сами како тебе.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.644
Поени од реакции
4.487
Знам дека е до мене, али ја сам- никаде!
Не знам... Охрид нека е, ама да сум со некого, да споделувам моменти.

Еден колега летна за Пекинг, САМ, ко пес!
Лани Тајланд.

Нема шанса.
Не знам, можда дека стално сум имам со кого да одам затоа така зборувам. Да сум немал никој можда би имал друго мислење.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Здраво,

Имам 24 години, финансиски сум колку толку стабилен и сакам да патувам некаде летово. Но, не сакам сам да патувам, а девојка немам и сите мои другари си имаат испланирано патувања во парови во кои јас не сум поканет бидејќи немам девојка .

Дали можете да ми дадете насоки како да најдам некои настани за луѓе како мене? Разгледував puzzle group ама претпоставувам дека таму се пријавуваат друштва од повеќе луѓе.
Pa fati nekoe pice, i odi so nea, nz so e tolku komplicirano

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.320
Поени од реакции
4.597
Само шо се вратив од патување сам 10 дена за првпат, без никаков план, два града во Словачка, 3 града во Чешка завршив во шума во Чешка онака рандом со вреќа за спиење. Ќе пробсм за месец два Малта или Франција(само олимпијада да помине 60 евра од вечер по хостели е со 12 луѓе не ни проверив сингл,дабл хаха)

Да се вратам на Чешка, две вечери брв во хостел имаат апликации за странци во хостел. Гет тугедр аплилации не тиндер. И стандардно барови во повеќе хостели. У реалност и не ти треба апликација

Член од
3 јуни 2009
Мислења
384
Поени од реакции
408
Не знам што ви е толку чудно ако некој патува сам.
Има милиони луѓе по светов што патуваат сами.
Не е дали имаш некој за да одиш заедно или не. Туку дали си доволен сам себеси да си бидеш друштво.
А ако сакаш дружење, како што спомнаа некои членови погоре, доволно е да одиш во хостел и да си расположен за дружење и запознавање.

Јас лично имам пропатувано пола Европа сам.
Уживам кога патувам сам, уживам кога патувам со семејството. Но е различно искуство.

Еве го мојот одговор на цела тема за истово прашање:

Член од
13 јули 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
За прв пат патувам сама летово во Палермо. Бил некој натака? Било какви препораки се добредојдени :)

Член од
31 август 2019
Мислења
277
Поени од реакции
25
Не знам колку ќе ти биде од помош ама обично во хостели има дружби, повеќето луѓе се така дојдени сами како тебе.
Користите ли некои апликации за хостели/наоѓање друштва за патување?

Член од
17 март 2017
Мислења
320
Поени од реакции
522
Планирам патување сам до комшиите,низ Нови Сад и Белград.Ме интересират ваши мислења и искуства за патување сам низ Србија.Дали вреди да се патува сам или со некоја од агенциите?Дали се скапи собите,храната,излевањата?

Kajgana Shop

На врв Bottom