- Член од
- 13 јануари 2015
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 983
Јас сакам да ми дадеш список на сите четници од Македонија, имаш? те прашав и прееска, али претпоставувам дека знаеш одвај 30тина и одбегнуваш да одговориш.Друже ти постираше слики од концентрационен логор во полска или каде и да е и ме убедуваше дека Срби биле во тиквишевија, сега јас ти вадам официјални статии и сллики од четници од овие простори кои што потекнуваат можам упте да ти најдам, цркви ден денеска стојат еве ако си од скопје прошетај се до марков манастир и провери фрески, кој ја градел, зошто јасно ке тие, бигорско манастир... имаш две најпознати фамилији кои владееле во средновековието со овие простори Дејановиќи и Мрњавчевиќи, од кои најпознат е Краљевиќ Марко за кој и тебе ти прераскажувале баби и дедовци кои докази сакаш уште, еве ти ми наведи кои се македонските средновековни фамилии и кажими како после турско тие луѓе кои несомнено биле срби ги снемало и се појавиел македонци... третто ти постирав докази од споменици кои исто така стојат и ден денеска прадедо и дедо со српски рпезимиња после 45 година со македонско и сега кој на кого менувал презиме и после јас посрбен.
Знаеш кој е Његош и чиј зет бил Караѓорѓевиќ, знаеш дека биле сојузници и стратешко политика била да се спојат ујединат со црна гора и на крај прочитај го горски вјенац што вели његош, каков е и што е.
краљот што имал погрешна политика имал, но факти се други... овде владала немањичка династија, имало средновековни феудални фамилији од кои остатоци има до ден денеска, никаде нема ниту еден единствен доказ или црква за македонци па ти сега види кој е неуспешен продукт на посрбување или помакедончување, односно титова издркотина.
провери какви обичаи, јазик, дијалекст, народни песни и преданија имаат во лесковац, врање па и ниш... и да Краљевиќ Марко овде попознат како крале марко и пиво можда си пиел слично и те како е лик од легендите и народните песни.
Бугарин, со помош на усташите, ниту се некогаш преттсвувал како македонец ниту сонувал за македнија на која ти дркаш, а за четниците едно десетина војводи ти набројав од Довезенски до Бабунски, твоја констатација биле посрбени само толку беше одговорот.
само Немањиќка лоза влада 120 години, пред тоа нивните претци Воисављевиќи владаат со полошкиот регион заедно со Рашка, Црна Гора и Космет, али малку треба читање.
За средновековието кога ке ми најдеш еден единствен споменик од македонци и за македонци ке праиме муабет, немој само цар самоул и такви работе којјасно се претставува како цар на западното бугарско царство... истотијата ти што ја застапуваш е фалсфикат која не почива на ниту еден единствен материјален доказ.
И да, имам приметено овде на форум од неколку членови дека е страшен грев ако си србин, одма ти се нафрлуваат со тоа како си посрбен, како си србоман, предавник и остали глупости, додека бугарите се бугари, албанците албанци, со нив има препукување на национална база, но со срби строго дека биле македонци а нема здрав раазум за такво тврдење, али шта је ту је ке ви дојде памет.
Еве и една разгелдница за крај од ОСЛОБОДУВАЊЕТО, кое се десило после 500 години, кое што после Косовоски бој Турска ги поробува овие територији и население од Срби.
„Немачка разгледница приказује улазак краља Петра у ослобођено Скопље 1912. године. Иза краља: Престолонаследник Александар, Никола Пашић, и Војвода Путник. “
Ако ми дадеш список со 100тина четници од Македонија, јас ќе ти дадам список со 500 револуционери од ВМРО.