Вадење нов пасош/лична карта

Член од
16 ноември 2010
Мислења
62
Поени од реакции
9
Дали некој може да ми каже како е сега процедурата за вадење на нов пасош и лична карта? Имам закажано датум. Дали треба да се оде по банка/пошта за уплатување на пари? Или се потполнува барање на лице место и може да се плате со картичка.
Поздрав
 
Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Дали некој може да ми каже како е сега процедурата за вадење на нов пасош и лична карта? Имам закажано датум. Дали треба да се оде по банка/пошта за уплатување на пари? Или се потполнува барање на лице место и може да се плате со картичка.
Поздрав
На лице место со картичка можеш да си платиш ;)
 
Член од
16 ноември 2010
Мислења
62
Поени од реакции
9
На лице место со картичка можеш да си платиш ;)
Да не имаш информација за колку време се готови? Од луѓе имам слушнато по 15 дена, колку е тоа точно, пошто ќе патувам точно за 16 дена откога ќе се сликам за пасош. Или да си вадам по итна постапка?
 
Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Да не имаш информација за колку време се готови? Од луѓе имам слушнато по 15 дена, колку е тоа точно, пошто ќе патувам точно за 16 дена откога ќе се сликам за пасош. Или да си вадам по итна постапка?
Незнам за колку време али претежно за недела дена ги вадат пошто сега и нема гужви али тоа тие само твое дали ќе вадиш по итна постапа или по регуларна ;)
 
Член од
16 ноември 2010
Мислења
62
Поени од реакции
9
Незнам за колку време али претежно за недела дена ги вадат пошто сега и нема гужви али тоа тие само твое дали ќе вадиш по итна постапа или по регуларна ;)
Благодарам за информациите.
 
Член од
22 јули 2015
Мислења
500
Поени од реакции
320
Да не отворам тема нова, во случај на загинат пасош се плаќа ли казна?
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
79.272
Поени од реакции
169.594
Казна се плаќа ако е ОШТЕТЕН а не загубен. Ако е загубен, во службен весник ќе објавиш и ќе започнеш постапка за нов.
 
Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Како бре тоа загинат?
Па овој па, одозгора и да ти вика.:pos:
ШТО АКО ЈА ЗАГУБАМ ЛИЧНАТА КАРТА?  • Ќе пријавите дека сте ја загубиле, во органот на Министерството за внатрешни работи кој Ви ја издал личната карта.
  • Ќе пополните изјава.
  • Ќе поднесете барање за издавање нова лична карта до органот на Министерството за внатрешни работи кој Ви ја издал загубената лична карта.
Ќе ја огласите за неважечка во „Службен весник на РМ„ на свој трошок
Тоа тие казната што ќе си ја платиш пак
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
22.727
Поени од реакции
33.796
Казна се плаќа ако е ОШТЕТЕН а не загубен. Ако е загубен, во службен весник ќе објавиш и ќе започнеш постапка за нов.
Казната е 500 евра. :D Подобро да пријавиш дека ти е изгубен отколку оштетен. Една моја роднина глупа пријавила дека детето и го искинало и си плати казна.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
79.272
Поени од реакции
169.594
ШТО АКО ЈА ЗАГУБАМ ЛИЧНАТА КАРТА?  • Ќе пријавите дека сте ја загубиле, во органот на Министерството за внатрешни работи кој Ви ја издал личната карта.
  • Ќе пополните изјава.
  • Ќе поднесете барање за издавање нова лична карта до органот на Министерството за внатрешни работи кој Ви ја издал загубената лична карта.
Ќе ја огласите за неважечка во „Службен весник на РМ„ на свој трошок
Тоа тие казната што ќе си ја платиш пак
Не се лути ама го исполнуваш стереотипот за цајкан :/
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
79.272
Поени од реакции
169.594
;) фала многу :D ако не го свати сарказмот горе ;)
Не гледам никаде сарказам јас. Се плаќа казна за ОШТЕТЕН пасош, не за ЗАГУБЕН бидејќи се смета дека си оштетил сопственост на Република Македонија. Ако си го загубил пасошот, плаќаш само оглас во службен весник кој не мора да ти напоменам дека не е ни блиску до сумата од 500 евра која се плаќа за оштетен пасош.
 
На врв Bottom