Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.429
- Поени од реакции
- 9.384
Се гледа дека не си имал искуство со оваа болест,за среќа,знаеш ете лично на нас што ни рекоа за татко ми на Онкологија ? ќе ја цитирам докторката ,,Носете го дома нема ние што да му правиме,вакви како него имаме цел стадион ние''... a и со другите е така кои се во крајни стадиуми,им викаат носете го дома нека умре.. да не го земате после од болница,трошкови,документации и слични заебанции.. а за оваа комшивкава истите овие од онкологија ја пратија дома да умре,домашните им даваа морфиум.. а морфиум како најјака дрога против болки што им даваат на војници во борба кога ќе останат без раце,нозе и слично на неа не им делуваше ни 2%.. исто како аналгин да испила.Страшно изгледаше кога ја видов на погребот.. верувај не сакаш да знаеш како изгледаше...
Не сум имал искуство со македонското здравство, но сепак во денешно време постојат повеќе видови на морфиуми кои најверојатно во Македонија според муабетов твој не се достапни за жал, знам како изгледаат во краен стадиум, сум видел и јас цел стадион ама тие што сум ги видел и биле како твојата комшика (коски и кожа) стануваат после 4-5 години борба со ракот (има и исклучоци нормално), а не за 4-5 месеца.