Ќенеф куќа

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ocigledno ne bil takov golem humanist kako nas, nie sigurno bi gi dale za toalet hartija vo Afrika... Ne e bitno so tie luge nemaat osnovni prehrambeni produkti, toaletnata e bitna. Na moment mislam deka objektov bi trebalo da bide vo Makedonija, samo nie imame dovolno shit-heads za da ja napolnime celata dnevna soba.
-----------
Denes ne moze da se istakne eden odreden arhitektonski stil, kako sto toa bilo mozno do pred neceli 20 godini. Kako zaednicki za site stilovi e zemen poimot postmodernizam. Toa e "stil" koj dava potpolna sloboda na arhitektonskata misla, bez nikakvi kanonski preopredelbi. Sekoja forma e izdrzana i ima pravo da bide oblagorodena so arhitektonsko delo.

Дали не успеа да ја сфатиш иронијата во мојот пост?

Само поради тоа што ги имате парите да ја изградите првата куќа во форма на ВеЦе шоља во светот ( Ќенеф куќа :) ) не значи и дека треба да ја изградите... Сепак, доколку вие сте Сим Џае-Дук, претседателот на организациониот комитет на Инаугурационото собрание на светската тоалет асоцијација (да, свесен сум колку глупаво ова звучи, али постои :pos: ), можеби и ќе имате интерес во градењето на едно вакво здание. Човекот кој зад своето име има така долг назив, вреди да добие шанса и да ни ја презентира својата идеја.

toilet-house2.jpg

Алал да му е на човекот! Храбро, инвентивно и провокативно. Светската тоалет организација го одбрала вистинскиот човек за свој претседател. Уште незавршен, неговиот проект ја погодил целта. Очите и ушите на светот се свртени кон неговата кампања за подобрување на санитарните услови. Што и да превземе понатака, сигурно нема да биде само „прдеж во ветар“. Иако некои „задници“ ќе се*ат за сквернавењето на прекрасната околина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom