Momche, lichno i personalno imav hartien mesecen bilet. Oti ima mnogu karticki na zaliha, isto kako kaj nas, pa pocnuvajkji od hauptbahnhof i drugite pogolemi centri na rmv vo frankfurt bev i rekoa deka nema plastiki. Vadev hartien, kapish? Znam deka ima plasticni. Nema potreba od vodenje inat. Bashka na avtomat mozhesh da si izvadish hartien mesechen bilet. Glup sum jas aj, pa slika mi postirash. Vidovme po drugite temi kolku ne prifakjash, posebno u fudbal, pa sea i ovde.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Затоа убаво прашав и не терам инат.
Сепак, не ми беше поентата за материјалот, ако сакаат и од метал нека се билетите. Муабетот беше дека во Германија, можеш на секој чекор да извадиш карта на сите станици у градот, од автомат, без притоа да го тормозиш шоферот, како што тоа се правело ете во Пасау, а и во другите помали местенца, што не се репер во споредба со Скопје. Никаде не бев против тебе, освен делот дека немав видено хартиен месечен билет во Германија. Но ете кога ми докажа,нема што да се бунам.
Проблемот во Скопје, е дека нема доволно пластични билети, а нема ХАРТИЕНИ како опција. Треба да направат нешто за тие што се возат еднаш, да може од автомат да се земе, ама на просечниот македонец тоа му е научна фантастика. Или ќе го искршат, или нема да купуваат карти и пак ќе се шверцаат