Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дека тоа што го прават Орбанчо и Полјакот е да кажеме ,,нефер,, е повеќе од јасно. Но, искрено ми е баш мило да Брисељаците го почувствуваат на своја кожа нефер третманот од консензусот со кој нас не' тешат 30 години, а ништо по тоа не преземаат.А од друга страна, Полска и Унгарија, за секоја изречена критика и обвинување за наметнување политика од Брисел, да враќаат по една милијарда од добиените пари, што би било фер.
Нешто во контекстот. Иако само кај етничките Македонци на прво место е Србија.Да се направи поголема (со поголем примерок) анкета, финансирана нормално од еу и од владата, сигурен сум % за во еу ќе биде на историско ниско ниво дури и кај македонците. Колку и да бил претходно.
ne prezemaat deka ne mozat. za toa da se smeni potrebno e site da se soglasat, a toa nema da se sluci bidejki za nekolku drzavi moznosta na veto e nesto mnogu korisno.Дека тоа што го прават Орбанчо и Полјакот е да кажеме ,,нефер,, е повеќе од јасно. Но, искрено ми е баш мило да Брисељаците го почувствуваат на своја кожа нефер третманот од консензусот со кој нас не' тешат 30 години, а ништо по тоа не преземаат.
Така е баце, белоруската куќа како свети на пример, децата мирни, тивки, воспитани, тревата искосена, прашинка не можеш да најдешЗападноевропската куќа гледана одстрана изгледа средено, ама се слушаат некој гласови кои личат на кавги викотници пискотници многу галама прават,дворот не им е среден,ѓубрето не го фрлиле и доаѓа опасна смрдеа.
Не би влагал таму никако.......
Е па требало да му ја мислат кога беа јаки т.е. пред Лисабонскиот договор. Иако има значајна промена од консензус кон квалификувано мнозинство сепак сеуште клучните одлуки се донесуваат со консензус. А на кого поточно му одговара консензус? Јас мислам дека на никој всушност не му одговара. Консензус да, ако се федерализираше унијата, но вака во лабава економска унија со 27 различни интереси при одлучувањето практично се влегува од блокада во блокада и место обединета и силна Европа ЕУ стана гломазен апарат кој никој не може да го управува. Тоа НАТО тешко функционира со консензус, каде што САД е булдужер, не па ЕУ со млитавите Германија и Францијаne prezemaat deka ne mozat. za toa da se smeni potrebno e site da se soglasat, a toa nema da se sluci bidejki za nekolku drzavi moznosta na veto e nesto mnogu korisno.
Југоносталгичар тој на мајкаСинот од брат ми како мал,кога ќе се разбудеше,ќе почнеше да трча игра, се слушаше низ цела куќа.Нас не само што не ни пречеше туку сите се смеевме,па мајка ми веднаш ќе ме натераше да го земам да не падне случајно по скали зошто секако сака кај нас да дојде ама неговите не му даваат да не не вознемирува во попладневните часови.
Во таква куќе живеам со мои луѓе и во таква куќа сакам да живее и мојата Македонија.
Не сакам други непознати гласови вриштења тропања од непознати луѓе зошто тоа што не ми пречеше од внук ми ќе ми пречи од нив.
Француски,германски,грчки романски арапски турски....не ми се живее во таква куќа.