Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.059
Поени од реакции
4.085

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.448
Баци куран
И по автоматизам сите Руси се сега муслимани? Кој елф на трипот ти го кажа ова? Пак не кажа на што мастраф си, Сатива или некој бленд?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.137
Поени од реакции
13.471
И по автоматизам сите Руси се сега муслимани? Кој елф на трипот ти го кажа ова? Пак не кажа на што мастраф си, Сатива или некој бленд?
Ем ти не знаеш. Путин евреинот и муслиманот не за џабе сега во С.Арабија со другиот евреин Трамп ќе се сретнат. За да спасат рисјнска крф. Зелински е најголемиот рисјанин, затоа му ја љуља на црквата и се што е православно. И Божиќ место во Јануари во Декември го сменија. Ќе види сега Путин.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.137
Поени од реакции
13.471
Малце измешале брзините ама ај јоутубер па не му замерувам, мора да пеодава за вјуз и за монетаризациј. Ниту еден хесдсет не експлодирал. И не биле стотици, туку десетина. При праќање било каква помош, сите се проверуваат. Така го пронашле експлозивот.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.485
Поени од реакции
35.220
Oвие 360stepeni.mk се баграта која има земано лавовски дел од usaid митото во Македонија.
Автоматски споено мислење:

Мириса на второ полувреме после 4 години.
Ако се толку глупи Русите да прифатат... Тоа ќе биде апсолутен нов рекорд во глупавост.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.337
Таа превара ги чинеше Украинците многу.
Не е избран случајно. Ако збориме реално, и да не бил Зеленски, ќе се најдел друг кој ќе ја одигра неговата улога. Резултатот за Украина после Мајдан секако би бил исти.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.886
Поени од реакции
36.942
Па ако сме искрени по оној “Орешникот“ западниве хиени една недела не можеа и покрај силните седативи/лубриканти да смислат како и со каква приказна сега да излезат пред својата јавност а да не испаднат мајмуни.

Туку остави тоа, според тебе:
Кој ќе излезе како победник од “играва“ Русија или САД? (другите и онака не се прашуваат за ништо)
Војнава веќе има победник и губитик уште после три месеци откога почна.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288
е јбг помислив ќе изнесеш некое свое мислење па макар и без аргументи а ти само повторуваш како... едно те исто.

Еве за почеток од каде би можеле да тргнеме,
-земја со нуклераен потенцијал не може да биде поразена! (се мисли воено не може а секогаш постои можност да се префарба)

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.137
Поени од реакции
13.471

Ќе биде полесно. Најважно е добро да се исереш и исплачеш.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.174
Поени од реакции
11.975
Испровоцираа војна, го финансираа нејзиното водење, ја уништија трговската размена меѓу ЕУ и Русија за да го освојат нејзиниот пазар на енергетика, си обезбедија да бидат платени во скапоцени ретки метали, ја оставија земјата опустошена и цела афричка миграција во Европа.

И луѓето уште мислат дека кривецот е Русија

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.337
Фактот што уште првиот ден Русија ја зазеде нуклеарката кај Запорожје и ни еден момент не стана прашање зошто не се пипа и не галами Украина за неа, не ти кажа кој е осудениот тука?

Член од
11 октомври 2024
Мислења
361
Поени од реакции
647
Игор Стрелков кој е во затвор моментално предвидува предавство од страна на Путин и раководството кое нормално во Русија ќе се претстави како победа.

I predict a continuation for some time (until spring approximately; or rather, until the Ukrainian Armed Forces attempt to seize the initiative after the introduction of reserves) of the "freezing" of our military-political position.

At the front, at the same time, efforts will continue to "improve negotiating positions", which in practice means continuing to "push the Ukrainian Armed Forces out of Donbass"
(in my personal opinion, an extremely "costly" occupation in terms of human lives and equipment, the losses of which are in no way justified by real successes).

— the pathetic attempts of some of our "VIP officials" to hide the fact of a strategic defeat in Ukraine... will be met by the population with complete indifference — the majority of them don't care at all about how this war will end — in victory or defeat. And no one thinks about the consequences — "everything is as usual". Nevertheless, the expectations of a "quick peace" will not come true;

• Хаха
Reactions: A__

Kajgana Shop

На врв Bottom