Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Дали уште постое организација на населението, како порано во Југославија што беше организирано за вонредни ситуации под името Цивилна Заштита?
Агенција за справување со кризи би требало да биде најсоодветна.
http://www.cuk.gov.mk/

Агенција за справување со кризи би требало да биде најсоодветна.
http://www.cuk.gov.mk/
Цивилната заштита мислам оти не беше под капа на државата. Поправите ме ако грешам. Населението доброволно учествуваше, имаше дури и хиерархија во самата организација.

Цивилната заштита мислам оти не беше под капа на државата. Поправите ме ако грешам. Населението доброволно учествуваше, имаше дури и хиерархија во самата организација.
Нема. Барем во независна Македонија.

На 2-3 дена итно ми треба препорака за преноќиште,мотел или апартман со услуга во соба и да нема скриени камери во планинско место со швалерката на мира да се издуваме солидно без престан

Kako se vikase skecot od k-15 koga toso celo vreme povtara da da pa da be i na kraj vika cekam na sitel da pocne A1
Demek koalicioni partneri ne mi teknuva kako bese...

Izvinete za latinicata.

Да прашам дали малолетно лице со лична карта може да поседува имот, пр. моторче ?

Да прашам дали малолетно лице со лична карта може да поседува имот, пр. моторче ?
Da. Samo da bide 50 do nz kolku kubika. Ja imam zemeno motor od eden koj bil maloleten glasese na negovo ime. Samo izgleda nemoze da go prefrla na drugogo. Nie cekavmo od ovoj da napuni 18 pa da go prefrli na ime od tatko mi poso ja nemam licna karta uste izvadeno :-)

А где је стара Драга?

У редакција. Постои како тема, мислења/допаѓања се бројат ама не е видлива за сите членови.
Да се прочешла па можеби ќе биде вратена во подфорумот „Општи муабети“.

Те цитирам во друга тема, да не се збуниш :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
@Lu5
Манаа го клучо, штеточинки да ја ебаам, шо че прајиш.

Не можев никаде да најдам па се надевам некој дека ќе ми помогне :) Сакам да го сменам личен потпис којшто ќе е различен од потписот во моменталната лична карта. Дали тоа можам да го направам само кога ќе ја менувам личната карта којашто ми истекува за 3 години или ? :)

Дали знае некој како може да го решам проблемот со појавување на програмчиња откако ќе уклучам мозила? Инсталирав AD block, но сеуште се појавува едно и страшно ме иритира.

upload_2015-3-3_19-9-38.png

^

Дали знае некој како може да го решам проблемот со појавување на програмчиња откако ќе уклучам мозила? Инсталирав AD block, но сеуште се појавува едно и страшно ме иритира.
Смени го home page. Избриши од add-ons тоа што не ти треба (тулбари и сл. работи). Стави го ABP на "max security", преку опциите од add-ons менито.

Едит: И од Control Panel -> Programs and Features избриши ги тулбарите, ако ги имаш инсталирано.

Листа на држави каде граѓаните имаат исти или слични:
Француски, Холандски и Германски имиња (Освен Франција, Белгија, Холандија, Германија и Швајцарија)

Дали постои список на вработени во Генерал штабот и ако да каде може да се најде?
И не, не сум од странска служба!

Дали постои список на вработени во Генерал штабот и ако да каде може да се најде?
И не, не сум од странска служба!
Тагирај одредени членови, можеби се пијани и ќе ти кажат.
Или па чекај некоја бомба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom