Мажите преферираат глупави жени

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Далеку од екстремно, многу е едноставно. Маж неможе да биде домаќинка, тачка. Значи зошто ме цитираше незнам :)
Ја ќе те демантирам, без тролање. Свите домаќински операции ги извршувам и тоа често пути и боље од жена. Сакаш чистење, прање, пеглање, готвење...е сеа не можам да дојам, јебем ли га, али со кејф децата сум ги хранел од цуцла. И пелени сум мењал. Со невиден кејф при бидејќи си се мои. Другарките на жена ми стално и завидуваат шо е мужена за мене. Плус носам пари, не идам у курварлук, не пушам, не се коцкам -- право говедо!

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.577
Ја ќе те демантирам, без тролање. Свите домаќински операции ги извршувам и тоа често пути и боље од жена. Сакаш чистење, прање, пеглање, готвење...е сеа не можам да дојам, јебем ли га, али со кејф децата сум ги хранел од цуцла. И пелени сум мењал. Со невиден кејф при бидејќи си се мои. Другарките на жена ми стално и завидуваат шо е мужена за мене. Плус носам пари, не идам у курварлук, не пушам, не се коцкам -- право говедо!
Ипак не би било лошо да имаш некој порок или некоја маана па макар и измислена и исфорсирана. Добро е понекогаш да ја изнервираш и разбеснеш и да не и завидуваат многу-многу другарките.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кога ќе планираш да се разведеш пиши во темава :icon_lol:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ипак не би било лошо да имаш некој порок или некоја маана па макар и измислена и исфорсирана. Добро е понекогаш да ја изнервираш и разбеснеш и да не и завидуваат многу-многу другарките.
Знам бе, и работам на случајот, веруј. Ептен сум безопасен -- Леандра нека мрчи колку сака, ама муж као мене е де факто право говедо.
--- надополнето: 18 јули 2012 во 10:46 ---
Кога ќе планираш да се разведеш пиши во темава :icon_lol:
Леандра, абе и ја сум научил нешо у живот. Коа ќе си најдеш саглам невеста, вреди да си ја чуваш и да се трудиш. Се исплати.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Колку е совршена жената, ем интелегентна, ем може да заведува, ем е столб во семејството.

( :P )
Да те дополнам: ем да е туѓа! :П
--- надополнето: 18 јули 2012 во 12:06 ---
Петар, ти ако си таков, тогаш ти претстои опасност да станеш магнет за жени!
Се сеќавам на сцена од еден филм или серија, каде што цурата запознава еден дечко у библиотека, ем паметен, ем културен, ем убав, а кога ќе почна да му се пушта, тој и вели:
-Извини, ама јас сум оженет и други жени не ме интересираат.
-Ох, вели таа, ти си и верен! Мора да те имам!

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.577
Да те дополнам: ем да е туѓа! :П
--- надополнето: 18 јули 2012 во 12:06 ---

Петар, ти ако си таков, тогаш ти претстои опасност да станеш магнет за жени!
Се сеќавам на сцена од еден филм или серија, каде што цурата запознава еден дечко у библиотека, ем паметен, ем културен, ем убав, а кога ќе почна да му се пушта, тој и вели:
-Извини, ама јас сум оженет и други жени не ме интересираат.
-Ох, вели таа, ти си и верен! Мора да те имам!
Хахахаха библиотека, yeah sure. Да, на филм и на форум е така. Во реалност, тие што си ги вреднуваат девојките и жените најмногу го јадат стапот.
Вториот болд си е на место, и сасим корекно отсликува нарав.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Јас цел живот барав попаметна жена од мене, затоа сум сеуште неженет...

:pos::pos:
Паметта е прецента, Ставрогин. :)
--- надополнето: 18 јули 2012 во 12:34 ---
Хахахаха библиотека, yeah sure. Да, на филм и на форум е така.
Во реалност, тие што си ги вреднуваат девојките и жените најмногу го јадат стапот.
Зошто мислиш така (болд)?
Библиотеката е многу интересно место за запознавање. И мене ми се случило. И тоа не еднаш. :P

Со црвеното ич не се слагам. :pipi:

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.577
Паметта е прецента, Ставрогин. :)
--- надополнето: 18 јули 2012 во 12:34 ---

Зошто мислиш така (болд)?
Библиотеката е многу интересно место за запознавање. И мене ми се случило. И тоа не еднаш. :P

Со црвеното ич не се слагам. :pipi:
Уф ќе треба на долго да развлекуваме. Ме интересираат 2 прашања-Дали живееш во странство (не на Балканот) и дали си родена пред некаде 82-ра? Ако одговорот на двете прашања е да, малку потешко ќе ми оди објаснување.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Знам бе, и работам на случајот, веруј. Ептен сум безопасен -- Леандра нека мрчи колку сака, ама муж као мене е де факто право говедо.
Немој да си престрог кон себе, не си говедо, сТрам си за машкиот род, бруко една и сТрамото :pos:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Уф ќе треба на долго да развлекуваме. Ме интересираат 2 прашања-Дали живееш во странство (не на Балканот) и дали си родена пред некаде 82-ра? Ако одговорот на двете прашања е да, малку потешко ќе ми оди објаснување.
Одговорот и на двете прашања е „да“.
Само не знам што има врска тоа.

Г

Грејвдигер

Гостин
Ne vikam deka nemoze i taka ama ako imam izbor nekam da e taka. So ogled na toa sto koga biram partnerka IMAM IZBOR jas taa tocka si ja svakam kako pobitna nego nejzinata kariera. Ima luge sto sakaat ramnopravnost vo se, ima luge sto im e bitno zenata da doprinese vo semejniot budzet i toa go svakam. Kaj mene to a ne e slucajot i mojte prioreteti se razlicni. Toa deka mozelo i taka e jasno ama ima i podobro. Zosto deteto da mi go gleda dadilka ili gradinka koga toa moze da go pravi rodenata mu MAJKA?
Малку забегавме од темата, но зошто да не оди детето во градинка? Ај за дадилка донекаде можеби е океј, иако многу подобро си минев додека бев со неа, отколку во градинка. Што ќе прави детето цело време со мајката? Кај ќе се социјализира, другарчиња и слично... сигурно нема да го пуштиш уште на 3 години да шета по улица, а на градинка еден куп другарчиња ќе запознае, ќе се изнаигра, ќе го нахранат и кога ќе дојде време може да идеш да си го земеш. Виостанува пола ден да поминеш со детенцето, што е доволно... ем тоа се изнаиграло со другарчињата, ем вие сте завршиле со работата.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.577
Одговорот и на двете прашања е „да“.
Само не знам што има врска тоа.
Ете видиш, сам да си се пофалам имам добра интуиција.:) Сега ќе ти кажам што има врска.
Не си запознаена со македноското секојдневие и денешните македонски жени.
Растена си и воспитувана си во едно друго време кога девојките негувале други вредности, обично при разговор дали тет-а-тет или виртуелно со девојка и да не можам по физички изглед да и ги проценам годините обично можам по муабетот, преломни години на раѓање се токму рани 80-ти, најчесто има значителни разлики во карактерот и менталниот склоп кај тие родени во рани 80-ти и порано и оние од доцни 80-ти и покасно. Затоа кога го пиша првиот пост прво ми дојде на хумор. После вториот пост кога видов дека не се зафркаваш претпоставив дека живееш во странство или дека си родена за време или пред 80-ти или веројатно и двете, наша што живее тука испод 30 нема шанси да пише такво нешто, иначе јас прв ќе ја женев :icon_lol:. Сега и да ти објаснам зошто мислам тоа што мислам, ќе се земаш ти како пример за спротивното. А ти не можеш да се земеш за пример, ти можеш да се земеш за исклучок.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ете видиш, сам да си се пофалам имам добра интуиција.:) Сега ќе ти кажам што има врска.
Не си запознаена со македноското секојдневие и денешните македонски жени.
Растена си и воспитувана си во едно друго време кога девојките негувале други вредности, обично при разговор дали тет-а-тет или виртуелно со девојка и да не можам по физички изглед да и ги проценам годините обично можам по муабетот, преломни години на раѓање се токму рани 80-ти, најчесто има значителни разлики во карактерот и менталниот склоп кај тие родени во рани 80-ти и порано и оние од доцни 80-ти и покасно. Затоа кога го пиша првиот пост прво ми дојде на хумор. После вториот пост кога видов дека не се зафркаваш претпоставив дека живееш во странство или дека си родена за време или пред 80-ти или веројатно и двете, наша што живее тука испод 30 нема шанси да пише такво нешто, иначе јас прв ќе ја женев :icon_lol:. Сега и да ти објаснам зошто мислам тоа што мислам, ќе се земаш ти како пример за спротивното. А ти не можеш да се земеш за пример, ти можеш да се земеш за исклучок.

Хаххах! Сега ептен ме збуни (болд)!
Само да кажам дека јас живеам вон Макеоднија последниве 6-7 години. И не сум фрлила камен- одам во Македонија, читам весници, форуми, блогови, итн...

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.577
Хаххах! Сега ептен ме збуни (болд)!
Само да кажам дека јас живеам вон Макеоднија последниве 6-7 години. И не сум фрлила камен- одам во Македонија, читам весници, форуми, блогови, итн...
Сакам да кажам дека твоите бивши сограѓанки нарочито од помладата (минус 30) генерација се станати ептен покварени створења. И дека тоа што ќе го пишат тука дека преферираат некој културен, интелигентен, библиољуб што ќе ги цени, сака и помага во реалноста се претвора во тетовиран избацивач (ментален склоп не физичка карактеристика) што не ги ебе 2 посто. Најубавите круши свињите ги јадат. Во реалноста културните, фини и искрени момци се френдзонирани, она него може да го гледа само како другар едноставно нема хемија за да и биде дечко. Тие што си беа паметни машки се трансформираа во сељаци, останатите што уште веруваат дека со џентлменство се успева останаа со таквото во рака. Знам дека ќе ми кажеш дека ти не си таква, на што јас ќе ти одговорам дека ако ти не си таква тоа не е валиден контрааргумент бидејќи на една како тебе има 100 змии, на што ти ќе ми одговориш дека јас не треба да генерализирам, на што јас ќе ти одговорам дека генерализациите се најчесто точни давајќи го тука примерот дека црнците се подобри кошаркари од белците и фактот што 90% од НБА лига се црнци а тоа што тук там има по некој кореец или германец не го менува правилото. Ако ти проработи женска суета (што е бајаги поголема од машката) ќе сакаш да си го одбраниш полот по секоја цена, и можно е да пробаш на многу испод појас начини да ме изнервираш, да ми ставиш зборови што не сум ги пишал, да ми ги извртуваш муабети или да продолжуваш дека се е тоа индивидуално, не треба да се генерализира, се е релативно или прашање на перцепција или вкус, и тука мене ќе ми се смачи да објаснувам дека тоа не е начин за постигнување поента. Значи непотребна дискусија од 30 поста ја кратам во неколку реченици. Подолго време ми е предвидлив текот на ваквите муабети ;).
И тука се имам објаснето од и после 8-ма страна моите постови и дискусии со членовите, па не би да се повторувам

http://forum.kajgana.com/threads/Вистинска-љубов-постои-ли-Како-би-ја-познале.2477/page-8

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Со некоја таква овца не би можел како прво муабет да направам, па не да ја земам за жена или девојка.
Освен тиранин, некој копач што сака да се иживува врз жена, да ја омаловажува дека е проста, мислам дека ретко кој би сакал покрај него да има ќутук со кој нема да може два збора да сврзе а не па нешто повеќе.
Пожелно е двајцата да се на складно рамниште со интелегенцијата

Kajgana Shop

На врв Bottom