Како сте ги добивале/да ги добиете посакуваните работи?

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Како сте ги добивале посакуваните работи? И дали знаете како да ги добиете?
На пример сега сакам мотор, како да го намолам татко ми да ми купи мотор, секако доколку има можности?

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Pa placi, traskaj doma po masata i zidovite, udaraj se od zemja i vikaj. Najvazno e da vriskas glasno. Umetni i nekoi prici od minatoto kaj sto te izneverile roditelite (te zaebale za nesto), kazi kako na kole mu zele motorce i site zenski od skolo gi fatil. Ajde malce kreativnost, ipak za motorce se raboti. pozz

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Заработи го?

И онака не се скапи 50киве...
Др
Pa placi, traskaj doma po masata i zidovite, udaraj se od zemja i vikaj. Najvazno e da vriskas glasno. Umetni i nekoi prici od minatoto kaj sto te izneverile roditelite (te zaebale za nesto), kazi kako na kole mu zele motorce i site zenski od skolo gi fatil. Ajde malce kreativnost, ipak za motorce se raboti. pozz
Другар иам јас мотор, реков пример :D
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 00:08 ---
И
Заработи го?

И онака не се скапи 50киве...
Имам 13 години, шо да работам :O ?

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Никогаш не молам никого, мразам кога зависам од другите и настојувам да бидам што е можно по независен.
Најголемиот дел од работите се купени од мои пари, и скоро секогаш излеваат многу поскапи од можностите на родителите.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Никогаш не сум трескала дома, не сум се лигавела ако нешто сакам. Доколку сакав, ќе им кажев на моите, и ако можеле и биле во состојба да го купат ќе го купеле. Ако не не сум правела драма околу тоа.
Сега доколку нешто сакам, а не сум во можност моментално, си штедам и на крај си го купувам и си се радувам :)

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
Имам 13 години, шо да работам :O ?
На 13 години најдобар начин на заработка ти е да шеташ по баби и дедовци, ем ќе собереш некој денар ем ќе се најадеш;)
И не заборавај со секое сведителство или некоја важна оценка да прошеташ и кај други роднини :cool:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Како сте ги добивале посакуваните работи? И дали знаете како да ги добиете?
На пример сега сакам мотор, како да го намолам татко ми да ми купи мотор, секако доколку има можности?
каков мотор бе на 13 год,научи прво точак да возиш..мотори им изнакупија на дечиштава и секој ден сообраќајки има..сакаш ли глава да изгубиш?

F

FuckYouAll

Гостин
Мразам ако некој се треска од земја и цимоли само за да добиет нешто.

Ако сакаш нешто да поседуваш заработи па купи го, не биди лигајнчар.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
каков мотор бе на 13 год,научи прво точак да возиш..мотори им изнакупија на дечиштава и секој ден сообраќајки има..сакаш ли глава да изгубиш?
Пример реков :D Не дека сакам мотор.

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Качи се на најголемата зграда во твојата населба и викај ако не ми купите тоа и тоа ќе се фрлам главачки.:D

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Кога бев прво одделение имав Playstation кец и сакав секој втор ден нова игра да имам, и пошто тоа не беше изводливо со татко ми се договоривме за секоја 5ка нова игра да ми купува... Ех времиња... Иначе доста се имам лигавено како мала за играчки исто така прв пат кога почнав да одам на карате уште по првиот тренинг драми трагедии направив по дома зш сакав кимоно да ми купат :D

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Така. Ќе почнеш преговори. Ќе бидеш упорен, секој ден по неколку пати, некогаш и ќе има караници али ако бидеш упорен ќе успееш(y) Барем мене ми успеваше, ми успеа за мобилен, за компјутер, за вториот мобилен али сега сум воздрасен и не ми требаат тие финти, можда за кола наскоро али ќе видам:)

Kajgana Shop

На врв Bottom