- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
И откако си на форумот, цело време истата работа. Мелење напразно.За учење на азбуката во духовноста, ќе се обратиш на соодветно место.
И откако си на форумот, цело време истата работа. Мелење напразно.За учење на азбуката во духовноста, ќе се обратиш на соодветно место.
Ако сум јас ретардидан, тогаш ти си безмозочна „биљка„, која не знае да чита.[DOUBLEPOST=1436707734][/DOUBLEPOST]Извина, ретардиран си,
Еве ти жив пример за мелење на празно-прочитај се самиот себе:Мелење напразно.
Ако сум јас ретардидан, тогаш ти си безмозочна „биљка„, која не знае да чита.[DOUBLEPOST=1436707734][/DOUBLEPOST]
Еве ти жив пример за мелење на празно-прочитај се самиот себе:
http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-3#post-7319397
За Богоборците, мајтапот со религијата служи како хула кон Светиот Дух и неповратен правец кон смртта.Заради ова религијата служи како основа за заебанција.
Несомнено е дека луѓето се различни, и(можеби) добро што е така, иначе ќе беше досадно. Дури и Адам и Ева беа различни и не само во физички аспект.Веројатно нема ништо лошо во тоа што сметаш дека можат да се спасуваат луѓе. Јас мислам поинаку. Не се раѓаат сите луѓе како јагниња. Голем дел се волци, лисици, коњи и магариња. Има и лавови и змии а има и крлежи. А најголем дел се некаква неодредена мешавина.
Како можеш волкот да го научиш да не јаде јагне? Ако постојано го тепаш кога ќе потрча по јагнето веројатно ќе го издресираш да не трча повеќе. Ама ќе си остане волк и нема да биде среќен што мора да живее поинаку одошто сака.
Луѓето се различни - такви се раѓаат. Некој сака едно некој сосема спротивно - не постои заедница во која сите би биле задоволни.
Меѓутоа има една друга работа - кога човек живее во заблуда или кога се уште не знае што сака. Е на таквите луѓе веројатно би им користела помош и насочување со совети или анализи на работите.
Ако навистина си го прочитал воведниот текст, во него беше констатирана духовната деградација на модерниот човек со соодветните карактеристики(алчност,лицемерие,матриализам,егоизам...)духовни вредности во случајов би биле точно обратното на ова(скромност,искреност,дарежливот..). Кон ова додади ги и наведените од MOLEROT квалитети кои се бараат од 10 Божји заповеди и блаженствата, и веќе имаш дузина духовни вредности.И се уште никој не успеа да наброи неколку духовни вредности. Толку ли е тешко тоа? Само мелете напразно...
Одговори си добил, тоа што не ти се “аресат“ е твој проблем...и се' уште сум, оти не добивам одговори на моите прашања,
Нит си одговорил ниту имаш намера да одговориш, очигледна е твојата намера да бидеш неодговарач на поставени прашања.
а јас одговарам на поставените...![]()
Овде гледам само временска прогноза за Папуа Нова Гвинеа, одговор нема..
Одговорот од мене (!) веќе е даден (!), а има троа појќе од твоите скромни и барани 3 вредности:
http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/#post-7310413
Да, и тн.......итн.
Благодариме на исцпниот одговор и наброените 617,63 духовни вредности и за временската прогноза во Белизе. Навистиона доказ дека си неодговарач на поставени прашања.[DOUBLEPOST=1436747632][/DOUBLEPOST]Да, и тн...
Објасни во согласност со темата како е измерено (со кој инструмент се измерени) нарушувањата на точките од 1 до 6 во однос на некогаш.Најценетите духовни вредности се спротивност на смртните гревови.
Еве кои се:
1. Смерноста (скромноста) како спротивност на гордоста
2. Дарежливоста како спротивност на среброљубието (алчноста)
3. Целомудреноста (кадешто духот владее, а нагонот се покорува на духот) како спротивност на развратот (блудот)
4. Милосрдието (човекољубието) како спротивност на зависта
5. Воздржаноста во јадењето и пиењето како спротивност на стомакоугодието (неумерено јадење и пиење, ненаситност)
6. Кроткоста (трпеливоста) како спротивност на гневот
7. Ревноста во вера и молитва како спротивност на очајувањето и немарноста кон своето вечно спасение.
Треба да знаеш дека чувства не се мерат со инструменти. Но затоа можам да ти ги претставам како график на функција.Објасни во согласност со темата како е измерено (со кој инструмент се измерени) нарушувањата на точките од 1 до 6 во однос на некогаш.
А би те замолил точката 7 да ја преведеш на “овосветовен“ македонски јазик наместо црковен. Ако може......
Јас знам, изгледа ти не знаеш. Ако не се мерат тогаш како некој успеал да да ги измери и да констатира “пад на духовни вредности“. Тоа ми е чудното. Како некој мери духовност (еве Мики ја мери во грамови), некој проба да “мери“ човечност, верување во проценти и тн.... Ако ова не се мери како некој успева да ги мери. Можеби постои некој мерач кој нам не ни е познат.Треба да знаеш дека чувства не се мерат со инструменти. Но затоа можам да ти ги претставам како график на функција.
Најценетите духовни вредности (познати и како најголемите христијански доблести) и нивните спротивности (познати како смртни гревови) можат да се претстават како график на функцијата y=tan(x) кадешто x e човекот. Асимптотата -π/2 се седумте смртни гревови, а асимптотата π/2 се седумте христијански доблести, додека y-оската означува неутралност (индиферентност).
ОК, конкретен одговор, благодарам. Може сега некој да ми објасни зошто е на пример дарежливоста духовна вредност? Што има духовно во тоа? Дарежливоста би значела поседување на материјални добра и нивно споделување со другите. Што е овде духовно? И што воопшто ви значи зборот духовност?Најценетите духовни вредности се спротивност на смртните гревови.
Еве кои се:
1. Смерноста (скромноста) како спротивност на гордоста
2. Дарежливоста како спротивност на среброљубието (алчноста)
3. Целомудреноста (кадешто духот владее, а нагонот се покорува на духот) како спротивност на развратот (блудот)
4. Милосрдието (човекољубието) како спротивност на зависта
5. Воздржаноста во јадењето и пиењето како спротивност на стомакоугодието (неумерено јадење и пиење, ненаситност)
6. Кроткоста (трпеливоста) како спротивност на гневот
7. Ревноста во вера и молитва како спротивност на очајувањето и немарноста кон своето вечно спасение.
Дик функција, Перхане!Треба да знаеш дека чувства не се мерат со инструменти. Но затоа можам да ти ги претставам како график на функција.
Најценетите духовни вредности (познати и како најголемите христијански доблести) и нивните спротивности (познати како смртни гревови) можат да се претстават како график на функцијата y=tan(x) кадешто x e човекот. Асимптотата -π/2 се седумте смртни гревови, а асимптотата π/2 се седумте христијански доблести, додека y-оската означува неутралност (индиферентност).
![]()