Архиепископот Стефан има нов џип од 100.000 евра

S

Shellshock nam67

Гостин
Луксузниот Р350, теренец од марката Мерцедес е новиот автомобил во возниот парк на Архиепископот Стефан. Со него Поглаварот на МПЦ минатата недела се појавил на осветување на црква во Скопје.

Овие аметрски фотографии, како доказ до Сител ги испратија верници, револтирани од луксузот во кој ужива Македонскиот Архиепископ.
Ова возило според инофрмациите на Сител е дел од МПЦ од февруари оваа година. Интересен е податокот дека како сопственик на возилото е заведена хуманитарната организација Милосрдие, регистрирана со седиште во зградата на Македонската Архиепископија. Црковни извори за Сител тврдат дека организиацијата воопшто не располага со возилото, ниту пак има средства да купи ваков автомобил.
Нов модел на теренецот Р350 на пазарот за автомобили чини над 70.000 евра. На послеедниот саем за автомобили во Нови Сад, таков тип на автомобил бил продаден за 90.000 евра. Според инофрмациите на Сител мината година во македонија биле продадени два такви автомобила.
Автомобилот во кој се вози Архиепископот е произведен во 2006-тата. Од нема податок, по која цена е набавен.
Марјан Николовски
izvor sitel telvizija

Abe dede pope so ova li ni davas primer na posvetenost i skromnost kon boga i hristijanstvoto !!!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Со здравје да си го вози :icon_lol:.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
За колата ќе дискутираме, или за Архиепископот?

Пошто сите знаеме дека имаат пари. Сите знаеме и од кај им се парите. Мене само не ми е јасно што толку ги накурчиле овие, па случајно да им „текне“ да ја објават оваа статија :)

Иначе, ружно возило. Без разлика колку вреди...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Да му се одземе џипот одма и продажба, а со парите да се платат една две операции што не може фондот да ги покрие.

S

Shellshock nam67

Гостин
За колата ќе дискутираме, или за Архиепископот?

Пошто сите знаеме дека имаат пари. Сите знаеме и од кај им се парите. Мене само не ми е јасно што толку ги накурчиле овие, па случајно да им „текне“ да ја објават оваа статија :)

Иначе, ружно возило. Без разлика колку вреди...
e toa e da se cudis i mene mi bese nevoobicaeno, koga vidov koj e izvorot na vesta, hahh hah hh :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Абе, и на изворот некогаш може да му прекурчи од аздисувањето на МПЦ.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
.

Интересен е податокот дека како сопственик на возилото е заведена хуманитарната организација Милосрдие, регистрирана со седиште во зградата на Македонската Архиепископија.
Да се смее чоек или да плаче :)
Милосрдие ти се молам

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
pa sto ce rece drugo deka e negov :)
ama bar poloven e poeftino go zemal :pos::tapp:
Ама пази имево .. демек „милосрдни“ тие таму .. со возила од 100 000 евра ...
баш би сакал некој податок од некое „милосрдие“ кое го направиле, некоја донација или сл...

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
само да се напише некоја глупост,нели читате дека возилото е 2006 произведено...колку би можело денеска да вреди,100 000???со сигурност не,вредела некогаш...

S

Shellshock nam67

Гостин
само да се напише некоја глупост,нели читате дека возилото е 2006 произведено...колку би можело денеска да вреди,100 000???со сигурност не,вредела некогаш...
prvo i polovno da e sigurno ima visoka cena, drugo neli svesteno lice treba da producira skromnost i posvetenost
kade e ovde ja gledas ili si slep.
i treto sigurno tie pari bi mozele da bidat prenameneite za nesto drugo za neko socijalni slucai vo sekoj slucaj za pokorisni i popametni raboti.

S

Sagan

Гостин
Матеј 6
24 ”Никој не може да им служи на два господара; зашто или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе му биде приврзан на едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да им служите истовремено и на Бога и на парите.”
Матеј 19
21 Исус му рече: „Ако сакаш да бидеш совршен, оди, продај го својот имот и дај им на сиромасите, и ќе имаш благо на небото! Дојди и следи Ме!”
1 Тимотеј 6
9 А оние кои сакаат да се богатат, паѓаат во искушение, во стапица и во многу неразумни и штетни желби, што ги туркаат луѓето во пропаст и погибел,
10 зашто среброљубието е корен на секакви зла; некои му се предадоа, се отстранија од верата и се прободија себеси со многу болки.
И секако

Пословици 21
6 Богатството стекнато со лажлив јазик е минлива магла и смртоносна замка.

Kajgana Shop

На врв Bottom