Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ви падна и вас брзината на оптикава денес? На спидтест ми вади 1.30 мбпс даунлоад.

Само мене ме јебе нетов ? Ниедна страна не ми отвара без 3-4-5-6 пати да ми каже The connection was reset и да треба да мавам refresh:mad: Ако сменам ДНС адреси ќе се опраи нетов ? И ако го решава тоа проблемот ќе биде ли некој фин да ми објасни како да сменам ДНС адреси ? :D

оптикава е срање атм или само мене ме јебе?

Дефинитивно нешо не е во ред деновиве....

мене телевизијата ме зае..........мака мачам

Веднаш зад зградава моја гледам копаат и ставаат оптика. Веќе ја ставија и таа кутијата шо пишува T-Home. Дали знае некој колку време им треба одприлика за да ја повржат и зградава?

konecno deneska mi stavija optika ali go zemav toj 40-40, i na speedtest bese 38,74 so 38,55 download - upload, ping 8 ms, pa za prv den zadovolen sum brzo gi otvara starnicite downloadot mi e 5.1mb/s ali ke vidime utre i drugite denovi kakov ke bide, inace od koga ke pocnat da kopaat za 3 meseci ke ti stavat optika

Некој махер има ли овде да успеал да го поврзе рутерот со медиа приемникот без кабел т.е over WiFi...значи Huawey рутер до Медиа приемник IPTV да иде бежично.

денес пингот при две мерења е 71 и 143 мс,а и телевизијата ми кочи.на жица сум не на оптика,ама последно време има многу нервози со т-хомот.ако потрае вака раскинувам љубов со нив

Ова телевизијава не дава сигнал, маме и ****. А ова браќава од техничка поддршка се зафатени. Чаре?
Инаку тоа приемникот кога го вклучувам прво трепка сина диода HD, потоа ан Тв се појавува црн екран со три точки, и свенува зелена диода SIG и никако не пушта телевизија

Само кај мене отвара преспоро youtube?:)

Исто и кај мене, веќе неколку дена. Друго се отвара брзо дури и симнувам доста работи пребрзо, YT коче неверојатно, видеата одат брзо но додека се вклучи се` е катастрофа.

kajk mene pingot e 5 ms, inace koga ke stisnam za youtube malku poveke se ceka da se otvori ali posle toa videata nema problem, moze da e i do youtube ne samo do thome

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom