Steam: Официјална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Готово средено, не мора да се симнат игрите претходно. Само треба да се направи Authorize кај тој компјутер што ќе игра позајмени игри. Значи јас на другаров ако сакам да му ги дадам моите игри да ги игра од негов акаунт, треба со мојот акаунт да се логирам на неговиот компјутер и да направам Authorize this PC. После он коа ќе се логира со својот акаунт на истото PC ќе ги има и моите игри во Library и може да си инсталира која сака.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
^Исто можеш да избериш кои игри сакаш шаре да му напраиш. Исто доколку сакаш деауториз не мора да се логираш пак кај него, туку преку Options/Settings можеш тоа да го напраиш.

GABEN, YOU'VE GONE TOO FAR![DOUBLEPOST=1403199993][/DOUBLEPOST]And so it begins xD

53a321e3aaba2.png

Attachments

• UiZ6Dbo.png
    UiZ6Dbo.png
    22,2 KB · Прегледи: 39
Последно уредено:
Decki, mi treba info. Sakam da kupam nekolku igri od steam za vreme na summer sale, e sega problemot e sto nemam debitna karticka. Tek denes podnesov baranje do komercijalna banka za debitna, a imam drugar so debitna od stopanska banka pa se mislam preku negovata da plakam. Dali steam prifaka debitni karticki izdadeni od stopanska, ili ako ne prifaka, dali se naoga nekoj so debitna koja e prifatena od steam pa posle da mu platam od moja transakciska?[DOUBLEPOST=1403212978][/DOUBLEPOST]Istoto prasanje se odnesuva i za debitni od pro kretid banka.

Вака дечки, пазете сега. Направив мал research и ги дознав следниве работи (можеби некој ги знае, но сепак за секој случај ке ги пишам).

Значи ова важи за секој што планира да купува наслов на овој sale. Подоле ќе има FAQ.

1. Купете ја играта САМО ако се наоѓа во "Daily Deal" или "Flash Sales". Обично во овие 2 категории игрите добиваат најголем попуст.

2. НЕ ја купувајте играта ако се наоѓа во обичниот store sale. Зашто? Затоа што овој "обичен store sale" трае до 30ти Јуни (датата кога завршува summer sale-от). Е сега, до тогаш, шансите тој наслов да е во Daily или Flash sale се многу големи. Да не биде после сте ја купиле играта за -50% од обичен sale, а после неколку дена истата дошла на Flash sale.

3. Доколку пропуштите наслов на daily или flash sale, не го купувајте одма. На претпоследниот и последниот ден од summer sale-от сите најпродавани deals од претходните денови ќе се вратат за последен пат како daily и flash sale. Со еден збор, чекајте до 30ти Јуни и тогаш изнакупувајте се (освен ако не го видите насловот што го сакате во Daily или Flash sale. Мала е веројатноста насловот да добие помал попуст).

4. Доколку играта е во community choice, купете ја. Истото важи и со bundle-овите на компаниите, најчесто нудат многу добри попусти.

FAQ
-Што е обичен store sale?
- Обичен store sale е распродажба која не е featured на главната страна туку “скриена“ распродажба која се наоѓа низ Стим-от. Не купувајте игри од овој sale, барем до 30ти Јуни.

Што е flash sale?
- Flash sale е брз попуст на кој има 4-5 игри и кој се менува на секои 8 саати. Попустите се движат од 50%-90%.

Што е daily sale?
- Самото име кажува, на секои 24-48 саати се менуваат насловите, најчесто со 25%-75% попуст.

Што е community choice?
- Community choice е 1 наслов изгласан од страна на корисниците, и тој следен ќе биде на sale.

Сликовито:
Tl8WG.jpg

P.S. @Max Legend Контактирај ме по пп.

Последно уредено:
Имам 5, 7 и 10 од картите, ми требаат 1, 6 и 9 . inb

dayum, кога собравте толку? ја само две имам xD
p.s. има нешто збрка околу ова, на почеток, и мислам дека сеуште, пишуваше дека треба at least level 5,
ама сега вика level 8, за да добиеш card drops.
колку да знаете :)
Исто така, има и некои со левел 20, или 40 итн, што имаат проблеми, и не ни добиваат drops.

dayum, кога собравте толку? ја само две имам xD
p.s. има нешто збрка околу ова, на почеток, и мислам дека сеуште, пишуваше дека треба at least level 5,
ама сега вика level 8, за да добиеш card drops.
колку да знаете :)
Исто така, има и некои со левел 20, или 40 итн, што имаат проблеми, и не ни добиваат drops.

Oва лвл 8 да си важи и за ова игри што даваат?

Е дечки, има понуда што не смеееее да ја пропуштиме.

Значи Payday 2 е на 80% попуст. За оние кои не ја знаат, игрицава е една од подобрите co-op игрици што искочиле последни години а дефинитивно најдобрата за co-op ограбување на банки и ред други сценарија. Ако ја земеме 4ца (4 pack) ке дојде уште поефтино, 256 денари од човек. Се игра со-ор со 4 играчи максимум, и е tons of fun особено со микрофон.

Али мораме да дејствуваме брзо бидејќи до 7 саат трае попустот, уште 7 саати иаме. Дали има некој заинтересиран или да си ја зиам сам? :place:

Ќе тагнам некои кои би можеле да се заинтересирани: @isoffProd @-={K-O-R-U-N}=- @nE0n1nja @Адиктус

Последно уредено:
Па не е лоша понудата, ама не знам како со парите ќе правиме ако се одлучиме 4pack да ја купиме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom