Illuminati -The card game

• Креатор на темата Креатор на темата SinisteR.
  • Време на започнување Време на започнување

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.825
Поени од реакции
7.046
Како некој што себеси се смета скептик за најголемиот дел на теории на заговор што постојано кружат меѓу луѓето,ова прилично ме вознемири.Барајки нешто сосем различно,наидов на оваа игра со карти,создадена од Стив Џексон кој е автор на уште неколку игри. Играта беше создадена некаде во средината на осумдесетите а последната верзија излезе во 1995 и содржеше околу 330 карти. Највознемирувачки во сето ова е што картите предвидуваат многу "aпокалиптични" настани што се случуваа во наредните години и тоа во прилично детални слики. Можете и самите да се уверите во некои од нив:
illuminati cards.jpg

ги избрав најпрво овие две каде што освен ако не сте биле во кома последнава деценија сигурно ви е јасно што има на сликите. Ќе повторам уште еднаш.овие карти се појавија најдоцна во 1995та година
cable tv.jpg
описот на сликата најубаво кажува: 500 channels and nothing's on...
Privatization.jpg

наредните карти ги прикажуваат растењето на моќта на дрогериите преку вештачко појавување на епидемии (птичји грип и сл)
quarantine.jpg

drug companies.jpg

за следната карта опширно можете да прочитате тука

the oregon crud.jpg

а еве и нешто прилично актуелно:
wall_street.jpg

savings and loans.png
foreign aid.jpg

Privatization.jpg

се сеќавате на british petroleum и слични несреќи?

oil spill.png

ова се само дел од картите,темата е отворена за да се продискутира дали е ова само коинциденција или некаков mindfuck со кој што некакви болни,но очигледно моќни умови сакаат да ни покажат накај каде го водат човештвото
п.с. Знам дека постои тема за Illuminati,но сметав дека е заслужува сопствена тема,а и ако админот реши да ја премести,no hard feelings :)

Attachments

• censorsip.jpg
    censorsip.jpg
    11,2 KB · Прегледи: 49
Како некој што себеси се смета скептик за најголемиот дел на теории на заговор што постојано кружат меѓу луѓето,ова прилично ме вознемири.Барајки нешто сосем различно,наидов на оваа игра со карти,создадена од Стив Џексон кој е автор на уште неколку игри. Играта беше создадена некаде во средината на осумдесетите а последната верзија излезе во 1995 и содржеше околу 330 карти. Највознемирувачки во сето ова е што картите предвидуваат многу "aпокалиптични" настани што се случуваа во наредните години и тоа во прилично детални слики. Можете и самите да се уверите во некои од нив:
Прегледај го приврзокот 44634

ги избрав најпрво овие две каде што освен ако не сте биле во кома последнава деценија сигурно ви е јасно што има на сликите. Ќе повторам уште еднаш.овие карти се појавија најдоцна во 1995та година
Прегледај го приврзокот 44635
описот на сликата најубаво кажува: 500 channels and nothing's on...
Прегледај го приврзокот 44637

наредните карти ги прикажуваат растењето на моќта на дрогериите преку вештачко појавување на епидемии (птичји грип и сл)
Прегледај го приврзокот 44638

Прегледај го приврзокот 44639

за следната карта опширно можете да прочитате тука

Прегледај го приврзокот 44640

а еве и нешто прилично актуелно:
Прегледај го приврзокот 44641

Прегледај го приврзокот 44642
Прегледај го приврзокот 44645

Прегледај го приврзокот 44643

се сеќавате на british petroleum и слични несреќи?

Прегледај го приврзокот 44644

ова се само дел од картите,темата е отворена за да се продискутира дали е ова само коинциденција или некаков mindfuck со кој што некакви болни,но очигледно моќни умови сакаат да ни покажат накај каде го водат човештвото
п.с. Знам дека постои тема за Illuminati,но сметав дека е заслужува сопствена тема,а и ако админот реши да го премести,no hard feelings :)
Старо е ова, требало порано да се отвори ваква тема. Мислам дека овие карти се создадени 1993 година и биле многу популарни во УСА

во првиот пост намерно не ја ставив и картата што најмногу ме вознемири :
Combined_disasters.jpg
на оваа карта гледаме некаква саат кула што премногу личи на Биг Бен во Лондон,и луѓе кои панично бегаат највероватно од некаква војна или терористички напад. Ама на прв поглед нема да го забележите она што е најинтригантно: Петте луѓе што се ужаснати на сликата,носат маици во боите на олимписките кругови. Дали авторот сака да не асоцира на нешто,пресудете сами

Прегледај го приврзокот 44646
на оваа карта гледаме некаква саат кула што премногу личи на Биг Бен во Лондон,и луѓе кои панично бегаат највероватно од некаква војна или терористички напад. Ама на прв поглед нема да го забележите она што е најинтригантно: Петте луѓе што се ужаснати на сликата,носат маици во боите на олимписките кругови. Дали авторот сака да не асоцира на нешто,пресудете сами
ќе го рокнат Биг Бенот летово, м?

За ова се влечат многу работи во задно време.Вака иде во стил: Као да се исценира терористички напад во Лондон за време на олимписките игри(и тоа на 27 јули т.е за време на отварањето).Во позадина најверојатно ќе стои исламот и со тоа „као„ се планира да избие трета светска војна.Од друга страна,логото за олимписките игри(ЦИОН),маскотата(семоќното око),рекламите за самите олимписки игри(се нешто биг бенг е напаѓан,па вонземјани т.е НЛО/нешто слично како во 1984 година на отварањето на олимписките игри),самите имиња на улиците околу кампот(се нешто со библиски имиња),па како секој 11 години се случува нешто......сакам да кажам картата е доста интересна и останува да видиме што ќе се случи(ако се случи нешто)....

Tokyo!?
12.jpg

Интересна тема, браво момче :)

Но може и да се алудира целиот свет со што се претставени луѓе со маици со бои кои ги претставуваат континентите: жолто за Азија, црно за Африка, црвено за Ј. Америка, сино за Европа и зелено за С. Америка (за последниве две може да е и обратно не ми текнува добро), па да укажува на некоја катастрофа некаде (саат кулата во Токио/Лондон) па луѓето од сите континенти панично бегаат, а каде ќе бегаат?
Сепак многу интересно, језиво колку се на место картите и она што го прикажуваат.

Ги знам овие ги имаше на некои страници, ме интересира каде можат да се најдат ?

Ги знам овие ги имаше на некои страници, ме интересира каде можат да се најдат ?
не ми се верва да ги има во Македонија,едино на е-bay да видиш

ОК што сите постирате за картата со Лондон што можи ќе се случи а можи не,ама не знам зошто никој не ги спомна овие две што навистина се случија и тоа прилично детално се прикажаниilluminati cards.jpg

Зошто картиве не излегоа во медиумите после туркањето на зградите, туку почнаа да читаат “нострадамусови пророштва“. Или пак се водат според картите што да рокнат понатаму?Ептен се тапа овие теорииве на заговори, жолт печат или како сакаш наречи го.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom